Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Friday, December 25, 2009

red m0unt???

huhu... aqinih ekot abah aku mai family day kat bukit meqah..mula cam tamow pi..tapi abah aku paksa kna aa ekot gak..
feelin? xda aa besh sgt..sbb bg aku tmpat nih tmpat dak2..hu..so xda sapa budak2 lam fmily aku xcept Dhia..s0 if ada bdak2 orait aa kowt..anak2 sedaqa aku lak xley ek0wt...pluz aku xda aa knai sgt ngn anak2 mmber abah aku..s0 satgi aku geng ngn mama aku jala..abah aku dok bz ja ngn hal beliau..

h0pe evrythin g0ing cLear ~

;; 0312pm..;;

aku suka tgk mata dak nih..dak nih aa jadik geng aku tyme atz bot tuh....
jelez t0l tgk mata indah beliau...


beliau nih ngah ngandung 3 buLan..aku aqap beliau
slamat aa tyme deliver nanti..amin.....

beliau nih lak xcuk0p bulan..shumel amat!!!


bnda alah nih menaRik perHatian aku aa..


xgayaT sikit pon..lek2 ja..

aqinih ditutup ngn dinNer yg agak besh aa..






my abah +kar0kay + dara pujaan = tepuk tgn...

1050 pm..blik + bilik+ lena..

::abehhh::~
.......................................................................................................................................
hmm..da sumthing nk shre skit..
yg aku xley lupa da la dak p0mpuwan nih..mak aii..muka dya..eeei!!! nek nyampah aku engat..abah beliau staff kat 0piz abah aku gak..
mmg bajet gla..tyme tuh mama aku tnya
"chek ngaji tang na?"(nada abeh lembut aa)
p0mpwan nih ley jwb ngn bokak dan riak dan tinggi nya
"maktab perguruan,pineng asal???!!"
if camtuh aku ley xcept nih siyap wat muka xley blah lak..naik2 kening lak kat mum aku..adewhh..aku panehhh jaa kat sebelah nih an..orang berbudi kita berbahasa aa weih! apa salah ma aku ngn dya xtaw ah..bajet anq baguz sgt aa if dak mktb?aku pikiaq +ve aa maybe beliau bangga sgt tp aku rasa xperlu kowt smpai jawab ngn nada camtuh an..cam *^*^!! plg aku paneh muka dya aa..adewhh..sabaq3! then mak beliau pon kta nih anak makchik nih pon dak mktab gak, mktab kL..uhh! trkezut aku..na mkchik nih taw lak..tyme tuh muka dya mmg sentap aa..lantak ah!! then aku twuz ajak ma aku blah..
anq nk belagak2 sgt nk pi mana weh??ekot aku mmg nk sound ja..spa xmaqah dgaq owg rude ngn owg tua2,nak lak mma aku..agak 2 aa.. ckp ngn owg veteren camtuh..haiyo0..xpat0t kowt..1 ja ah yg aku terpikiaq..da gak dak mktab yg cenih..hishh.. xdak pedag0gi sivik lgsung aa..ya Allah mntak dijauhkan aa penyakit tuh kat aku yg lemAH nih..

amin...


-End-

Thursday, December 10, 2009

***caReLezz aaa anq niw !!!!! ***

hmm..cam xbestt ja kemaqin...adewhaii..

dun now h0w 2 trAnzlate my feeling..
++ seqabot!
++ sEdih!!
++ tensyen
++ keCewa
++ lEmah..
++ caReLezZ!!
ngn diqi aku snDiqi...
pa yg aku pikiaq pon xtaw ahh!..
once aku da seDaq mmg suCk a..
*&%%#$((*()!@#$!

"aku xley ceni"!!!...
....

tp cyEz keLalaian aku mMg toTaLLy bat aku aku asa cam *&@***

hmm..dah3!+VE !!!!
=if niat bToL
suRe da caqa n jalan an...

insyaAllah..evrything g0nna b oKay nik nur suHaiRa!!!..

useLezz aa d0wk pikiaq perkaqa lama..jz m0ve n imPr0ve sumthin yg akan dTg nih...
"ya Allah bantulah hambaMu yg penuh dGn keLemahan ini ya Allah"...
thankxz kak Taza, saRa s0 cika ngn "bgutu"...

(= e n d =)


Monday, December 7, 2009


+++ dHia luv cuYa+++
..... she hold my kelengkeng (tol ka spelling nih,tibai jala)......

ho0hhoo0!!

30 noV 09...


kenuwi..kenDuRi..

niw tyme blik nuwi umah jiran tetangga..

mostly tiap2 aqi aa ekot mma aku pi nuwi....beshh aa..jmpa orang2!!

hee~

-
salam bahagia-

081209..da updated da!!! he

Da lama aku x updte benda alah tercinta nih..kat cika,apit ngn zila, hah nih aku da bat post baqu!!! Huh..afta nih xmow bunyi2 agi na..huhu..hmmm..bkn aku xmow update..tp akibat dek keberokben aku yg agak kelembapan ini meransang kearah ketidak “online” nan ku selama ini..hu…hmm….tyme bnda alah niw dpt laju tyme esok nya plak la aku da hal pnting..adewhh..cobaan2~
So pg nih..cam besa ja kowt..suma okay..gi satuh aku nk wish thankxz kat sapa yg wish bubday aku..yg bg pezen..yg bg card cantek!..kek…he..suma2 aku suka..thankzx au..hargaii sgt.sgt2….hmm..nati da masa aku uplo0d lein..lanih cam xdak kekangan masa ja kan….aku bz skit diz month..c0z da p0jek yg haruz dilansaikan..he..aqap2..everything g0nna b okay n clear…insyaAllah....

-s a l a m b a h a g i a-

28 nov 2009..

Aqinih da majliz aqiqah kat umah aku..kekah dak Dhia..hmm..qamai mai..beshh aa..leteyh?ckit aa..kecut jaqi bs0h pinggang..runtin da..tp standart aa kan..Feelin?Sonok! C0z tgk qamai2 dapat c0mpile skali..huhu..cam comel ja tgk adam, ngah khushuk n elo0k2 beliau ja qenyih dpn aku..skali jatuh..haha! hmm..then td kak baqu aku mai..he..cam xcya ja dak tuh da kawein..duluw engat agi tyme aku skolah rendah duluw.. beliau dok tezt beliau pnya skill taekwndo dgn aku..xsakit pon kan bahan ujikaji..huhh!!!! lanih..da jadi huzben owg da…hmm..tgk skali dy nya banner kawen..suhairy & nang … nati 20xx suhaira n ?????? tanda soal bnyak2~… Huu~

Td bawu dpt msg ,bita..yg mak wahidah aka wahid0n da kembali ke rahmatullah..terkejut aku baca msg tuh..sentap! wahid dok seblah bilik aku ja..tp..b4 nih dya xpenah cita pa pon sal mak dya..hmm..mninggal sbb strok..kpada wahid..tabahkan ati..setiap yg idup pazti akan mati jz masa yg mnentukan..n surely kita suma akan merasainya…sebak aa aku engat blik..berat beban melihat berat lagi beban yg ditanggung.. Setiap sem sure de mmber2 aku yg kehilangan mak abah depa..eishh aku xdpt imagine aa feeling dya tyme nih…………………if tyme kita yg kena nanti cena??cena nk overc0me??mampu ka aku nk face ngn bnda nih.?? Da ready k aku? Da cukup ka aku wat ma abah aku hapy?…hmmm…….. . Myb bg kita, kita jz mampu ckp:”sabaq aa weh..sabaq”…tp..bg yg merasa???dya ja yg tau peritnya camna kehilangan orang yg paling kita sayang…..orang yg paling kita rapat..tempat kita share evrythin….insaf aku qaasa…..kita hidup kat dunia nih sementara ja..sat ja… sat ja…..ibarat iqamat dan azan… sonok2..tup2 da xdak…hmm……

Pakat2 aa kita sedekahkan Al-Fatihah kpada arwah….semoga roh beliau dicucuri, diberkati dan tergolong dalam hambaNya yg beriman…..engat aa bahawa hidup kita hnya sementara,..apa yg kita wut atau inginkan xkan tercpai selagai kita x diberkati..(engatan utk dirik aku yg lemah nih gak)..…hargailah orang yg masih ada ngn kita selagi terdaya dan sebelum terlambat …........jadikanlah didikan yg ma abah kita bg sbgai didikan yg telah dididik …..bahagiakanlan diri mereka sebgaimana mereka membahagiakan kita

Sunday, November 22, 2009

dok umah!!

hmm...da shampai umah da!!! hee..beshh kowt!
tyme blik kat pudu qituh rushin gila..xdan tukaq baju..pi assembly dgaq pengarah mengeLuarkan suaranya...

bla puan nih nk st0p bersuAra nih?? haiyo0o ati da panehh nihhh!..sob3~

ngn pakai crockznya then amek2 baqang makan twuz rush pi pudu...
nyesai lak pi assmbly tuh!!!huh!..tapala jihad!!..
tyme paz mkn kat cafe..aku pon nak amek beg aa sekali nampak sumthin kat lam beg aku..

hee~ nih sure dak2 nih nya qeja..aku da senyum2 da..
myb cam simpLe tp aku apreciate sgt!!! cam aku kata kat fatin aa..even sum0ne tuh bg batu pon aku assume bnda tuh special ...
thankxz fizo ngn atin!!


kat pudu lak beg jatuh depan bas..bas brEak!
najwa meRaung.."nik!!!"
aku??
hanya mampu ..."maaf aa encik..ma kasehh.."..qenyihh...seb bek bas tuh dan break..if x..aku tataw pa jadi ngn aku..
he,..
alhamdullilah lam kol 6 tuh sama smpai..

erRr.. yg ada kat umah lanih..jaz..
nik soh nik ismail,hjh.Jamilah Mohd Zain ngn nik nur suhaira ja!!

sunyi??
sikit aa..tp slalu ja anak sedaqa aku mai..maqin..adam,aliya ngn aiman..qinih DHia!! he..dak nih x mmb0sar sgt..cam duluw gak..berTambah c0mey kot cam makTu dya..he..
kak mien?
kuruz!!(aku taw anq nga baca,sory kak!)
heee~
depa nih mai sat2 ja ha..cuk0p aa tuh..nk mghiLangkan buhsan mama n abah aku xpecially....
suka mma aku tgk cucu beliau mai..=)
plan cuti nih?? tataw agi..
nk mghabeshkan masa ngn abah ma aku duluw kot..
ngn orkid!!
huu...

_abesh_

-s a l a m B A H A G I A-

Wednesday, November 18, 2009

diNner??


haha~ skandeL2 ..ATIngah shufLe ngn AMINnudin baki....
ngeee~


bla la leh mkn bunGA mangGa nih haa?? hmm..


sara s0 ngn baju pregnant beliau..haha(sori sara!!)


tanGkap jala ~


kebeTuahannnn!!! cha ngn hamper yg dianuGerahkan..


kad jeMpuTAn..perLu ka menaYang lagunih weh???

laaalala~

tyme nunggu baz..hana , me, Lin



dak2 kaz aku...(aRt aa sgtt) ngee~


maLangnya aku cnDramata niwh pecah!!
sbb??er..
aku ja yg taw..
hee..tapala..+ve...bkn senang nk dpt c0rak cam nih..xsemo oqg ada..hee(c0ver sdey)





banyak agi senonya nk upl0ad..tp..tudia aa...
ssguhnya shaya bknlah owg yag rajin....

cnClusi0nnya..:
aku nj0y + apy = senYum...!!

Tuesday, November 17, 2009

tAwAU??

malam nih..nak cita sal apa aaa..???
hmm
aqinih aku atin,ely pi jamek..
main prpez...
ely: shirt 4 dinner...
fatin: ken pasang untuk adik dy..
aku: ......nk beli baqang antaran abg aku n bju mama 4 nuwi kawen bln 12 nih....
hmmm..
loteh kowt dok menapak tang tuh..caqi2 punyai caqi dapat aa apa yg diingini..
tp tyme aku xjmpak baju mma aku tuh aku cam putuz asa aa..payah nak caqi kaler silver..sbb tema nuwi tuh kler silver..hmm tp..
aku xksah ngat baju aku tp yg plg n pling.. aku kisah if xdpt caqi bju mmaku...
alhamdullilah aa..
berkat kesungguhan .. finally aku dpt jmpak gak..adewhh..
sal antran aku bli al-Quran ngn tmpt letak Quran tuh..
cantek!!!hee
thankxz kat ely ngn atin cz sanggup nunggu aku caqi yg tol2 match..

sYg ampa!!

hmm
lam kol 6 smpai mktab..sakit kaki tuh xyah ckp aa..semo yg pi shupin tangtuh sure qasa nya..
mkn mandi mayang pa suma..lapaqq a plak..skali ati mai bwak kfc..pemurahh tol beliau nih..
then tyme mkn mula aa rutin azali kat sinih..sembang!!
coz tyme nih jala suma dpt kumpul..he~
aku pon dgaq jalaa dak2 nih dok smbang sal dnner..alahan xmow pi la..otter suaq la..xdapt h0ztel la..gandah la..tiqu gaya smb0dy nih la..drezz dnner la..adewhh..mcm2~
bahang dnner da smpai??
tahh !!! aku xasa pa pown..hee~
smbang nya smbang..sekali kuaq cita sal TUKAQ!!!..

Sapa yg tukaq?
dak kaz D..
kaz D?
1st batch mj0r psv kt ib..
so??
kaz D tuh kaz aku aaa!!

adewhhh~

tataw aa cita nih tol ka dak..
tp jz t8 as prseDian em0si aa..
then da lak cita "btter pi aa dnner cz myb nih lazt tyme kita ley nmpak dak2 kaz D"
(aku xqasa papon tyme dgaq ayat ni dri smbody nih)huhh!!
cita nih tmbul tyme dpt taw yg jdual dak2 kaz aku xujud kat sinih 4 nex year..
tawakal jala..
smtyme bnda nih ckp2 ja..tp jadi nya idok!!


tp aku xqasa dak2 kaz aku kn pindah..nak2 lak kat TAWAU..
but y not??
fun wut!!
pi tmpat oqg..
+ve!!!!!


-abesh-


Sunday, November 15, 2009

L0teh p0it..tp Besh!!!

jalan jalan caqi Pa Shai

hmmm... da lama k0wt aku x p0st kt bl0g nih..akibat kesunTukan masa n kebizian ngn exam so aku x dan nk tgk bnda aLah nih..act aqinih aku bwu blik pada nogoqi..


niw tyme mula2 smpai..kat t1

pi umah fiza...he..aku ngn atin dijemput ke umah beliau kt gmenchezter..beshh gak maa....pi aqi jumaat aqitu then kol 9 lebeh2 td wu smpai makTab..adewhh..
daqi maktab nek lRt smpai cntRal mrKet then nek baz pi semban..then nek baz pi gemaz..tp dr0p kek gemencheh..
loteh den ha..even kat area stuh bkn tmpat sho0pin..tp..cyez aku ngn atin enjoy..hmmm if nk shoppin kl pon da..
bekk pi sana..cam nyaman ja envroment..
abah,omak ngn wan beliau sgt baik...
yg plg beshh omak beliau masaak mknan p0deh..
mak aii..sodap !
dalama xmkn supa itu..kat umah..mama aku slalu masaok mknan yg xbapo podeh sbb takot effect yg aku ujud dimasa hdapan..
so aku jaqang aa mkn..
standart owg nogoqi la an makan p0deh2..xventure kot tyme ayaq idung aku ngn atin kuaq..haha..
hmm
... apo laei aa??er..poei hotspring..hmm..beshh gak..tp kolam dya bkn cam kat baling yang jaz ada 4 kot kolam besaq..cam kek stuh ad0 banyak kolam kocik2..
tyme kami pi tuh..agak qamai oqg aa..majoriti nya glongan vteran.. kan ayaq panaih nih elo0k untuk ksihatan.. tyme nih engat lak mama aku..dulu aku slalu teman beliau ngn abahku pi mndi ayaq hangat kat kdah.. now da sebulan lebey da xblik umah..hmm sob3!! hmm berbalik pada main cita.. sampai2 ja mktab twuz mandi s0lat tewuz caqik bahan untuk mQa..adewhh..awat la yg kna wat....ngan badan yg leteh nek baih n kat nma lebih 2 jam aku pon twuzkan jala typing.. niat nk caqi kt tenet ja..tp..cam lemm lak lam nih..so aku naip jala..
then..
online sat..

tdoq.....

tima kashih makCik layan kami since kek snih...
he..


Niw pic tyme nk blik...ngee..
(atin. me. fiza)

- aBeSh-

salam B A H A G I A..


Sunday, November 1, 2009

0utin b4 eXam~

Ti za, Ti ten, Ti ina



Mak Tu ngn Mak iPah



we g0t da p0wer geAr!!
(aku???cam lelek ja)
tyme nih ngaCo dak cina tuh baca buKu..ngee~



cashier usha cam xpas ati ja..lantak ahh..
ngee~
(gaya aten cam nk tgkap gmbaq pasp0rt pgeNaLan)

.....k a M i genG....

::sYg + kwn2 + aku ::

abesh..



::: sem0ga ukHuwah kita diRedHai ALLAH :::


Wednesday, October 28, 2009

Jodoh??? Ajal???? ……… ( panjang ceritanya…. )


hmm aku qasa cam artikal nih mnarik..s0 aku amek tok share2 ngn ampa..

renung2 kanla ek..

Jodoh mungkin dapat dikaitkan dengan pertemuan… didalam bahasa arab tidak mendapati

perkahwinan

sebarang perkataan khusus untuk didefinisikan sebagai jodoh ( ma’anil kalimah ) … mungkin asalnya perkataan jodoh ini hanya dikalangan orang melayu sahaja… sepertimana jodoh dan pertemuan itu ditangan Allah Rabbul Jalil… dan disini dikaitkan bahawa kita hanya mampu berusaha, berdoa dan bertawakkal, segala ketentuan itu ditangan Allah…

Berpada-pada (qana’ah ) mestilah ada pada setiap orang muslimdalam setiap perlakuan dan perbuatan, bukan menyalahkan tadkir semata jika berlakunya sebarang perkara yang tidak diingini. Jodoh begitu hebat dan penting untuk diketahui dan dihayati, malah sering kali menjadi satu topik perbualan dan perbincangan dalam perbualan.

Wujudnya manusia dimuka bumi ini, akan adanya perkahwinan dan penceraian, iaitu suatu perkara yang halal malah dibenci oleh Allah S.W.T. Melaluiakal kecerdasan pemikiran manusia yang waras, manusia boleh memilih pasangannya yang dikehendaki, sepertimana hadis rasul yang menyentuh peri pentingnya memilih pasangan hidup :

حديث تنكح المرأة لأربع

عَنِ أَبي هُريرة رضيَ اللَّهُ تَعَالَى عَنْهُ عَنِ النبيِّ صَلّى الله عَلَيْهِ وَسَلّم قال: ” تُنْكحُ الْمَرْأَةُ لأرْبَعٍ: لمالها ولِحَسَبها ولِجَمَالها وَلدينها: فَاظْفَرْ بذاتِ الدِّينِ تَربَتْ يَدَاكَ ” مُتّفَقٌ عَلَيْهِ

Maksudnya : Dari Abu Hurairah r.a. katanya : Nabi s.a.w. bersabda : Kahwini wanita kerana empat perkara : kerana hartanya, keturunannya, kecantikannya, dan kerana agamanya. Maka utamakan isteri yang beragama pasti tidak akan rugi.

hantarannn gmbr pinjam jer ni hihihi

Kahwinilah wanita dengan sebab 4 perkara :

1. harta ( maal )

2. Keturunan ( nasab )

3. Kecantikan ( jimalaha )

4. Agama (din )

Tapi disini Rasul telah menekankan diatas perkataan فَاظْفَرْ pada hadis tersebut, kamu hendaklah memilih yang beragama ini, maka kamu akan beruntung dan tidak rugi… carilah kriteria yang disebutkan didalam hadis ini, tidak kira dimana sahaja kerana ini lah menunjukkan ikhtiar akan sesuatu hajat dan perkara. terserah dan mesti berusaha berikhtiar untuk mendapatkannya…

Kekadang kita tidak seharusnya melihat kepada kecantikannya sahaja, rasul berkata :

فإذا عَزمت فتوكل على الله

” Jika kamu berazam akan sesuatu, maka bertwakkallah kepada Allah”

Janganlah kita suka menyalahkan takdir kerana kebiasaan adat dan tradisi orang melayu, mudah menyalahkan takdir, sedangkan mereka sudah tahu jodoh dan maut itu adalah ditangan Allah.

Jodoh mesti dicari… berlainan pula dengan maut yang mesti dijauhi dengan maksud tidak


panjat

mendekatkan diri kita dengan sesuatu perkara yang berkemungkinan membawa maut cth : mencipta rekod dunia dengan terjun dari bangunan yang tinggi atau sebagainya…


niw draf ceramah yg aku wat tyme bMk aritu...

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada hadirin dan hadiran yang sudi datang pada malam ini untuk mendengar sedikit pengkongsian ilmu yang ingin saya kongsikan mengenai tajuk Jodoh. Saya Nik nur suhaira bertugas di Bahagian Kaunseling dan Masalah Sosial pelajar di Sekolah Kebangsaan Chorok Tok Kun dan telah mendirikan rumah tangga dua minggu lepas.

Maaflah jika ceramah yang bakal saya huraikan ini mungkin tidak dipersetujui oleh mana-mana pihak..tapi bagi saya masing-masing mempunyai pendapat yang tersendiri mengeani tajuk yang amat “familiar” dikalangan kita dewasa ini.Apabila anda bertemu pasangan anda, kemudian anda berkata pada diri sendiri yang dialah satu-satunya pasangan yang anda ingin sehidup semati, kemudian setelah sekian lama bercinta, orang mulai tertanya-tanya,

"Bila nak kahwin?...dah buat ke persiapan?...famili dah setuju ke semuanya?"


Apakah jawapan anda? Dengan tersengih-sengih dan malu-malu kucing, hati berdebar-debar anda mulai menjawab, "Kalau ada jodoh, adalah..."

Jelas sekali di sini, maksud kepada jodoh anda ialah, jika perhubungan anda berkekalan, jika ada rezeki, jika tiada aral melintang Maka kahwin lah anda...betul? Maknanya, di sebalik usaha anda itu, anda berserah kepada yang Esa, sekiranya Tuhan membawa jodoh itu kepada anda, maka kahwin lah anda??...jawab aje lah YA!

Pada pendapat saya,maksud jodoh yang sebenarnya ialah bukan sehingga kita berkahwin, maka dia lah jodoh kita...Tidak.. Walaupun anda sudah berkahwin, itu tidak bermakna anda sudah bertemu dengan jodoh anda. Kerana, anda boleh terpisah, anda boleh bercerai, bila-bila masa!

"JODOH IS A PROCESS OF HARDWORK!
USAHA DAN TERUS BERUSAHA! Itulah Jodoh!"


Ramai di antara kita, apabila sudah berkahwin, “that's it!” Itulah jodoh kita. Dah tak nak berusaha untuk kebahagiaan, untuk ceria, gembira, hangat, perhubungan yang exciting sampai bila-bila. Usaha kenalah berterusan, jangan sampai leka. Kerana, apabila anda mulai leka, kecurangan pasti akan berlaku!
Seperti dalam sebuah perniagaan, apabila produk anda ada elemen exciting, interesting, hebat dan hangat, bertahun-tahun lama makin memberangsangkan barulah laku! Tapi kalau produk anda malap, hambar, di takuk lama, membosankan, sapa nak membeli?bankrup?Hal ini mungkin terjadi! Inikan pula sebuah perkahwinan...untuk jodoh yang berpanjangan, anda kena berusaha untuk menjadikan ia “exciting”,” interesting”, hebat dan hangat, bertahun-tahun
lama makin memberangsangkan...itulah maksud jodoh bagi pendapat saya.sebenarnya.

Jadi siapa jodoh kamu?

Jangan tanya pada saya,

Tanyalah pada hati kamu..

Wajahnya anda dalam cerminan hati kamu ..

Dan..

Tanyalah ia juga kepada penciptamu kerana DIA menciptakan jodoh kamu dan diri kamu……

Satu perkara yang saya pengang hingga kini adalah BIKAD. Mari kita lihat dengan lebih mendalam. Huruf B untuk berdoa yang tidak henti-henti kepada maha pecipta. I untuk insyaAllah, K untuk kita, A untuk akan dan D untuk dapat..jadi..Berdoalah,insyaAllah kita akan dapat.


Sesungguhnya lelaki dan perempuan lain ketetapan yang Allah tentukan, Jodoh bagi kaum hawa telah ditentukan Allah sejak lahirnya seseorang perempuan itu, tapi bagi kaum adam, Allah mungkin lebih tua sedikit, kerana mereka perlu berusaha dan berikhtiar untuk mendapatkan jodohnya. Bertemunya mana-mana lelaki dan perempuan, itu ada suatu ketentuan. Jodoh bukan erti kata bila lelaki suka akan perempuan dan perempuan suka akan lelaki, bukan berkaitnya minat seseorang terhadap pihak yang lain… Tapi, harus diingat, bila mana ijab di kabulkan, bila mana masjid didirikan, upacara akad diadakan, itulah baru dinamakan jodoh bilamana seorang lelaki dan perempuan ada ikatan yang sah disisi islam bukan sahaja bila bertunangnya seseorang maka itulah jodoh

Bila?Apa?Siapa?Mengapa dan Bagaimana cara untuk mengatasi masalah ini adalah terpulang kepada diri dan minda kita sendiri untuk menentukan acuanya. xpayah aa nak rushing2 dan tidak perlulah tergesa-gesa untuk jodoh,...0nce....da sampai tahap kita akan dapat,juzt keep on doa,berusaha dan tawakal untuk diberi yang terbaik...


-c0rrect me if im wr0ng-



(mama ngn abahku da mEndirikan umah tangga slama 35 tahun da..heee)

s a l a m B A H A G I A

Related Posts with Thumbnails