Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Wednesday, March 31, 2010

::okay::




TiTas ku dikembalikan..
okay!!
kami buat semula





note: heee .......

Saturday, March 27, 2010


:::my 1st exPeRienz in PBS!!..::
(pengalaman berasaskan sekoLah)

Scho0l : Sekolah Kebangsaan Pendang,Kedah Darul Aman
Date : 21/03/10 - 25/03/10
TraNsp0rt: my abah v6 car
Member: cekGu J , Cekgu Roza ,Cekgu Niza . n me!!
Cikgu Bionik!! (dat name given by my student)
Mo0d: b a H a g i a !! R i a n g!!!!!




1st day
"ha tudeaa! muka xcited kowt!"


nak tulih kehadiRan nih..
uih!.ada cik mira sekali..he

2nd day
suda beramah mesRa
"awat nih..qambut sequngaihh yang...
mai nih cikgu pebetui maih.."

angkat berat..
tyme nih pi caqi buah barli..
besh3!!

pemanDuan berkhemah kowt!!!
heee~


pembacaan buku teserlah



vrum2!!
ianya telah berbakti kepadaku

cekgu rempit!!..
muka jijah cam nak bua ja..
haha


mari kita berfoya2!!

"pakchik jgn wat gunih kat saya pakshik
nih jalan saya pakchik!!"
adewhh..

fuh .! bnyak angin betuii..
berlayangan suda!




0h..begitu..lagi apa tindakan cikgu ntuk mngeawal murid2?
..ya..ya...

..munirah..
sesi memotivasi..

sebak kot jiwa patik ngn J akibat keesakan mereka..
walaupun begituh..
nita kami suci murni..
kat sinih bawu aku sedaq yang..
kanak2 mudah tersentuh apabila bercakap mengenai pengorbanan ibu bapa mereka..
huhu...dah2..namo qeyau..

afta teyak..
bersukariang pulo0k!!..


aiMan takesah kan..
(his hair in br0wn)
fuh! my scandal nih


jijah!!
kita telah melaksanakan dgn jayanya!..
hati2 budak2 sgt sensitif apabila bercakap mengenai pengorbanan ibu bapa mareka..
papapon..cikgu2 syg ampa!!



ngan murid2 3 bestari
(ngan scandal2 aku lagi!1 yay!!)

me :(menulis s h a f i)
alif : cikgu ! nama dia Y bkn H la..
me: o0h yaka..tapa2 kita padam na..sat cikgu padam
syafi: cikgu ni engat nma alif ja nma saya dak pon!!..
me: hahahaha..dak aih2..

from..: Mohd Syafi Adli(3b)
even it jz simple but it so meaningful to me!!
ngee~

"cikgu2!! nak dok ataih qiba cikgu"- fahmi
me: ha mai chek! sini..

sedeyh kot!!..
cikgu nak balik dah ..


adewhh!! xsakit pon bahu ku kena tindih..
demi mu 2h..





ngan dak2 mktab lein kat kedai Cend0l pulut..
h0pe we'll cn meet again!!!

niw card yang dak darjah 5 tulis..
adewhh..
1st2 baca nih..ketawa kot patik dan J..
haha~



kegirangan meReka!!
eip!! ismail faruqi jgn wat gigi camtuh!!..
huu~

byep suma!!!

note: sequngaih = serabot
SEMINGGU KAT SINIH rasa cam tamo blik kL ja..
tapi apakan daya..
da 2 mnggu bersuka ria..esok kena masok klas pulo0..
nak kena perelok otak den yg dah tepu nih..adewhh..

Friday, March 19, 2010

::HUH!!::
























CAM NGEK2 JA BELIAU!..

Monday, March 15, 2010



:aku pon xtaw awat aku post entry nih..aku taw mEmAng pAnjang..tp..if xlarat baca takyah ah..ngee..:::

(this is a letter fr0m that guy to that girl)

i bukan ape...
u know..
since the first time i saw u..
ada satu perasaan yg i rase...
perasaan yg i belum pernah rase dgn orang lain...
not even with my mom...
susah i nak namakan perasaan tu...
cuma i je yg tawu,,,n yg paling best i sempat merasakan perasaan tu...
sejak u buat perasaan tu datang...
i jadi orang baru...
i tak pergi kelas lambat lagi...
i tak balik awal lagi...
kalau dlu kelas kul 9, sploh sengah i da tido da kat bilik..
i tahu u perasan changes tu...
u pernah mention depan the others,,,

tapi itu sume pada awalnya...
perasaan yg tak bernama tu i rase pada awalnya...
hm...
u ingat tak waktu 1st time i ajak u keluar?
mase tu i nak sangat keluar ngn u...
memang sangat nak...
i pujuk u seminggu kan??
hahaa...macam dungu...
orang lain pon cakap...
dorang kater i perasan, tepok sblh tangan er, tak sedar diri er..
kadang tue i terasa gak i mmg gtu...
tapi setiap kali i tgk u...
tak yah ngk u er...i tgk my phone book, ur phone number je... i dah rase satu macam...
i rase kuat sangat sampaikan i dah tak perasan kutukan2 tadi...
so i amek keputusan utk tak hiraukan apa orang kata...
dak dak pernah school-ing i...
dorang kate

"dude, chill la...kitorang rase slame nie lu yg paling cool jer bile ngn girl, but this time ure completely another person... sampaikan ktorang pon da tak kenal lu...ur acting like a morron bro!! like a complete loser. lagipon percentage lea nak ngn lu sangat nipis la...nak compare ngn amir...bro lu taw saper amir...kita pernah datang private party die...gempak dowk...die lebat...tak macam kite kite nie...broke!!"

i just diam jer waktu tue...mmg fact pon mende2 yg dorang cakap tue..tapi bile i fikirkan u...satu jer i jawab... tapi dalam hati er..."aRgh!! pedulikan...broke ke apa ker...diri aku , hak aku!!" so i decide utk terus berjuang mendapatkan you...even when i dah betol2 dapat u pon i masih dgr lagi kutukan2 mencabar tue, and this is my favrot "pEhh...sweet couple siak dorang, macam fairy-tale, tapi sayang tajuknye "beauty and the beast".." comel jer org tue cakap gitu , tapi mmg i "beast" pon, and i jadi kuat cz ade "beauty"...


until one fine day...which is your birthday...i decided utk wat jst a little surprise utk u...i sangat tahu u...sebelum ni u da banyak cerite ttg ur life, even pasal ur past relationship.i tahu u mmg suka surpise...i tak g kelas d whole day utk preparation...credit to jaja cz die banyak tolong i...yelah, kalau tak camne i dapat masuk umah u...
so when d surprise party happened i was really happy...cz nampak u sangat happy...

but suddenly...hati i macam nak pecah...dalam happy2 tue...dekat satu sudut umah u...i nampak u duduk sendiri...even when the others nga sebok dgn games, dancing, kareoke and stuff...u still dekat situ..."aku rase party ni utk kau kot?"i cakap dalam hati. bile i datang kat u...

mmg sah!! mmg patot pon hati i pecah!! i bukan nak peeking, tapi i ternampak...i nengok u tengah belek2 phone...tapi lebih tepat lagi...u ngah belek2 pic2 and clips2 mase u ngn dia...ngn amir...u nak tawu waktu tu I rase aper?;

• i rase macam ape? i rase macam nak lari pergi kat pintu, pastu lari patah balik laju2 i nak langgar dinding umah u.
• i macam nak masukan tangan dalam mulut korek2 amek hati ngn jantung i and bagi anjing umah uncle sebelah makan.
• I nak g kat dapor, amek pisau bagi kat u, suh u rodok perot i, korek2 dapatkan hati i, pastu bagi i makan balik!!

sompah mmg stress gile ar!! tapi i act cool jer bile u berpaling ngk i...i duduk sblh u, "thanks 4 d party" i dengar suare u cam baru pas nanges...obviously i nampak mate u merah walaupon mate u sepet...cz ur eyes is my favrot part...i pon ngan jentelnye pelok u and kate "sabar ye...kalau u mmg ade jodoh ngn die, tak kemana, i tau u mmg syg sgt kat die, dah la tak moe nanges2..."i pon kesatkan air mata u...chewwaaa!! sedangkan time tu i ni dah officially jadi ur bofren!! its been three month koT!! u tak perasan ke?? u tak perasan kan!!??

cube u fikir...u do the math...atas dunia nyata nie...berapa orang boyfren yg boleh cakap gtu kat gefren dia?? siyesly lea, u ubahkan i jadi kuat...sampai i sanggup keluarkan kata2 camtu...


so from dat very momment i dah tahu...i dah tahu sapa i pada u...even kiter declare, and u selalu cakap manje2...u text me everytime...u call me B...u nak i call u baby...u nak i dress up macam die...snanye u cube invented another amir inside of me...u buat tu sumer, termasuk declare ngn i cz u nak lepaskan gian u..ure just so addicted to him. the best part is when u buang my old collection of perfume, u tukar pada yg baru which is jauh lebih mahal."tu zaman batu lah b..."tapi snanyer i tahu...u wanted me to smell just like him...thats all...tapi i diam jer...

pastu, ade satu tengah malam tu u call i so excitedly, i pon excited la "huhu...my dream momment come true!!" i cakap dalam ati. "B," "yes" i jawab..."u nak tawu??" "what?" "tadi die call i, amir call i" u cakap, and nada u cakap tue sama macam nada i jawab masa u declare i waktu tu.."oh! really?? its good for you!!" dengan selamber i cakap gtu, pura2 happy lak tu, "what was it about?" u jawab nie "hmm.. nothing much, we were just talking about our lovely past story, and u know what?" "what is it?" mase ni hati i dah mule keretakan "the best part is, die kate ngn i die baru lepas break!!" dalam hati i "the best part..?" hati i tambah retak "really? mana u tau? i mean camne? die mmg cakap terus ke?" ayat pancing..."tak la, i tanye die la, mule die tak nk cakap, lepas i pujuk baru die ngaku" "haaaa?? pujoooK????" i cakap dalam ati...tapi waktu tu i pon tak taw i cakap dalam apa...nak kata dalam ati dah tak boleh cz waktu tu ati i dah hancur lebur, vanished, i rase dada i kosong, takder ape. nak kate dalam jantung tak boleh gak, cz waktu tu jantong i ngah sebok berdegup dgn kelajuan super sonic, jantung i bz sangat, tak boleh cakap dalam die!

so thats it..that call end-up like that. huhuu... kesiann i, u mesti tak perasan an?, meh sini i citer kan,

6 a.m - i baru bangon "hm..besok buffday aku ni,hopefuly die ingat er kan"

9 a.m - ngah tggu tren, "ishk, camner leh lambat nie, kelas 9 sengah, mmg sah er lambat, n mmg komferm emma bengang ngn aku, kang tak pepasal merajukntah2 die dah plan nak wat surprise kat aku, dah merajuk komfem cancel!!"

lunch hour-aku: "baby, g makan nasi ayam jom?i banje.."
lea: "sorry b i can't, i nak g klcc jap nie, ada hal, u g makan ngn the others k b?"
dlmhati: "hah!! ntah2 die nak g beli adiah aku kot, kek er aper er an?? yahuu"
aku: "Aeh?? hmm k la, tapi u be carefulll babe, pape u call k? ngan sape?"
lea: "berdue je ngn jaja"
dlmhati: "jaja?ahh..komfem er ni kot!"

8 p.m - lepas mandi.."hm...mane die nie, tak call pon? text pon tader, takder kater nak jumper kat mane2 pon" harapan nak dpat surprise party.

11.50 p.m - tersedar dari terlelap "ush! dekat kol doblas dah..komfem tader surprise party nie kot.."tapi masih mengaharap..."takde takpe la, tapi mintak2 die wish aku er an, itu pon dah cukup giler dah.."tapi masih mengharap..

12.00 a.m - phone ringing..."hah!! lea!!" lari dari dapor ngh mencekik nasi ngn telur mata lembu, tangan tak sempat basuh.."pukul doblas" mata sempat ngk jam jap..

aku: "hello baby"
lea: "hye babe! u nga wat per?"
aku: "nga makan, nape?"
lea: "ala shiann iye, nga mamam ae...sory er ganggu"
aku: "hehee...yup! nga mamam!! takde lah tak ganggu pon, dah abes da pon ni, ade ape nie excited jep??"
leA:"B"
aku: "yes"
lea: "u nak tahu??"
aku: "what?"

dan dialog seterusnya sama, sebijik, bulat2 yg mcam kat atas tadi!!

so, u da perasan tak sekarang? u perasan tak yg hari tu hari jadi i? u perasan tak yg u sepatutye wish my buffday? u perasan tak yg malam tu u cerita pasal ex- boyfren u? u perasan tak yang malam tu u cerita benda2 tu dekat ur boyfren? u perasan tak yang u seolah2 nak balik pada amir malam tu juge? u perasan tak yang u buat i rase tak berguna? mcam sampah yg tak boleh di kitar semula? u perasan tak yang u dah bunuh separuh dari hidup i malam tu? u perasan tak yg malam tu sepatutnye u datang umah i amek pisau sembelih jer leher i, cz ble u cakap camtu, same jer rase dier, cume tak kuar darah? u perasan tak yang u bercakap ngn boyfren u yg juga merupakan manusia and ade perasaan macam u? tapi ape yg i perasan ialah, u dah tak perasan yg i nie bofren u yg u declare dulu...byknyer perasan perasan kan?? tapi u perasan ke?? dah perasan dah?

And whats make it more interesting is, baru last two weeks, ntah ape mimpi u, "hey babe..when is ur birth day?" i pandang mata favret i, which is ur eyes, i pandang lame2, dalam2...tapi i tak mampu nak jawab...pada hari yg u tanye tu da sebulan lebh buffday i berlalu...camne i nak jawab?? tapi suddenly i tefikir? nampaknye i've lost my strength...yelah, biasenye Lea yg bagi i power utk i rase kuat semacam, tapi since that very momment, i dapat rase yg strength yg selame ni i generate from u, dah takde, or maybe pada tahap ni, it just started getting less and lesser..

Since then my strength are getting weeker, and u started acting weird, though we still always together, but it feels like we are not. U start clubbing oftenly again, macam u ngn amir dulu, i tahu, u sengaja g sana cz u boleh jumpe ngn die. macam i, tak selalu, selain i mmg tak banyak duit,i mmg tak berape gemar clubbers life nie..yelah u anak orang senang..mmg patot er kot?? anyway...sampai satu masa tue, u pernah cakap ngn i.."hey you know what, hidup i dah berbeza since i dgn u taw tak? i dah jarang party and clubbing taw.." i diam je, cz i know...the way u cakap tue u tak puas hati...yelah, kalau u ngn dia selalu er jadi "party animal" tapi ngn i takde...jangan kan nak buat party, nak masuk club pon i kene berkire.

Lepas2 tue, u da tak macam awal dulu, u dah start cari silap i, tiap2 hari, ade jer yg tak kena, i dress up macam s**l er, i ni boring er, busy body er, banyak lagi sara...and the best part u nak i tukar cara i berjalan?? WTfrog?? u ingat i ni ape ni?? manusia ke robot?? and i pon da tak rase mcm dulu..tiada lagi perasaan tak bernama..until one day we were having a discussion or more like an arguement,

Its all started like this, or myb it was me, i just knew too much...actually my intention was to make things up...hopefully to be better, cz i'm sick of thinking that i could loose u soon, u know, i've been through a lot of heart shapes to be with you. its hard to admit that im losing you. so i pon nak er bebaik semula. i ajak u makan burger king kat KLCC.

i started reminiscing our memmories tapi u buat keras jer, u malas nak amek port sangat an, layankan jer. tapi i pon sedapkan ati jer..crite je ape2, tapi best gak er ade some part yg i berjaya buat u senyum n ketawa. Ur laughter is all matters to me, from the begining in case u don't noticed. Tapi things messed up, and its started like this,

"baby, u ingat tak ade sekali dulu mintak tolong our calssmate yg lelaki, cakap kat phone u when amir call?" u jawab,"hmm..ingat, lagipon macamner i nak lupekan, susah sangat nak mintak tolong ngn budak2 tue...huh! time senang sume nak dekat, time susah, mintak tolong, lari," u macam nak sentap an..tapi i jawab "ala, rileks er, dorang tue bukan ape, dorang segan jer ngn amir tue, yelah u pon taw kan amir tu macam mane", "hmm...tu la tu, nasib baik ade U..kan? tapi nape u buat gitu? u tak segan pulak ngn amir?", i jawab "hmm..segan gak er, yer ar, die da banyak tolong kitorang an, ape je, termasuk er party ke ape ke, sume die payong, takan tak segan kot, tapi i buat tu sume sbb u"..."sebab i?" u pelik dah...i try nak explain " takde, camni, i buat bukan sbb i tak respek kat amir, tapi i tak boleh nak tolak bile u mintak tolong" u jawab.."hehee...i tawuu" u senyum...

But then, here is when i made a wrong move, " lagi pon, i snanyer da suke kat u da lama da, tapi i buat2 benci je kat u dulu an? u jawab "ha'ah... u dulu belagak semacam je an, macam bagus, kerek jer muker an", "takde, cz dulu i tawu, kalau i baik ngn u, nanti i jatuh ati kat u, macam sekarang...since waktu tue u tgh happy ngn amir, so i decide buat hanggek jer ar ngn u an.. huhu", "tapi bile u mintak tolong hari tu, i pon dengan sukarelanya er tolong, siap nak suruh ngaku bofren lagi, so i pikir, "inilah peluang aku!!" hahaaa" then u jawab "what do u mean by that?", "i mean, yelah, dulu i mmg suke kat u, and i thought theres no way to get into ur life, so bile ade peluang macam tu, and u sendiri plak yg offer, why not i amek an...dapat jadik bofren olok2 dalam phone pon jadik er, hahaaa", "Stop laughing u Jerk!!" alamak!! i da terperanjat, u jerit kuat gile time tue, sumer orang kat burger king tu ngk i, i rase macam nak kecikan diri nak masuk dalam berger yg kat atas meja tue...

"So, its your fault then!, u penyebab i break-off ngn amir!" mata i terbeliak, telinge i tercapang, kaki tangan i sejuk, dahi i berpeluh, i tak kuat dah nak bukak mulut, u sambung lagi, "maknenye u mmg dah ader niat nak pisahkan i ngn amir, sejak awal lagi la kan? u ni memang tak guna tau! amir tu cukup baik dgn u, u sanggup buat die macam tue!! u ni mmg BACK-STABBER tau!! i ingat u ikhlas tolong i waktu tu, rupanya u ade agenda lain!! harapkan pagar, pagar makan padi!! thank you very much, after this while, i've been waiting for a momment like this, a momment where i can say, "Get The F*** Off My LIfe!!" u jangan mimpi i nak sayang u la, nak care pasal u, all this time i've been trying, but i end-up faking!!i fake to love u!! u mmg tak boleh nak jadi die! tak sajaK!!..." u jerit kat i macam tue, nak tertanggal telinge, i rase macam mimpi, and i diam2 cubit tangan i, and rase saket, maknenyer bkan mimpi. Ini mmg kenyataan, kenyataan yg menyakitkan, macam mimpi ngeri, and i tak sangke bende nie jadi pada i. Pastu u amek drinks and cube nak simbah kat muke i, u cakap nak bagi i sedar, tapi tak boleh, cz due due air i dah habiskan, cz waktu i citer panjang tadi i haus, and i minom kedue2nye..lagipon u sebok ngn text msg u tadi, i tau u tgh msg ngn amir, i nampak pic die mase msg masuk tadi, yelah u kan pakai Sony Ericsson kan, tapi i wat diam jer,


So time tu kita da officially break-off, and the best part is, tibe2 jer amir muncul dgn hensemnye kat depan kite, u pon terus pelok die, i pon jadi tunggul kayu, macam fairy-tales, ade prince&princess charming, and i jadik Quasimmodo. Tapi i tak diam jer bile amir datang, i datang kat dia and i "whats up dude! lama tak jumpe!!" amir pon salam i n pelok i, i suke cara die cool je, tapi die ade bisik somthing "im sorry bro, gua taktaw nak kate ape, gua sayang die lagi" i pon just senyum je bile dia kata gitu, aleh2 macam lega siket, "chill dude, all i wanted is her laughter, that is all matters" sambil senyum terkerit-kerit i jawab...i nengok muke u, u pandang i macam nak ludah muke i...

Pastu u berdue pon gerak, i tinggal sorang2 kat situ, tunggul kayu, mane boleh gerak an??...pastu i dapat text msg, it was from u... and it says "u once thought that theres no way to get yourself in my life, well, all i can say, ure damn right about that!! no way, nor the other way around!! Get lost!" i geram sangat!! macam nak makan jer phone tue, tapi tak boleh, i dah kenyang makan berger and minom air banyak.

I duduk kat burger king tu lama, fikir and ingat ape cerita kita, and ape cerita yg u pernah cerita kat i...seingat i;

1. i tolong u cz i suke kat u, bukan sbb i nak khianat amir.
2. u pergi umah amir, nampak dier ngn pompuan lain berkemban.
3. die kate u selfish sangat, die fed-up and hook-up another bi**h.
4. u left his house, asume u dah break-off
5. bukan i yg jadi punce u break-off tapi perempuan tue, tindakan amir, perangai u. and ur stupid surprise plan.
6. kalau dulu, i slalu dgr u cerita, and i dapat tahu yg amir anggp u selfish, i tak berani nak setuju, tapi sekarang... i dah tahu yg u are the seflishess-living-sl*t i ever know.
7. mmg i yg silap, cz i tak dgr ape yg my blood-suckers school-ing kan i, i tak ukur baju kat badan sendiri.
8. u are the best and the worst i ever had, so far..i takan lupe.

And i rase lege siket cz, i tawu selepas i, walaupon i tak mampu, still ade amir yg akan happy kan you, as i said, you laughter is all matters to me...thats all. After all this s**t u done to me, rupenyer i masih sempat rase risau pasal u...i risau kalau2 u tak boleh happy lepas nie...until amir said "im sorry bro, gua taktaw nak kate ape, gua sayang die lagi", i Bodoh kan??

Ade orang kater, it was beauty who klled the beast, betul lah kot...i feel murdered.

*okay sekarang cuba anda bayangkan kalau anda berada di tempat lelaki itu.
*kalau anda taknak bayangkan jadi lelaki itu,cuba anda bayangkan jadi perempuan itu yang sedang baca apa yang lelaki itu tulis pasal diri nya(perempuan itu)

note: mengisi masa kekang..
::c0ti2::

waa..muk0 den da burn ha..

adoyaihh..

rutin kat umah ternak rumput jala..

da 2 hari jaga dak Dhia..
hehe..beliau susah nak tidoq aa..adewhh..sian ma aku ha...



to roza n niza nati aku jamu ampa pasir masak batu ngn skyjuice aa..
nyam3!!

mo0d: xsabau nak PBS l0rhhh!!
sKp!! wait fer me!!

-end-

Friday, March 12, 2010

BIG!!!!


BIG!!!!
PLACE: Tanjung Uda REsort,Setiawan,Perak,Malaysia...
Date: 09/03/10 - 12/03/10
Participants : PISMP 1D & 1EMo0d: Fun! Enjoy! Best! Riang! PADAT!!!
(",)
alhamdullilah..aku dan kawan2 da slamat smpai dari Setiawan..letih??xaaa sgt!!! sbb? kami pi situh cam percutian ja..santai gila kowt!..senang cakap not like a camp aa!...awat aku excited sgt nih?maybe sebab group kitowang xpernah pi PL kot..plg jauh pon melaka..kayak,snokelling, daki bukit yg curam then makan "CENDOL"... per$ghh! terbaik dari ladang ah! comfem cakap this is our new xperience!...

encik Zack ngn ayam2 beliau,En.Zakuan ngan tepung tepungan beliau
dan Pn.Sarimah ngn sambal/colek/ayaq asam/ beliau mmg the besh ah!!!
masak anak beranak!..heee
thankxz to them!!!

the besh part yg aku suka pa lagi..sure2 aah pr0m night(yaya ja ha)..
yg lebih dramatik dipanggil malam kebudayan..
ho0ho!


1ST rUNNer!!!


abaikan muka belemoih ini hokay..
yang penting kedai barangan laut JAMILAH..
*my mom nme*
sekian

Friday, March 5, 2010

:: semak2~::

0kay..aqinih aku asa semak sgt..tataw shepa..smalam td0q kol 3..
bngun lambat pi kelaz..kena dok bakunk..(standart aa kan)..adewh..
then kaz Dr Ranjit abeh kol 10 sengah..xngntok p0wn !..huh..
seb bek gr0up aqinih besh..xcercise akunya mulut sikek..haha!!..
gud j0b weh!!
then pi nek atas fot0stat..

sekali makcik R0za c0l

"uit nik ko kat na?"
"kat tangga nak blik"
"weh meh wat seni nih"..

"hah!Adoi..lupa lak..sat2...2 mnit aku smpai"ngee...


menapak la aku naek tangga balik..xpenat p0wn..ngan fail yang xbeqat tuh kan..
smpai2..
hapa lagi..teruz rushing wat bnda alah pr0jek tuh..

(lam hati aku..besaq gak bnda nih, tinggi pada aku ha)

buat nya buat xsedaq da kol 2..
pa hagi
budak2 nih da kelaparan..termasuk aku ah!
xmakan pada pagi kowt!!..

pi kantin..
menjamah sat...then pi dewan..da assembly bulanan..

cyez besh ceramah dari penceramah itu..(ayat hapa tah nih)huhu..

"sunat duniawi yang disarankan oleh Nabi Muhammad S.A.W adalah
1.rumah yang luas

2.jiran yang baik
3.kenderaan yang mewah
4. suami/isteri yang soleh dan solehah.."

"takdir dan tawakal berada dihujung usaha"..

nih aa bait2 yang aku engat tyme penceramah tuh ckap.. .

.engat da boleh balik..sekali pengarah yang dikasihi lak berucap..
adoyaii!!
lanjut smpai kol 6 kowt!! (puan da aah..)
badan aku dah macam hapa da nih.. sabaq nik sabaq!!

dok pikiaq lak bnyak qeja xsettle lagi..

KPK,PKK,ELP suma kena antaq 8 aqibulan..

it should be 12 but kaz aku kena BIG..then terpaksa aa antaq awal..
ngan projek yang still xtaw bla nak siap tuh..
ngan masalah intrapersonal ngn beliau...

BIG xdiscuz apa lagi

ngan duit dak2 nih xabes bayaq lagi
ngan nak kena kosongkan bilik lagi....
ngan yogurt aku basi lagi..
adoihh!
nak lak aqinih aku xtd0q ..slalu aku td0q ka? jawapannya adalah ..

Ya!!! mmg patik td0q!!..sejam p0wn jadi aa..
but t0day? xdak!..
yala bayi yang bijak memerlukan tidur yang cukup kan..

lalalala~


dah nik! stop mengeluh!!! b0leh aihh..
settle kan satu2!!.. haha!!

tingat lak aku tazkirah kat surau semalam

" Allah menurunkan ujian sebab Allah tahu kita mampu menghadapinya"
yahh!!betul3...


even mula2 kita asa benda tuh cam susah untuk kita dan kita selalu pertikai ..
mampukah aku? layakkah aku?boley ka? awat jadi camnih?
tapi yang sebenarnya mmg kita boley!!
kita mampu.. percayalah ngan janji2 Allah..
insyaAllah..

lek aa nik nur suhaira!! semua olang menghadapinya wo0!!
haha ~


note: sYabash dan tahniah diucapkan pada Tuan hafizullah ,Linn dan 2org lagi sebab menang pantun kat UM..hafiz! cyez soqa anda mmg germisik!..ngee~ to a.H. s0ry...i didnt mean it...

Thursday, March 4, 2010

::Kraf MaLaySia!!!::

010310..
juni0r brsama senior..
m0lek2 blako gak!!
(",)

note: currently bz wif all s0rt of saimeng!!
BIG agi..fuhh!!! kay0 mentar~..
Related Posts with Thumbnails