Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Sunday, November 28, 2010

hari JADI!!!!!

Dengan nama Allah..

wo0ahh..alhamdullilahh...sehingga kini masih dapat menghirup nafas yang dicipta oleh-Nya..Amin.. dah 20 dah ha...matang?hmm...kematangan tidak boleh diukur..yah...patik?belum lagi mungkin....tapala...sure ada tingkat-tingkatnya kan?..takkkan la nak jadi matang terus...hmm..thankx untuk semua yg wish bufday kat nik nur suhaira ini..sesungguhnya beliau ini masih belum cukup baik...hoesh!!..uke2...sukanya semalam..heh~!!!! wonderful gift!! toce2..gambar-gmbar akan diupload kemudian yah!!!....sekadar ingin berkongsi kegembiraan..itu saja..terimaksih semua kawan-kawan yang masih engat tentang hari kelahiran patik yah...hargai sangat..betul...sangat..betul weh!

ha yang pasal bear pink tuh..dah dapat tahu siapa yang bagi..thankx kamu!!..uke2...sudah masa untuk offline..ad kerja ...jumpa kemudian yah..

note; adakah usia menjadi ukuran untuk mencapai tahap kematangan?hmmmm


Thursday, November 11, 2010

psstt..pstt!!...lagi 3 hari nak tarik beg beroda!!!

Dengan nama Allahh...


hoi..oi... psst..pssst..patik dah nak balik pendang dah...ngee..riangnya perasaanku..setelah hampir 2 bulan tak balik dan bila buat muka taktahu pastu senyum plastik bila ada orang cakap "weh aku balik dulu!!"...setiap minggu..auww!!....nak nak si Saqa..PBSM!!!..hok2...Takan mungkin la patik nak jadi Sifu benda alah nih kan..

okay2....1 paper lagi untuk dibolosi kemudian..silakan tarik beg roda kemudian menapak ke duta kemudian..wo0ah!!...rehat la sehingga bulan 1 ini yer makcikk!!....

9= 3 +6 or 2 + 7.......ehem..ehem....




note: PBSM = Persatuan balik setiap minggu..ngeh33..dikesempatan ini saya ingin menyusun 20 jari memohon keampunan sekiranya sepanjang sem ini saya telah melakukkan kekhilafan scara lansung mahupun tidak..huhu..*takot jugak if takjumpak dah*..tak..tak...see u next season!!


Saturday, November 6, 2010

KOTAK PINK???

Dengan nama Allah~


baru balik dari rumah nik suhardy..w0ah leteyh2...kami hidup berdua ja..sebab akak ipaq patik pergi berbiznez2...nak balik tuh beliau ini masakkan chiken black paper..*wehh anq memang pndai masak!*..uke2..bukan yang ini isu utama sebenaqnya...


memang sangat cerewet pergi membeli belah dengan ini orang!!
huh!..
apapon tetap masakkan anq besh!!
=)


setelah sejam sampai la kat maktab..leteyh2..bila bukak ja pintu bilik tetiba ternampak....



hah????!!


mai kita zo0m sikit..




zo0m lagi!!!
*senyuman dah big grin dah nih*

ahah!! sapa punya nih!!sumpah cantek box pink nih...

" untuk nik nur suhairah,walaupun awal lagi..ade aku kisah!!"..
*ayat kad atas kad,sejak bila nama aku ada "h" nih..tapa2..*





wwaaa...sangat terharu..memang senyum macam dapat emas 8 gundi la kan




uke ..sekarang sangat lagi terharu..terharu dengan
bait2 yang ditulis..nak-nak part afraid tuh..sumpah terharu..dah la awal berminggu kak!!
hoesh!if akak terbaca nih..nik nak gtaw..

"cyez nik takpenah salahkan akak..nik okey ja..takesah..maybe mula2 dulu agak terasa n weird sikit la...yah ..weird....lonely...yela dok sorangsorang tipu la if tak rasa lonely lansung an...tapi bila dah lama2,faham situasi..dah asa cam biasa dah..bila nik ada masalah ke hape akak selalu tanya even akak selalu takdak kat bilik..yang lagi nik touching bila akak cam tau instinct nik...engat x harituh..nik rasa cam nak makan chocalte or benda hape yang lebeh pada mengidam,..tiba-tiba akak ketuk pintu , masuk bilik n bawakan kek chocolate..wah!..mata Terus jadi bersinar-sinar and heaven nya rasa tyme tuh..and evertime i've got flu or sick..u givin me something to overcome it..takesah la ubat ape an..more0ver u oweyz give me an idea yang superb maju dan segala bagai about how to built an actractive Alat Bantu Mengajar..mashih2..
thankx akak a.k.a MUMTAZAH JOHAR ! to givin me this moment.."
you are the most goodness rumate that i ever have..
(",)

tak dapat bayangkan bila nest year akak dah grad and posting..u will leave us ...leave me..and nik pon kena carik rumate baru..wahhh!! tanak2..but i hve to kan..


note: bahagianya bila orang ambik berat pasal kita..kalau kita nak situasi camnih..rajinrajinkan lah diri tuh ambik berat kat orang lain uke..treat people as you want to treat.yah...byep2!..nak stud sekarang..salam..=)

Wednesday, November 3, 2010

duit elaun makin mengempis?



dengan nama Allah~


hoh!..duit..duit..haila..suma pakat cenderung meggi sekarang walaupun mo0d exam..hmm..esok nak pergi nomad kat seremban lak..sebab nak cari sesuap nasik..geela tadak duit sampai macamnih an..hak3~..rumah siapakah..ha! itu yang kita taktahu..*tahu nomad ja hang noh!dasar perantau!!*..huu..uke2..esok plan nak pi sengal-sengal dulu dengan Puan Darin n Puan Mant0p ke Mid..*lagilagi mid! tadak tempat lain kah!!*..kita digalakkan untuk pergi ke tempat yang cepat pantas,selamat dekat yang pasti..mudah ..naik cab 3 hinggit 80sen saja uke..kemudian barulah naik KTM terus ke seremban..pastu bila menapak ke destinasi yang diingini sebab tadak transpot mulalah rasa baju macam boleh perah peloh dalam baldi..hoesh!..haaa sapa cakap atlet ja selalu keluar peloh uh??


sudah-sudah cukup..



wohh banyak nurnya!!
memang gambaq menipu habes..
he~


note: mo0d sedang diet duet yah!..fuh3~...nak gemukkan elaun balik boleh dak?..sob3~

Friday, October 29, 2010

Hati peLlis la kuat untuk 3 mnggu ini..


Dengan Nama ALLAH..


sila la serius sekarang..
study2!!!! walaupun sukar pasti akan ku ukir senyuman...yah! sedang cuba sekaarang!!..jangan salah sangka ini bukan mengenai kisah itu..ya..bukan itu..pasti..tetapi banyak lagi perihal lain yang perlu aku kuatiri selain daripada perihal itu...betul..sebolehnya blog ini bukan tempat untuk kuceritakan segalanya..nak nak perihal itu ..sebab sememangnya aku tidak gemar menceritakkan kepada umum....dan aku yakin pasti bosan untuk membacanya.. ya..mungkin satu masa nani tapi bukan sekarang.....dan apa yang pasti aku juga tidak mengharapkan itu semua..aku takSANGGAP kan simpati dan kesian orang ..semata-mata disebabkan hati yang takkuat ini...cukuplah sekadar INGATKAN DIKALA AKU LUPA....terima kasih buat kalian yang bertanya..masih ada lagi yang perhatian..aku sangat menghargaai....SANGAT ...

yang penting sekarang adalah "study",,yah!!..PRIORITY!!! i do realize it...tak guna ini dan itu sekiranya diakhirya pointer exam macam result orang tak study...aku tanak macam tuh..yah..sudah3!!.. to all IPGrianz in Malaysia..guwd luck buddy!...
Uke2..jom bukak buku sekarang!!..


*mula tersenyum*

nak sengih nonstop macam teddy bear ini..
buleh kah!!!


note: bermukamuka,bertalamtalam muka, adalah perkara biasa dalam kehidupan.. keseronokan atas kesedihan orang lain adalah perkara yang tidak mungkin akan kekal..*sedang mempraktikkan subjek Kompentesi Kecerdasan Emosi sekarang*..

esok akan meriangkan hati dengan anak-anak yatim....=))


Thursday, October 21, 2010

Dinner oh dinner h0oii!!!


Dengan Nama Allah..



harta yang terindah...


"sepetang bersama makngah meqah okayh!!"


Reflex ur self!!!




"melindung dilindungi"





mission done!



clasmate2 kuh yang menawan belaka!!
tak cukup kuota nih..
tudeaaa la meqayau mana tah hak lein..




byep..byep..byep...
nampak tangan macam nak angkat tangan untuk jawab soalan..
=)



end up this entry wif this pic!..
auuuww3!!




note: 'enjoyed myself that nite!! gambaq yang lain akan menyusul kemudian apabila kerajinan kelak..sekian..

Saturday, October 16, 2010

Perhimpunan Guru 1 Malaysia ngn PM..



Dengan Nama Allah..


Diatas kemalasan untuk menulis panjang berjela jala mengenai acara ini,lebih moleklah jikanya hanya menyelitkan gambar sepanjang sambutan itu berlangsung ya...*cik mek Molek*



view from my balkoni..amek hanq! 6.30am..
berduyunnn tiba!*macam iklan kat radio*


me:"weh takan xdak oqang mai?"


haaaa!!..
tudeaa...
sangat tidak ramai u!



tetttetett..slingan muka budak hingusan sebentar..
sekian

hampir 14 ribu guru diseluruh Malaysia datang untuk perhimpunan ini
shabashh bete!!


alahai cinonit nya kamu perdana menteri..
* maaf kualiti kamera tidak memuaskan*



haa...besaq sikit
PM:" ..Guru adalah cerucuk negara yang amat penting
bagi memangkin kearah merealisasikan 1Malaysia"..


selesai sudah..
dah2 jom balik "cikgu!!"..


memang tak complete la merantau jika tiada gambar bersama ..
=)


bas berderet deret derau..nih baru satu side..kanan kiri bawah atas tatengok laei..
huu~

yang beshnya:
90 hari cuti bersalin dan yang paling menarik..PTK dimansuhkan..
auw3~
so lepas nih ibu-ibu yang melahirkan anak boleh tengok perkembangan anak anda dengan lebih terperinci yah..sekian..
*tapi sian lak kat cikgu-cikgu laki kena wat qeja yang tertinggal oleh guru-guru wanita yang bercuti*..
grrr~

1 PROFESION
1 HALA TUJU,
1 MATLAMAT
1 NEGARA..



NOTE: suka pergi sambUtan seumpama ini at least dapat pendedahan dan rasa suasana macam ini..beshnya bila keluar stadium nampak semua orang di belakang kanan kiri depan berjalan dalam satu profesion yang sama dan tujuan yang sama ...ya..sunguh..


Friday, October 15, 2010

BIASA KAH??

Dengan nama Allah..




ya.... akan belajar supaya membiasakan diri dengan perkara yang biasa lalui...bukan akan! tapi MESTI!!! ya mesti..tanak jadi lembik lagi!!...n Tanak jadi budak yang selalu cengeng ....nak jadi macam BESI kat atas nih..walaupun tercalar akibat sesuatu,dia masih kukuh dan masih memberi keuntungan kepada orang lain...ya....InsyaAllah....


orang yang empunya nametag diatas sila terus mencuba Untuk mencapai keMESTIAN tersebut!!!
yaa...
=)




NOTE: esok ada ceremonial kat Bukit Jalil..Perhimpunan Guru Semalaysia..w0ahh!! cam besh saja..alhamdullilah terisi gak weekend aku......grr~


Wednesday, October 13, 2010

ohh RPH(RANcangAn Pengajaran Harian)

Dengan nama Allah..


0OH RPH!! Tidak kusangka kau di"reject" lagi,..tapi tidak apa2 hanya perlu mengedit dibahagian induksi sahaja ..*itupun nak kena tukar ka hencik?,halal saja tidak bolehkah....huuu"..okay2.. Minggu ini dak2 kelas aku kena bentang RPH mereka..yaiyalah seperti mengajar pelajar didalam kelas ..w0ahh! sangat seronok!!..

SEBAB? grup yang belum bentang kena duduk dan perlu berperilaku seperti murid-murid sekolah rendah.... yewla sesi P&P kan..padahal semua dah bangka2..rasanya bila "belakon" menjadi budak sekolah rendah,mak aihh..memang soqang-soqang peqangai terbaik ah... merengek macam budak-budak takdapat penampaq..haha!!...upz!! *tipo*...includin me la kan!...sangat beshhh weh!!! ini sirius!!....he..patik repeated,siriuss!!....buat balik cam dajah 3 dulu punya aktiviti..memang auw..auw la kan...*roling eyes*adewhh..susah sebenaqnya buat RPH nih..tapi bila lama2 buat sure senang macam kelip mata kanan.. sila percaya uke?huhuh..~


okay,sebagai selingan selit nyelitkan pasal benda alah kad ucapan yang telah dibuat dalam salah satu sesi P&P tadi..


yay! nah singgit sebab berjaya buat benda alah kat atas ni!!
*big grin*..=))

ucapan kad didalam:
" cantik sungguh si bunga raya,
semoga saya akan berjaya ,
dan kawin dengan orang kaya!!"

- nik nur suhaira(2 harmoni)

ngehngehngeh~

thankxz to cikguAminwiwiu!
*ampa memang pemurah!!*


*tengah imagine if guru betul-betul dan selalu mempratikkan ganjaran duit kepada murid..hoewshhh!! geela memang sangat lah kaya guru tersebut kan.. kalau patik rasanya memang makan meegi ngn kicap la hari-hari"
yayaya





note: Al-Fatihah kepada Sharifah NorAsmira Bt Syed Sallehuddin kerana telah kembali ke rahmatullah pada 12.37 am 15 oktover 2010. setelah koma hampir 5 hari...beliau adalah salah seorang mangsa yang ada didalam bas yang terlibat didalam kemalangan negeri di Tol Simpang Ampat,Alor gaja pada 10.10.10.....Tidak dapat mendengar suaranya lagi didalam bilik air tinkat 5 wing A....=(
*muhasabah*



Tuesday, October 12, 2010

HikpoKriT KonKrit !!!

Dengan nama Allah..

surrounded by people who are hypocritical hypocrit hypo !! and bertalam talam muka nya!!! huh..sob3... walaupun aku sedar memang hidup ni kadang memerlukan kedua-dua ni..tapi ... aku rasa..hang memang da tahap max weh!!...Ya Allah..jauhkan diriku dari penyakit tersebut..



note: mendoakan mangsa-mangsa yang terlibat dalam kejadian ngeri 10.10.10 di Tol Alor gajah...Al.Fatihah untuk mangsa yang tidak dapat diselamatkan..senior patik ada sorang yang terlibat..dan kini sedang koma dan terlantar dihospital...sama-sama kita mendoakan mereka dan sentiasa dalam rahmat-NYA ...amin..

Friday, October 8, 2010

sejuk?

Dengan nama Allah..

woahh..awat jarijemariku malam ini menjadi sejuk...??hmm.........

past is past nik nur suhaira!!!!..memang boleh padam tetapi sukar untuk buanq........

sudah3!!...tidoq2~

Thursday, October 7, 2010

*hari ini saya tak laqo!!*..

Dengan nama Allah..

fuhh... bangga dengan diri hari ini sebab dapat mengawal nafsu fesbuk ,u tube ,ym dan muvie korea ..ceihh!!..hari ini hari yang tak melaqokan bagi patik..mengapa??yala..dari pagi non stop menggunakan tubuh ini untuk sesuap markah yang digelar assignment.. memang menghambakan diri habes...sometime patik pon tak faham ... berlumba-lumba untuk menebalkan jumlah bilangan muka surat yang katanya markah untuk pointer.....tapi..sedar tak sedar..at the end.. jadi cikgu jugak kau!.... dan yang pastinya jumlah elaun hang takkkan didebit mahupun dikreditkan....

Mungkin ada la kat belakang tuh kata-kata pujian..tetapi..bagi yang pointer rendah..masih jugak dapat posting...betul dak?.. hah nak tambah ,mungkin takot repeat sebab dapat below dari 3.00.. pastu sesak dada tahan malu dengan mulut-mulut orang... peringatan untuk diri..hmm..malam nih malam last buat assaimen untuk sem nih...like before..macam-macam dah tahu..mungkin tidak semua..tetapi cukuplah sekadar tahu , "kenal" mahupun faham diri sendiri..next week da start UAK..pastu setup portfolio subjek dan kemudian...finall..... dan the best part is..coti sekolah!!!...buleh humahuma sama orangorang!..ya..huma!humaye!!

kemudian dihujung post..cuci mata ngn snap sikit ya..



haa!! feveret!!!
tako tao..
*tapi kawan yg kat Jepun sana panggil Takoyaki,menang aa weh!!hu..*..
hmm..
papapon u tetap lam mulut ai!!




bila la saya akan macamni..
auw3~
*haii ue..%&^^$&()((?? "
which mean=akak!beli katna jeket kuning tersebut hah??"
grr~

-sekian-


note: * tengah buat muka makan chipsmore dekat sawah yang banyak angin*..grrrr~


Friday, October 1, 2010

BERpelesiran again???*macam pelik ja ejaan*




Dengan Nama Allah...


Tempat:Steak House,Kampung Baru
Masa:7-9ptg
Niat: teman cik Ukhti Hana nak puaskan nasfu nak makan makan Gordon..upxz!! n
teman saya bukak posa juga!!
hee~..


dua kepala?
benar....



nah Dura anq cakap nak wat profile fb kan..
amek3..
hik3~


takcukup?nah lagi anq..*ini jari telunjuk yer*
hhaa

hanakimi..
dulu kita penah gaduh2 kecil..da maap2 suda..
tapi skang i nak cakap i sayang u larh!!
hee~


maafla..
memang tanak bagi muka hampa masuk..
yeshh!!
mission done!haha


baca ini..
" i love this one much2"..
=0


kini sudah terlambat..
*tiba2*..

huuuu~




note: hencik assignmen,tunggu eh nati saya sentuh kamo0o uke?


Wednesday, September 29, 2010

perlukah ?

Dengan nama ALLAH..


mo0d: nik nur suhaira is trying to make her life busy....=x

hormon takstabil malam ni...hmm..*sigh*...

...

malam jangan biar siang..
okay malam nih..aku nak sangat siang..SIANG!!....jumpa ramai orang..boleh ketawaketawa..tanak dok dalam bilik ja..aku nak bahagia2 lah!!!!
^*()*(&(^$~


note: kenapa perlu terjebak dalam ni..takseronok mana pon..kalau hanya selalu merasa hirisan yang sakit buatapa kita nak main dengan pisau tuh lagi kan???hmm..

perlukah ?

Saturday, September 25, 2010

Yang dicari bukan putera raja...

Dengan nama ALLAH


Yang dicari bukanlah putera raja,tetapi seorang putera agama...

Yang diimpi, biarlah tak punya rupa,asal sedap dipandang mata...

Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani,asalkan sihat rohani, sempurna hati...

Yang diharap, bukan jihad pada semangat,asal perjuangannya ada matlamat...

Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang,kerana ku sedar diri ini hanyalah serikandi dengan silam yang kelam...

Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata,cukuplah akad dan janji setia...Dan yang akan terjadi,andai tak sama kehendak hati,tetap akan ku redha dengan ketetapan Ilahi…




Friday, September 24, 2010

Gambar PBS /SBE telah dimuaturun~



Dengan nama ALLAH~




*rakan sgosip*

spekky guy!!
gorgez!
hahaha

inilah kaedahnya menggunakan tangan dengan betul ya
sekian..


tangkap gambaq cikgu eak?
=p


haii awok yang baju biru muda..
bila kita boleh keluaq jejalan kat padang permainan???
lalala~


cara bagaimana mengelakkan jongang...

*sian ampa..tuhla cakap bnyak lagi*...





*tiba2 engat zaman sekolah rendah dulu...
oh...n**m y..*..upxz!
cinta monyet*bisik slow2*
bwekkk!!



nik nur suhaira likes this muchmuchmallow!!!
cepat setuju!!
saya CHENTA budak-budak!!




UV light untuk kesihatan kulit muka berpanjangan..
huuu~
*thankx 2 u makeup camera*



yaey!.. selepas berpengalaman di sekolah..
pastu pegi buat fish spa pulok..
besh3~
hee


-end-

Malam INI ~



Dengan nama ALLAH..


Proudly to say..saya suka harINI!!...y? sebab dapat maen hujan!!!..ada apa dengan hujan? hujan ada asid pH6....*sangat suka bau hujan*..weeee~...sia -sialah cakap kalau takdak gambaq kan..okay.....er..akan diupl0ad kemudian yah..hee~...yang pastinya saya sangat gumbira .nampak ni patik tengah buat muka macam...


INI..
*cik nih gosok gigi dengan apa agaknya yer..clorox?ouh!*


..sebenarnya lama dah tak main hujan,last pun time lepas dapat result spm dulu..wo0ah dah 2 tahun uuu!!!...oakay2..

perjalanan hari INI.. prezentation ELP kurang memuaskan~ pastu pegi padang futsal dengan heel dan berbaju kurung kuning dengan bawak beg berat gantung banner pastu balik makan kena 5 ringgit*sayur kankong dan tel0r ja,ada ka patot hangg!!*...tapa...."takde masalah"...hu~ nasib baik leh cover dengan keseronokan kehujanan..semua muka pakat-pakat excited macam dapat hadiah BMW free dalam hujan tadi..hoesh! sakan ampa naa!..hhaha..

uke2..malam nih untuk En Assignment..maaflah malam INI saya takmau dok dekat-dekat dengan awak..Tak nak tengok awak ,jeling pon apatah lagi..nak duduk sejauh mungkin..shuh2!!..saya nak rehat...ya rehat...*rehat kejadahnya bila asyik depan benda lah INI ja*..grrr~


-end-

note: hujan atau awan??????????...*hmmmmm*


Related Posts with Thumbnails