Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Saturday, December 21, 2013

Trip To Beijing ! :)


Dengan nama ALLAH.

Trip to Beijing ,China

Aai di Beijing.

:)





Summer Palace
Angin kat sini super punya kuat. sampai yang berat dram macam patik nih pun mampu terhoyong hayang. Permandangan kat sini sangat luas dan indah.  Sangat sesuai kalau pasangan suami isteri atau keluarga datang jalan-jalan di sekitar kawasan ni. Kawasan jalan kakinya sangat luas sehinggakan suku hektar ja dapat dijelajah sebab masa tak cukup..
Walaupun nampak matahari yang panas litlit tapi suhu ketika ini  14 darjah celcius. sejuk kau jemah !



Fuh ! Berada di salah satu pintu keluar selepas 2 jam berjalan mengelilingi Kota Larangan.
Sangat besar. Sangat teruja melihat senibina Dinasti Ming. Cerita di sebalik pembinaan Kota Larangan serta sejarah kawasan ini sangat membuatkan tempat ini dikunjungi ramai. Nak tahu cerita disebaliknya??
Haaa kena datang dan dengar sendiri dari tourist guide hampa!  ehhe



 Dapat jugak bergambar di bawah pohon dau 3 bucu ni !!

*Dibelakang adalah salah satu bangunan yang unik yang berada di Beijing. Disini banyak bangunan yang pelik-pelik yang xdak kat negara lain. Only in Beijing uuolss!


 Di luar  Bird Nest Stadium. Unik@ Unik!






Dihadapan pintu masuk Forbiden City !



Eh terjumpa dengan Ustat Juz Tok Guru pulak selepas keluar dinner di salah sebuah Restaurant di Ji An Street











Hasil tinggalan kereta api Bristish 




 Did u see what i see?? <3 p="">




Okay dah tiba malam terakhir di Beijing setelah 5 hari disini..


:)

Subhanallah . Allah.. Allah

Thursday, June 27, 2013

Baru mengenal batin si Manusia .

Dengan nama Allah


 Bilamana aku ingat kan kembali . Setiap kesusahan akan datangnya kesenangan . Itu kalam Allah ..
Baik datangnya dari-Nya. Mahupun  dari diri sendiri .
 Semua orang  merasai kesusahan.

 Dan aku hadapinya sekarang . .

 Tahniah untuk diri sendiri kerana berdepan dengan hal ini yang pada haknya baru mengenali yang batin si manusia .


Alhamdullilah ..

Thursday, May 9, 2013

Pengembaraan Karak

Dengan nama Allah 

Sebenarnya yang ini yang lama. Baru terasa nak muat naik.
Lama tuh takla lama mana . Dalam awal bulan januari Tahun ni.
 Pengalaman yang tak akan dilupakan. Sungguh ! 
Katanya Apok (tutor kelas ) dah jadi share partner  kat sini. Makanya nanti boleh datang lagi !
kalau pagi pagi. Ya Allah. Sejuknya sampai ketulang. 
Kami disini seperti satu keluarga. Ya keluarga ! Tak kesah kau pakai kain batik kedut  ka, kain pelekat didada ka. 
Air liur didagu ka, Taik mata di pipi ka. haha
Campus life katanya !!
Semuanya rasa sayang . 

:)













yang ini  sesi paling bestttttttttttttttttttttt !








Seronok . seronok dan seronok itu saja yang dapat ditulis .



:)

berkampung di Nilai untuk sehari

Dengan nama Allahh






ini yang sempat diambil .
5 tahun ini dapat tumbuhkan segala aspek. Baik dari jiwa. perangai ,kebaikan, kelemahan, kecacatan ,peribadi dan segala hal .
Tapi itu semua rencah dalam menilai orang sekeliling dan diri sendiri terutamanya .

Harm no One <3 p="">

Sunday, January 13, 2013

Dari Kuala lumpur ke Tanjung Dawai

Assalamualaikum .
 cuti semester yang lalu,  patik telah mengikuti program anak angkat yang bertempat di Tanjung Dawai ,Kedah.
walaupun patik sendiri  oqhang Kedah tapi sejujurnya patik pun tidak pernah menjejakkan kaki di perkampungan nelayan ini. Dan aku taktau pun tempat ini wujud selain dari restoran-restoran yang ada di tepi-tepi laut yang selalu mama bawak patik ketika nak celebrated sesuatu.
Pengalaman baru
Pengalaman sengkak apabila makan ikan temenung   5-6 ekor sekali makan.
haha.

Yang untuk terkena landak tuh ! sudah-sudah la tuh mengaru kaki
c(:

intai-intai deko!
:P

Ikan belacak penuh kat bawah tuuu









Pasangan adik beradik 

didalam bot ketika perjalanan ke Pulau Telor.


cari kutu kat penumbuk .
:p

hasil tangkapan kami
huhu


ini adalah gamat laut yang belum matang,dan boleh dibuat kerabu.
macamna?  buang air dalam dia kemudian potong halus-halus kemudian campurkan dengan apa segala bahan yang kau nak dalam kerabu  kau. Limau ,bawang,cili dan ect .
SIAP ! makan! . Rasanya seperti r perut lembu yang liat2 dan macam jeli-jeli sikit.
Sedap la jugak! c( :
*mohon jangan melihat gambar ini dari sudut lain okay!




hidup MALAYSIA !



Cuba teka ini permandangan waktu bila??
pagi atau petang?


tuuuuuuuuuuuuuu..






situasi kebiasaan bagi gadis-gadis pingitan dikampung selain dapat menjimatkan kos minyak moror :p

ketam gergasi 


ok baibai..
ketepikan muka burn yang macam udang kara panas tu


Alhamdullilahh masih bernafas dalam menikmati kebesaran-Mu ya Allah..
Alahamdullilahh

:)

Related Posts with Thumbnails