Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Saturday, May 29, 2010


:: wajib tengok nih :::

“Saya tidak tahu siapa bertakhta di hati awaktetapi dalam hati saya cuma ada awak...”


perghh!! nik nur suhaira kamu smakin jiwang ..



tadi baqu tgk pr0m0 filem nih..
Lagenda Mahsuri..eh silap..
Lagenda Budak Setan..

nih sin0psis sikit..berdasarkan apa yang patik baca..hmm baca la sendirik..



Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula.



Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu. Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma.


Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.


Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga milia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil. Emilia yang senakin pulih, akhirnya mengahwini Kasyah. Kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak..

petikan ini diambil dari..terima kasih bag patik baca..
s0..jom pu tgk qamai2..
cam menarik ja..sbb adaptasi dari n0vel terlaris..
saya ulang TERLARIS..

nih, pr0ducer pilem nih kena bagi patik duit k0pi nih cz tulun p0mot..

_e n d _



Monday, May 24, 2010

:: duniwi oh duniawi ::

Teori Eric Erikson : Setiap individu mempunyai asas yang sama dan implikasinnya adalah tidak boleh membandingbezakan keupayaan dan kemampuan murid kerana setiap individu adalah unik"..
*patik tahu kamu tulis benda nih dalam exam dan nota2 kamu*

ya!!
patik tahu major kamu sangat berat tapi tidak perlu aa merendahkan rendahkan budak major lain..
ya!!
saya tahu kamu hebat..nak banding ngn kitorang yang major seni ngn mjor pemulihan ni memang jauh la kan..sebab macam kamu kata..subjek kamu BERAT..perlukan pemikiran..
(kenapa ,subjek kami xperlu nak guna kognitif dan pemikiran kah?)..
hmm..

yang patik pelik tersangat..
dak2 major kamu yang lain relax ja..rumate patik yang sem 5 tuh pon relax ja,xda nak membandingbezakan pon..xda nak mempertingkaikan pon...

patik pon xtawu apa yang kamu xpuas hati ngn major kitorang..
kamu da pilih major BERAT kamu tuh,so kamu kenalah terima hakikkat dan xyah n xperlu la kot merendah2kan major orang lain..cakap senang la,sukatan xsusah la..

okay..
kamu sedar x yang major BERAT kamu tuh akan kami rasaai jugak sem depan?
so?xyah la nak argue2...sebab kita sama-sama rasa..kan..




kamu tawu tak..statement kamu yang berpuluh-puluh kali yang diutarakan ketika dibilik air,dimeja makan,didalam lif suma tuh boleh menyebabkan dak2 major Pemulihan dan major PSv jadi marah akan kamu???
xtawu erh?

patik tahu kamu xsedar ngn hakikat ni..sebab kamu rasa ia hanyalah percakapan..tapi apabila percakapan ini diulang-ulang..setiap hari..benda tuh dah jadi hal lain...
tapi tolonglah...
sedar ..
xbnyak sikit pon jadilah...kitorang suka kawan ngn kamu...kamu bijak..baik..
dulu sekolah bagus2...insan terpilih..patik selalu mengagumi kamu dengan idea-idea dan pendapat yang kamu slalu berikan.. cyez....tapi..

sejak statement kamu tuh membuatkan kitorang rasa terhina..
rasa bodoh gila ,rasa down..rasa kecik even kitorang ni besaq2..
dan masa yang sama patik da rasa hilang RESPECT dekat kamu..ya..

kamu xnampak kitorang stadi?sebab tuh kah?
meh cita sikit....xkan lah patik dan mereka yang dikatakan subjek XBERAT ni nak bawak buku teori seni dan pemulihan kitorang depan pintu bilik kamu dan baca kat depan tuh untuk membuatkan kamu tahu ktowang stadi uh???macam tuh eh?

patik bukan nak cita kesalahan kamu kat orang lain,maaf la kamu terasa tapi kami teras??kamu pikir x?
tapi patik nak meluahkan apa yang dak2 pemulihan dan psv rasa bila setiap kali kamu dan kamu mengajukan soalan yang sama..


penah ka kamu terfikir,tyme pertengahan sem dulu,dak2 psv naik untuk siapkan board or pameran or pr0jek sampai 2 3 pagi then kena panjat gate sebab pak guard tdo?tangan xpenah bersih..kotoq ja memanjang..

penah?
penah x kamu terfikir yang dak2 pemulihan bersusah payah untuk mejayakan aktiviti2 diorang kat putrajaya dulu?

penah?

tuh ke yang kamu ckap relax??

patik bukan hapa..patik xsuka argue2 dengan kamu pasal masalah yang ciput nih..
macam ni la ek..kita dibawah satu profesion..patik tahu kamu pon sedar..xperlulah kita nak merendah2kan dan mempertikai sesuatu bidang yang diambil oleh orang lain.. mestilah ada kontra dan imbang kat mana2...kamu dengan major BERAT kamu dan biarkan kami dengan major yang dikatakan RINGAN kami nih..
so..kan senang kan?xyah kamu pening2 kepala carik rezen kenapa kitorang xstadi..
okay x?

dan..

patik tanak sebab nih persahabatan kita sesama kaum jadi renggang..
patik dan beliau-beliau yang lain sayang kamu sangat..
jadi ..saya merayu dekat kamu..jgn la ulanginya lagi..
sebab kitorang pon ada perasaan jugak...ada psikologi emosi jgak ...
cuma tambah disleksia aa sikit..
huhu

-end-


note: skema shial ayat aku nih..huahha!


Sunday, May 16, 2010

::: SENDIRI ::::


Dengan nama Allah yang maha pemurah..

aku da letih makan jasa orang -orang..
nak saja aku lari jauh..tanpa mengharapkan belas kasihan...
aku bosan dengan penat..
bersendirian bertemankan tangisan....

aku mahu hingar bingar !!
bentakkan kian laju..
nak saja aku keluar berjalan s0rang-sorang..
megembirakan hati yang tidak stabil ini
tp aku belum terdaya untuk seberani itu..

aku hanya mampu menjerit dikamar sepi..
penuh dengan seribu pertanyaan tanpa jawapan..
sesak dada semakin terperuk..
sengsara hidup bersendiri..
hanya mampu melihat dijendela balkoni hiruk pikuk kota..
dimana rakan2 ku yang mengaku sahabat dahulu?
aku perlu kan kalian...tapi..
kos0ng...

-suhaira-

note:Ya Allah..diri ini memerlukan kekuatan dariMu.....

Saturday, May 15, 2010

:: HaRi GuRu :::

dengan nama Allah

(take time to realize.bla..bla.....= ringt0ne berbunyi)

me: assalamualaikom ma..
mama: wslm.." Aai..happy teacher day sayang"..
me: hah?hehehe..l0rh esok ka ma?
mama:yala..PM pown wish dalam berita tadi..
me: hehe..es0k 16..betol la..alo0..mana jadi cikgu lagi ma..
mama: tapala..wannabe kan..
me: thanks ma!
*qenyih*

selamat hari Guru!!

hoeshh..salah nih..
belum lagi jadi guru..so..

SELAMAT HARI GURU PELATIH!!

ya! tu baru tepat..


s0 kepada rakan- rakan sahabat handai sepupu sEkandal
m0ga kita dapat menjadi bakal guru yang BERKUALITI dan bukan EPILEPSI.!!
haha~

note:
disini patik titipkan sajak yang dirasa bersama..

Puisi Guru Oh Guru – Usman Awang

Berburu ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepala ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulangi ilmu
Panggilan keramat “cikgu” kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

USMAN AWANG
1979


ngeee~

-end-



Thursday, May 13, 2010

:: main2 bnyak nih :::

dengan nama Allah yang maha pemurah..
okay,
my fon back to normal..
yihaaa!!
suka amat hatiku ini..
alhamdullilah..just cntact hilang,so sapa yang msg patik,sila tinggalkan nama yah!

harini ada taklimat exam..
sangat tak"buang masa"..


try klik dan baca betul2..
if jadi diri "nik" nih mmg sikit pon xsakit ati kan?





"nik riau"????
bila masa tah! ngek2 aa weh..=p


xsangka "nik" pakai skirt..
ch0mel k0wt!!


PERKATAAN yang "nik" tulis hanyalah
"suhaira hebat bergaya"

yang lain suma ditambah oleh sohabat yang amat prihatin dengan diriku....
sangat in0vatif, kretif,progresif ,epilepsi,wo0 kalian!..huh!dushhh3!!

ady doremon tercekik,trah pau,achik super sayar,odah geng lipan,roza budak slendang ketat, niza menantu lami..haha~

terima kasih kerana mer0sakkan buku aku..
huh!
-redho-

=)

note: study2!! suhaira dikau bnyak main lam kelas sem nihh..h0esh!
malas2! nyahh dari sinih!!!!


Wednesday, May 12, 2010



:: HATI INI DALAM KESEDIHAN:::



aku qasa nak qeyau ley dak?

hmm
mengapa?kenapa?

enf0n pink saya r0sak...


=(
aku sayang fon nih sebab aku beli guna full duit elaun aku sem 3 dulu

wa!!!
tadi tyme kat dewan..
hapa agi,nak snap gambaq aa..
sekali xleyh nak zo0m..
pelik gak..
n tiba2 hang..
atas nasihat izzah aku pon off aa..cabut betry sat..
skali nak 0n blik mmg xb0leh lgsung..


En.enfon awat kamu wat saya lagu nih??
saya salah jaga kamu ka???
SETAHU SAYA hari-hari saya lap kamu ngn jari saya..

apa yang xcukup?



cyez aku asa cam k0s0ng shial ..
asa cam tidak keruan..
for me my fown is my everything..


itula kokulator aku,
itula jam aku, itula kalender aku,
itula bnda yang b0leh gerak aku bangun pagi.....
itula tempat gembira aku....itulah jadual aku..
itulah nota aku...
itulah tempat aku nyanyi soqang-soqang..

ya Allah..
skunk..hidup aku da sunyi da..
dala cntact suma aku smpan lam fon..
aku tataw nak translate camna feelin aku..

cyez aku sedeyh..
aku xpenah asa sedeyh camnih..
BREAK OFF ponn xasa camnih ha..(penah kah?)

Ya Allah tabahkanlah hatiku dengan dugaanMu ini..


-end-

note: suhaia ue must think +ve..alo0o..
nik nur suhaira ..it just a handf0n..n0t ur mama h0kay..

so...relex na cik aty..everythin g0nna be fine

Monday, May 10, 2010



:: thankx w0o..::


thankx En.Salleh f0r all the "kebelanjaan"..
"En.Sally terima kasih daun keladi
nati belanja aa lagi!!"
hee~*kenyang2*.
ini bukan "rasuah" akibat pergorbanan masa KAMI yang telah ditabur dibilik ict bl0k B siang td ya..
. harap maklum .

PELARIAN TEGAR
*encik,sabaq na!! *



thankx am 4 the speech..kata2 mu terpahat dipemukulku!!

thankxz the 0ther f0r cheer up my day..



whre am i?
*patik tam0w mencapap snap gmbaq sendiqi laa aqinih*


-end-

mo0d: se nyum!! yihaa



Saturday, May 8, 2010



::: mama:::


happy m0ther day..
mama..

sayang mama sgt wo0!!

Every single breath is from ue my super duper brillianz cutez mama
d0 luv ue s0 much ..
..on this opportunity
im glad to wish ue..
Happy BuFday (11th of Mei)..
and
Happy Nurses Day to ue n to my bel0ved sista yang" kuquih" ituh
(12 th of Mei)..

enj0y!

muka mama mcm kena kawen paksa ja..
haha~

hah! kawen lagi sekali..
*rindu geela mereka dan my rumah..afta pbs da 2 bulan da xblik*..
s0b3!..

ue with ur bel0ved husband and my greatest abah ..

piewit2..
sa


ngee~


wah ma!..da macam pkai cntact lens da..

Hjh. Jamilah bt Hj.Mohd Zain
Aai d0a mama m0ga panjang um0q dan bertambah sihat !!
=)
*st0p la beli orkid ma..da jadi macam hutan simpan da umah kita tuh ha*

he..







:: KEnDuRi ::


Dengan nama Allah yang maha pemurah

aqinih ek0t kat Taza ke Dewan hapa tah nama nya..kat2 r0und ab0t masjid negara..
dimana berlansung kenduri perkahwinan anak buah beliau..
ya! perKAHWINan!!

alo0 makngah merah nih melindungi pul0p..

takpashai2 termasuk dalam r0mbongan pengantin..
ngee~
besh3!!

pelajar asrama dibelakag patik sedang bermain..
*engat tyme sk0lah menegah dulu*
h0eshh!!

agak kemeriahan disitu..

piewit! kak meh boh nashik kat patik pul0k..
hee..

hah tudia!
hapa laei...itu yang ku mahu!!
berlapaq sampai pok0l 1 tengahari k0wt..
VVIP seat lak tuh..
thanx kak taza bawak saya bersama!!

lapaq2 camnih makan nasik minyak ja pon leyh geget sampai ke sudu garfufiu..

itudia..
Cikgu iman dan Ir Irfan..
sem0ga berbahagia selalu noh kak!!

p0t0ng2!
pulut kuning..
tapi patik tidak merasa pon sebab dah full ngn nasik nuwi

wa..bila kita nak jadi cam depa uh?

makan smpai pen0h mulut aih!!

after menjamu perut bagi naek tinggi,
kita ke tempat pengantin pulak ya..

aura tempat duduk pengantin ~
h0k3!!

bila aku nak kawen nih wa??

h0ho! engat kL xdak TAPAI ka??
ini dia..tapi taleh makan bnyak2..
satgi pening m0nyet..
lama da xmkn,sedap la pul0k!!

luv this pic!
sbb patik bat luv..
ngeeh~..
sapa funya ini luv uh?


Tidak lengkap ah pi kenduwi kawen x snap gambaq ngn pengatin yang akan berj0li2 kan..
s0..*pakat qenyih jala ha*
ngee~
*pss..kak iman saya nak aura kawen kamu"..
..xgatai pon kan..


dalam keta mana muleh dok diam2..
ini dikasik dalam gunibag td..s0 bagi xmembazir
makan choc0late ini pulak..
dalam dia ada biskut..
ch0colatenya cair di mul0t..
nyum3!!
cyez sedap w0o..
*suitable f0r kids yah*

-end-
=)


n0tes: dapat gak meqasa nasi minyak..even xsemeriah macam kat kampung..tapi patik gumbira hari ini..*bling2*...bila tgk 0wg kawen, tingin nak kawin gak..*ngaji pon x habeh,3 t0n sengah agi ya cik kak 0oi!*...hee..

to kak taze..patik ley apply jadi ur bakal anak buah x??h0k3!!







Friday, May 7, 2010



::: malam minggu datang laei :::



nak watpa nih??
keluwau?
hmm sesunguhnya saya bukan gadis yang selalu keluaq malam..
kecuali la bersama abg saya..

0esh buhsana buhsann..

tetiba engat rumah la..

uih,rindu shial tempat diatas ini..

nak balik!!!

*sigh*

m0ther day is c0min up..
0h mama!!
nak bg hapa hah?




::: ngee~::


patik da fall in luv ngn cracter Mr.Adam..
hoeshh..

h0w lucky if dapat husben camtuh..

*bling2*

gatai noh cik kak!

amani dikau sgt chumel,

keep smillin when ur scene c0me..

anak sapa la tuh uh?



sumpah dikau memang cute!!
*geram2*


patik nak c0lik budak tersebut b0leh ak??


-end-



Thursday, May 6, 2010

:: aiyoo0o::

malasnya patik mahu pergi ke latihan g0rdang kol 2 sengah satgi..
da 2 kali patik tidak pergi..
adewhh..
0nce da xpi sumpah nak pi lagi memang malas tahap jatung pisang aa..


NOTE: differentiate???
PERLU KAH???
i know you proudly raises 0n ur own place .. its0kay wif me....but pliz ..no need to question me and dispute me how the administration conduction of where i learned.. we are taught to teach..sila la faham..

:: ohoii berjalan2 lagi::



Tempat: Bukit Cerakah,Shah Alam,Selangoq
Tarikh:06/05/10-06/05/10
Pensyarah pengiring: Pn.Nurul Hana
Peserta:PISMP 1Cokodok dan PISMP 1Dadih
Aktiviti: Ekot Suka Kaki Melangkahi Jaringan Tapak
*ngaumm!*


okay.. today me and my friends go on expanding rolling at Cerakah Hill..*ehem2*
why we go there?

Pn Nurul Hana: kita ada lagi 3 kredit hour..jadi kamu ada apa2 rangsangan cadangan untuk memenuhkan interaksi ini?
hadirin hadirat: pergi lawatan!!!!

begituh lah sebabnya yaa..

just enj0y all the picca yo0!

briefin duluw..
*Pn..anda cantek dan berkaliber*
syez!

kerinci yang kurang berbulu..
*tingat anab patik yang da mati digegt kucing durhaka*
huh!

En.H0eshsyi2!!..
dahla c0mey..culik anda satgi bawu taw

kerotatetan yaa..

ekor mereka cantik kot!!

hoeshsyi2 sedey..
fifiu anq buat pa kat dia huh?

kami akan mendidik anak BANGSA!!
betol!

BIAR JASA JADI KENANGAN
HIJAU KUNING LAMBANG KEMEGAHAN..
lalala

patik nak KA W I N ngn sapa ha?
*mo0d: gatai*

dalam area musim bunga..
sejuk kowt!!
*h0neymo0n!*

takpaham patik...

sar0 sila sedar saya memang tinggi pada kamu!..
=)

okay..
inih dekat "dam"!!
wuuu banyak keikanan memberontak mendapatkan makanan harian..
*kaki excited geee*

nampak x ikan sedang berebut mendapatkan saya dan beliau??


sabaaq na ikan..
patik nak bagi makan la nih..
sat2..semua dapat na...

kenapa ikan berputar dan berpusing di sebelah kanan dalam satu lingkaran??
*teka teki la nih*
sapa berani sila jawab ya..


kush2..
makan kaih...
suzie: nik anq watpa?
me: aku bagi makan boya pink..mai aa j0in
*tett*

hang scanDaL..


ho0h0oii!!
*adah tarik tangan saya suruh pegang dia punya pipi*


end up this bl0g with this picca..
sangat2 suka!!

-end-

note: kepada hidayah,syazwi,adiba dan amin jgn sedeyh noh xdpt pi...huhu..
thankx to athirah c0z sudi menangkap gambaq patik bersama keikanan!..
Related Posts with Thumbnails