Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Sunday, January 31, 2010

:: CINTA? oh..aku xlayak lagi....:

:: aku xlayak lagi....:::

Malam nih sunyi ja flo0r aku..yala amai owg blik..aku pon blik gak pa!! hu..jumaat aqituh blik umah bro aku kat semban.. ptg td blik maktab balik..Akak aku suh stay agi.tp..membayangkan baju yang xbasuh lagi..aku pon menguatkan diri untuk pulang bersendirian..huu..1st tyme kowt jalan soqang2....Alhamdullilah samat smpai gak ..even cam cuak2 kan...sepanjang dalam k0muter tuh..aku sempat baca buku nih...




buku ni da lama..tapi bawu smpat baca..he..cyez beshh! aku baca smpai xsedaq pown da smpai s0mban..hmm..bila aku baca buku nih..aku tertarik nak jadi cam Qania'ah..n of cos aa tingin nak dpt husband cam Dr ..er..apa tah nma dia..huk2...Qania'ah...kuat betul pegangan dia..iman dia.. cara dia...hmm....aku qasa aku aku xmmpu jadi camtuh...

part yg aku skew part tyme dia ngn huzband dia aa...suma perkara yg Nabi buat..depa wat..datz y..lagi berakah kot..(tyme nih aku sheyum2 ja)..


"rindu n syg pada orang yg halal bg kita".......


how sweet!!...hmm...i wish i could.....

(jiwang suda anda ni)..takisah ah!..yg pnting aku paham..suma orang nak dapat yang terbaik dipehujungnya..tp..bezanya adalah cara kita tuh..how the way we handle it...susah w0o nk jadi camtuh..mmg kena betul2 kuat...

aku xlayak nak jadi camtuh agi..

so untuk sapa2 yg x bca n hada masa kekang..just find it n read!...sure dpt gak input yg akan membimbing diri kita kejalan yang diredhai.. insyaAllah....

"Ya Allah..jadikalah hamba-Mu ini menyintai orang yang beriman dan jadikanlah orang yang beriman menyintaiku"...
(Riwayat Muslim)

"Sesiapa yang jatuh cinta ,kemudian menyembunyikannya hingga kematian datang menjemputnya..Maka dia adalah seorang yang mati syahid"..
(Riwayat Hakim ,Ibn Asakin ,al-Dailami,dan lain-lain)

"Tiada yang lebih membahagiakan dua orang yang saling menyukai kecuali menikah"...
(Riwayat Suyuti)

Thursday, January 28, 2010

ResuLT!!


yihaaaa!! upz.. Alhamdullilah bersyukur kehadrat ilahi..aqinih dak2 kelas aku bawu dapat result sem lepaih yang agak basi ithuu..(xlambat p0wn kan)..huu..



And alhamdullilah aku maintain..Tahaniahh 2 all my clazm8!!...terbaik dari ladang arh! huhu..dun giveup!!

wehh actin el0k2 sikek!! da 20 kowt ampa(xcept me)!!!!!

sure ada owg yg assume makhluk2 kat sinih xmatang? rite?.
then?
aku qasa semua owg have their 0wn gap..
salah ka if smtime seseorang tu jadi xmatang????
2 felt a fun ..its wr0ng awak??
s0..untuk menjernihkan keadaan..y not if we shut up 2 keep talking about other n think +ve!!

ngeee~







h aqinih jugak aku bnyak bergelak ketawa..atin,ady,achik,r0za,jihan,tragedi akim n lain2 thankxz 2 cheerUp my day!..haha..(engat gi ak soklan straight akim tyme pkk td??) haha..s0klan anda "sampai"...sory akim..kiddin!..he..2 awiwu! jgn nak peqeli2 patik..anda lagi lagi baguz!!!...to r0ja:try la jgn tiqu kaler baju aku weih!!..heee


-end-

note:h0pe thiz feeling will drive 0n!! InsyaALLAH... waiting a c0l from my Ust Ady to invite me to his h0me!!! heee..

Wednesday, January 27, 2010

nik nur suhaira! st0p me"laq0"kan urself!!!



sKunk niw aku sedar yang bnyak bnda yg wat aku laq0

lalai...







Ya Allah berikanlah aku kekuatan..hindarikanlah kami dari kemungkaran.


"jika xb0leh jadi orang yang bijak jadilah orang yang baik"


"Dan Apabila Menderita Kesusahan,Dia Bersabar,Ini Merupakan Kebaikan Baginya" - -Riwayat Muslim

_end_


note: aku tertarik dengan kata - kata ustaz hasrizal di dalam buku
"Aku terima Nikahnya". Beliau mengatakan,
ada yang terjerat dalam cinta manusia yang melalaikan.


"Kita tidak perlu memulakan perhubungan jika dalam jangka masa terdekat, tiada kemungkinan untuk perhubungan itu dinaik taraf menjadi perkahwinan"

Sunday, January 24, 2010

:: BilaaBangJumPaAdik:::
(cam junp0yo ja shout nih an)

me :assalamualaikom br0!! pa mmpi c0l?huhu
br0Gagah : wslm..hello0..ai..aku kt cmer0n nih..nak papa ak?
me : hoh! yaka...hmm.. tnya lagi...sure la nak!!!..hee
broGagah : nak pa?
me : papajala asalkan termampu..
bro :aku beli kat anq kasih sayang jala na..haha
me : cehh!! camniwhh aa kan ..
broGagah : hehe..kay2...nanti aku blik aku pi amek anq,kita pi umah abg Ady..
me : yaka? menarik tuh..kay2!!..set2!!!

s0 bnda nih la yg diberikan...he



yg niwh yg plg aku suka!!
siper yg since sem 1 yg ada kat bilik aku lanih da lembik da.
datz y aa aku idam2 yg baqu..sekali dpt! he..cam taw2 ja beliau nih..
masheh2~


... s a ya p e g a n g t a n g a n m e r e k a ...

- end-

Friday, January 22, 2010

Ma L a M.. minggu??

hmm..cam b0red ja mlm nih..
duNno wut to do....
argh! pas smbang2 ngn kak taze..
engat kat mama lak..s0 coll beliau ...waa!!
mish her s0 much!!..
smbang sal nak wat katna pBs(semangat kowt!).
.rindu kat umah..kat Dhia!..i wish i can b thre n0w!..
hmm...plan2 nak pi s0mban..umah my bR0..
tp ada ja rum0rz kta da kaz ganti..yer2 je ha!
padahal xdak pown!..sapa la expert wat cita niwh!..adewhh..
es0k kowt..tgk aaa camna...


sayu je malam nih..ujan renyai2...
ramai online..tp xda m0od lak nk smbang
dunNo y...


-end-

salah aku ka?...:::silent:::
hmmm....tah aa..aku bkn insan yang baik yg mampu wat suma orang senang..
dan..aku bukanlah pakar nak kawal segalanya......




Wednesday, January 20, 2010

::: D0A::::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih... Ya Allah... limpahkan aku dengan kecerdikan fikiran dan kewaspadaan... serta jauhkan aku daripada kebodohan dan kesesatan... Sediakan bahagian ku daripada kebaikan yang kau turunkan... demi kemurahan Mu... wahai Tuhan Maha Pemurah daripada segala dermawan... Ya Allah... ampunilah segala dosaku ... dan jauhkanlah aku dari azab seksa api nerakaMu... dan azab seksa di alam baqa serta jauhkanlah dari seksanya ketika sakaratulmaut... Ya Allah, sesungguhnya Engkau adalah zat yang menghimpunkan manusia pada hari Qiamat... Sesungguhnya Engkau tidak akan menyalahi janji... Ya Allah... himpunkanlah apa yang ku inginkan ... (sebutkan keinginan-keinginan tersebut)... kerana sesungguhnya Engkau Maha Berkuasa ke atas segala sesuatu... Ya Allah... tambahkanlah kepadaku ilmu... dan berikanlah aku faham dengan pengertian yang baik... Ya Allah... aku memohon padaMu petunjuk, ketaqwaan, kesucian tubuh dan kekayaan jiwa... Ya Allah... matikanlah aku dengan mati yang baik (mampu mengucap kalimah syahadah)... dan janganlah matikan aku dengan mati yang buruk dan keji (mati tidak beriman) Ya Allah... tetapkanlah kami dalam agama Islam... dan ampunkanlah segala dosa-dosa yang telah dilakukan samada sengaja ataupun tidak... dan peliharalah iman kami... Amin Ya Rabbal 'alamin...
(Istimewa buat puteri-puteri Hawa kesayangan Adam)

Bersabda Rasulullah SAW:
“Sebaik-baik perhiasan di dunia ini adalah wanita yang solehah.”

Perempuan yang aku sayangi
Adalah pencinta agama Tuhannya
Yang mengalir rasa cinta.. takut dan harap
Terus menguasai perjalanan kehidupannya
Dari waktu ke waktu
Sehingga perjanjian antara jasad dan nyawanya berakhir

Perempuan yang aku rindui
Adalah yang di mata dan wajahnya
Terpancar sinar nur Ilahi
Lidahnya basah dengan zikrullah
Sentiasa muraqabah
Setiap waktu sibuk membaiki diri
Di sudut hati kecilnya sentiasa membesarkan Allah

Perempuan yang aku cintai
Yang menutup auratnya dari pandangan ajnabi
Kehormatan dirinya menjadi mahal nilainya
Mujahadatunnafsi adalah perjuangan yang mesti
Muhasabatunnafsi dilakukan selalu
Disanjung tinggi penduduk langit dan bumi

Perempuan yang aku dambai
Yang mendekatkan hatiku yang jauh dari Allah
Tika aku di sana dilamar duniawi
Hadirnya memperkasa Akhiratku
Sewaktu aku alpa dan leka
Lembut manjanya mentazkirah diri
Di kala aku disapa bahana
Belai kasihnya menginsafkan naluri

Perempuan yang aku kasihi
Yang bersyukur pada apa yang ada
Yang bersabar pada apa yang tiada
Cinta pada hidup yang sederhana
Demi kebahagiaan abadi di sana

Perempuan yang aku sukai
Menjadi dian pada dirinya sendiri
Yang menjadi pelita untuk putera-puteriku
Yang bakal dilahirkan
Untuk menyambung perjuanganku
Menegak kalimah Allah nan qudus
Mendaulat perjuangan suci Junjungan Mulia

Perempuan yang aku impi
Adalah wanita yang luhur haqiqi
Muslimah yang setia sejati
Mu’minah yang taat pada Ilahi

Itulah…

Perempuan acuan al-Qur’an.

CITRA 2001 ~ 2007

Tuesday, January 19, 2010

::: siLLy :::

t0day im started my day wif the dRamatic atm0sphre..haha!!
full of przentati0n....full of input..(p0werp0int jijah lawa!!)..ngee..
me ? huh! cam getaq ja ha..
br0vo to all my clazm8!
(cyez aku degaq!)

came t0 evening...
hurrrrr~..
i think this is my worst evening in my life ever! ..(s0 far)..
wut happen?er...ar...
cam xbeshh ja aku nk cita kat sinih..
but..wutever it is, it t0tally blurring ..
naseb baek Sara ada..
im keep m0ving even im felt like s0mebody had "pummelled2" on my head..
arghhh!! tanak hengat tanak hengat!!

"nik ko b0leh nik..lawan perasaan ko"
"xleyh aa sara"........


"kay2..aku taw aku salah"
"tuh la ko nik!!"

syg jgk ampa kat aku an..(it m8 my heart warm aa weh!) *blushin*

special dedicati0n f0r Saro . Abi . Kak Taze n..aja(a guwd backin)..
thankx fer being behind me!!!

n0te: in pr0cess?? CuBic!!!!!

Monday, January 18, 2010

XBnyak pon kan cAbainya...

me said: bik esah t0myam pedas na..he..
bik esah: okay!(senyum..)

Tuntas: Haemorrhids dissease "buasir" aku if slalu camniwh ha..
adewh
h..

sikit ja...huh!


n0te: aku kna jadi sm0ne yg dpt addapt ngn suma owg..
even not 100 % but..at liz..im trieD!!!!

Friday, January 15, 2010

:::....This harsh ReaLity...:::

i don't kn0w what to feel...
Heart is close to dead.....
Mind confused..
Don't know what to do..

Feel sad for many reasons..
Money, lust, fren ,hatred,betrayed,siBlingz..
Can't handle it all.......

Eyes crying..
Body dying

No sound of hope
Just quiet humming
And distant echoes mourning...

Ya ALLAH...im realise that im full of weakness..
a heart of caLm..
pLiz near t0 me...............



Tuesday, January 12, 2010


::kelaLaian meNerjah sekeTiKa:::





elakKan persengketaan
elakkan penipuan wang,kuasa,mahupun suara dalaman
elakkan ke"bangsat"an naluri
elakkan pemusuhan negeri
elakkan percintaan berduri
elakkan keEgoan tegar
elakkan kesedihan merumdum
elakkan per"Gosip"an belakang
kerana hal demikian akan mencaLar"Lari"kan siraturahim K I T A......



kakAin= tgk siput sedut kat luaq
tiah= "bila nk blik nih,satgiw suami kawe maqoh lak"
zati= iklan pencerah muka
ady= gaya nak lempaq batu
adah=dah single!!
niza= alaa atin nih bukak ketiak lak
atin= bajet nak acti0n kamen
fifiu= dua untuk two yer murid2
aisha=tokei bunga pastel
akim= ngan dunia tanpa batasan beliau
shah= nama ja dok kajang tp xpenah bawak sate pon.ceh!
am= ahli p0tik yang kurang berjaya
awiwu= t0kei kura2 n beliau da makin keruzz!
achik= muka cam nak gadoh ja
kiki=tgah shamp0o rambut wong
dayah=ahli kanji yang bajaq men cubic dgn emo
jijah= da 20! pengusaha manik veteran
r0za= practise nk angkat kuali
zaza= pemain rugbi tegar
wong = practise nk wat 0pera hantu
suhaira = biar jasad jadi kenangan,
hijau kuning lambang kemegahan!!(meraung lam ati)
jihan= bat luv nak bg kat seni0r
tira= sudah inovasi dalam memakai celak!


lalalalala~
(maaf terlaju menaip..ngeee)


En.Mi cakap ngaji "cokea2" pon jadi cikGu gak.".....
En.Fauzi cakap "4 tawon lagi saya dengan kamu.."
Pn.wCw ckap " saya xnak kamu main2 dlam kelas"..
MdM. Turshia cakap " you all so n0ty lahh!!"..
Pn.Raja cakap " setiap warisan bahasa adalah warisan budaya"....
orang ramai cakap" jgn la pindah la pi tawau"...
Dr.Sufian cakap "buat apa susah2 asal kamu faham sudah aa"...
dan ...

k a M i cakap ... (silently).......
"tandas0al"


walau berbeza tanah tumpah darah
walau berbeza ketinggian dan kerendahan
walau berbeza kaum dan budaya
walau berbeza jantina dan fizikal
walau berbeza "flo0r" tiduran
walau berbeza pandangan
walau berbeza darjat family
walau berbeza warna tudung dan warna kulit
dalam mencapai ke"Tawau"an yang tidak direalisasikan!!!!

mereKa tetap dibawah satu deMensi..


n0te: wish thiz m0ment will still gr0w lyke ...
uhh!..continue ownself aa...ngee

n duwit fail mQa b4 kamiz au!(sempaT laei) ngee

-abeSh-


Saturday, January 9, 2010

::::oUTiN2 !!!! PeQabeh elaun yg xmas0k laGi :::::


Alhamdullilah aqinih Allah memberikan nikmat kepadaku lagi untuk melihat keindahan ciptaanya..
ho0hho0.. qinih kuaq dgn tujuan pi beli fail ja..,bkn nk beli papap0wn tp sja kuaq b4 dpt saimen..

jalan pnya jalan trnmpak jubah ..muqah! tewuz amek beli kat mama aku...aqap2 beliau suka...

qinih aku kuaq ngn ngn lin ngn hana plak..b4 nih ngn dak2 kaz E..hmm ...da gak depa2 nih tanya awat jaqang nmpak aku kuaq ngn dak2 kelaz sndiqi..

" bg aku.. kat kelas aku ngn depa kat luaq aku ngn ampa!! bawu aa kepelbagaian an...

ngeee~(tayang gigi)"..

tyme jalan kat jamek,tiba2 bau sumthing ..then ternampak bnda alah nih..spring p0tato..cam beshh ja bntuk dya an..so aku lin ngn hana share aa beli..takot xsedap qugi jah! mkn kat situh gak...pnaz2 agi...not bad aa..inovasi btol la ,even just brsumberkan ubi kentang..cyez sedap!!

sebelum..
seLepaihh..(elele hana ..nak abeh bawu kta sogan mkn tgh jln erh)huu...

then singah s0go sat..mak aihh qamai nya manusia...
da sale qupanya..aku ngn lin hapa agi join venture aa skali..

70% off kowt!!..

tiba2, " nik jgn bor0s nik!!!! smpan duwit!!"..hana kta..thankxz hana engtkan aku..huhu..

so sapa2 yg xbrkesempatan agi,pi la beramai2 abehkan duwit..huhu..


xqamai pon kan...

6.12pm smpai maktab...

::: beli untuk keperluan bkn untuk nafsu::

- e n d -

Friday, January 8, 2010


ReALisme???
even im not to0 guwd in dat but im s0 fnatic to realisme!! much3~..bg aku pelukis yg dpt draw sebijik cam rupa asal mmg superp aa..nak memahami lukisan realisme nih smtyme x smudah mnikmati keindahan yg real depan mata kita..n ditranformkan kepada kain kanvas kosong..Realisme di tgn pelukis? mayb bukan just perpindahan objek tp juaga as a way to deliver sumthing yg ada pikiran depa... yg wat aku kagum tgk lukisan realisme nih sebab of c0s aa kemiripan dalam melukis objek yg kita nmpak tuh, komposisi yg pr0fesional, goresan warna yg penuh ngn teknik pencahayaa ..bahkan ada pelukis yg mengharamkan warna hitam dengan alasan warna hitam tuh bkn bahagian cahaya...detail!!..
guwd texture..haluz! n sbb nih aa bat org mudah nak accept sekali gus mencerna gaya realisme nih berbanding abstrak..wah! since bila aku jadi pekritik nih..tibai jala..
abstrak style pon aku mnat gak..even susah nk eksprez tp puas kowt if dpt draw..aku ada wat satu..kat sticker kat lapt0p aku..nk tgk mai aa bilik ..hee~

nih antara pic yg wat aku terjebak lam kekaguman yg max....

Artists: Latif Maulan
Title: To whom it may concern: When Peace cannot speak; Medium: Oil On Canvas Size: 122cm x 122cm

Tuesday, January 5, 2010

!!!pemBersihMembeRsihkanMeMber!!!

Kerjaya niwh aa yg jadi rutin dak2 kaz aku..diz wik xbajaq sgt..
rinih dok jadi part tyme cleaner ja kat blik seni tuh..n aku taw dak2 art mktab lein pon mngalami kerjaya yg sama an..selalu terjebak dalam situasi yg k0tor..huhu
s0 normal aa..xkesah nga..sem niwh Pn WcW xajaq dak2 kaz aku..fuh!! we all ja yg taw feeling ini..........yayya..
papap0wn fun aa wat kerjaya ikhlaz ni!!! ngee


niw pas setle kemaz2 n otw nak blik..
ngn baju kuqung p0wn dok ngangkat baqang..
beshh gak!

fathin = ready nak kawad
achik= iklan beg tgn!
niza n
aishah = "0qe mmg sal0h" kata beliau2 smbil ngangkat tgn..
kaAin = shakit jantung menusuk!
zati = usha pakchik guard pkai stokin!
kiki = iklan tudung bijik2!
diba = p0se cam pemain ragbi!
ady = pemencen t0pap!
nik = hebat terunguL!!

haha...wilalala~


mna gambaq aku? pelik!..ooo0
aku yg capture nak ada camna an..he..xtapa la..
amek gambaq ampa pon da okay



uih!! dah tesesat kat tengah situh lak..ngee
tp x cukup 5 oqg agi..akim,fathin,ady ,tRah ngn w0ng
tapa nati kita tgkap lein na weih!


~abeh~
!!kg Baru sTick House!!~

dgn berpacuan kemBaRa empat roda 6 orang gadiz yg agk gemalai pergi ke satu tempat yg agak terpencil bg mereka setelah sekian lama tidak bersama..


khajar kuNink + saroSo + suHaiRa heBat


abi + kak taza p!nk + naju ijau!





Alhamdulillah..
('',)

wish cn be theRe again..again n again!!




kenangn yg aku xley lupa tyme smayang z0hor..tyme tuh mmg ada kat ptrajaya so just st0p kat situh la nk s0lat..kebetulan aqituh aqi Jumaat..da pa aqi jmaat kat mesjid? sure2 la smyang jumaat..adewh...tyme nek lam mesjid besi tuh kami ja kot yg pompuwan..cuakk kowt!!..suma usha pelik ja..yala if aku jadik depa pon pelik..suma owg laki tup2 da segerombolan wanita..haha!!niw aa 1st tyme kenangan aku pi mayang jumaat..huu..qasa cam oqg asing dikalangan x asing..beshh gakk aa~ bukan sennang!
konklusi :: beshh aa..bnyak dpt inf0..tgk owg mncetak alQuran..menarik!..

- end-

Monday, January 4, 2010

:::FACE it???:::

It seems liKe there is no eNd of toDay nOr a new begiNning for tomoRrow..
LiKe a chain that's tarnished my soul is ruSty and has no sHine, but as my day goes by I beGan to appreciate what I have inside. .. As my daY begins to flourish like a flower on a bRight n sunny day the inFamous rain hangs ver me and waShes the joy tHat was theRe aWay...
So muCh vengece liEs on my shouLders
just like eagerness eats aWay at the liOn looKing at its pRey. Pay baCk is a must in my siTuation, just liKe the candy Pay-Day.
Not knowing when you'll either get peaNuts or caRamel. .. Rite?
The surpriSe that coMes witHin, juSt liKe the suRprise on Pearl Harbor..WuT at a horrible and horrific day...
But when there's a day that you don't liKe remeMber theRe's aLways a good one beHind it. I always think on the goodness of life whether is good or bad I try to cope wF it 'IF' I can. ..
Ya Allah...

Sometimes I wiSh life was a easy as words are spoKen, but that'll neVer hapPen. So aLL I can do is deaL wiF it. ..Yah! deal wif it!!
The thingz tHat gone be a challenge, but that's a 'challenge"...


I'm wiLLing to taKe.
.n FACE it!!!

- e N d -
Related Posts with Thumbnails