Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Wednesday, August 25, 2010

oh En POLYHEDRAL..mengapa perlu bersusah payah untukmu hah???



Dengan nama ALLAH.


oh polyhedral kau memang menyusahkan!!..huishh..takbaekTAKBAEK..polyhedral kau sangat penyayang..selalu membuatkan jariku dan jari2 grupku mengalami kekejangan..Mengapa kau hadir dikala tiada siapa menginginkanmu uh??..datang tanpa dijemput..kehadiranmu membuatkan kami seolah-olah seperti sedang membuat anyaman ketupat yang 800 orang nak makan..*memang hiperbola habeh la kan*...kau membuatkan tulang belakang kami berasa sengal-sengal dan seakan-akan dipijak UNTA dikala tidak menyandar..tambahan lagi kau membuatkan mataku yang telah rabun ini menjadi menjadi semakin rabun..*sigh*..Penuh pengamatan dan belaian yang maksimum diberikan kepadamu..aku dan rakan-rakanku yang lain sanggup berkorban masa tidur hanya semata-mata untuk dirimu.. amat tegar kan dikau??....tapi aku tidak salahkan dirimu 70 peratus..kerana akibat berpaksikan atas nama berjihad dan semangat inkuiri yang tiggi..kami redho..ya...sungguh....


eh mana gambaq chek??
si penangkap gambar memang selalu tadak dalam gambar ya..
sekian..



sekian...


note:tadak!..hehe



Sunday, August 22, 2010

Belungguk noh??~

dengan nama Allah


wo0ah!Asaimen belungguk segala!!..okay2..lagi 2 minggu da nak masuk skolah..PBS!!..SBE!! atau dengan bahasa ngok2nya..da start prktikal untuk kali ke 2...hah!takot wehh nak wat soqang-soqang..okay tipu ..patik buat ngn si Saqa..tapi lain kos..hmm...hopefully caN manage myself la kan...boleh punya hang!!....





note: esok ada test PA..fuh2!! moga cukup2 la masa 5 minit tersebut..Amin...to all C and D grup..guwd luck nohh hampa!....kalau bajet jatuh guling balak meranti bintang lompat segala..confem Cik Leha angkat..ngee~

Sunday, August 15, 2010

FaTimah Syarha datang maktab saya?

Dengan nama Allah..



Ingat lagi tak dulu aku ada post pasal ::CINTA,oh aku taklayak lagi::..kat sinih.. sure tak kan..tapala saya tahu tade sapa pon nak baca blog patik ini..hehe..hokay2..back to the main.. Actually this morning i had the oppurtunity to meet with the author of that bo0k..ho0ho0i..memang excited la kan..sebab before nih saya memang admired beliau..nak pulak cerita-cerita beliau yang motivasi cinta dan ayat-ayat yang comel..hu..1st time berjumpa..she express herself as "akak"... isi yang diberi padat..sirius senyuman beliau amat manis..padahal beliau takbuat lawak pon tapi sudah cukup buat saya tersenyum kembali..=)..sejuknya mata memandang....Ceramah harini terbuka untuk fiqh wanita sahaja..so..no men please..sampai suami beliau tunggu dalam kereta ketika beliau menyampaikan ilmu..baek kan...

Banyak input yang patik peroleh..betol..antara ayat-ayat dari beliau yang dapat diingat adalah:

" ikhlas adalah tempat jatuhnya hati Allah kepada kita"...


3 Tingkat Cinta menurut Islam:
1) Cinta Agung(Allah Rasul ,Jihad kejalan Allah)
2)Cinta Pertengahan (Perniagaan,ibubpa,sahabat,pasangan dll)
3) Cinta Rendah( Meletakan cinta pertengah lebih dari Cinta Agung)

dapat tak? Sebagai seorang insan yang ingin menjadi hamba yang soleh/solehah patik mengingatkan diri sendiri dan kita semua, pasti taknak jadi sebawah-bawahnya cinta kat tahap ni kan? dimana di Tahap Rendah..paling rendah dalam tahap2 cinta..jadi fikir-fikirkanlah....

"rindu yang cenderung kepada kebodohan dan cinta yang cenderung kepada penghambaan"......tanak jadi macamnih....*sigh*..


"Hijab adalah maruah"..betol tuh..patik setuju ya amat...walaupun ada ja kita dengaq "eleeh pakai tudung tapi wat jahat gak!".. patik ada cita sikit..dulu time tingkatan 3 kan patik pernah kata kat makcik penjual soya kat pasar malam ni tau .." eishh makcik nih,nampak ja tudung labuh tapi jual soya basi"...see? jahat kan saya ??berdosanya saya...salah saya..okay..hijab adalah tuntutan wajib bagi muslimah..so?? lantak beliau la kan...dia sudah mengikut tuntutan dan menjaga maruah tersebut..so apa hak kita nak judge dia? apa yang dia lakukkan tuh semua hal dia dengan Allah..biaq Allah yang judge la kan...


antara soalan yang dintanya:
  • Bagaimana nak tahu cinta kita adalah kerana ALLAH?
- Tiadanya banyangan nafsu..
  • Wanita letak gambar di fb haram ka?
- secara asasnya harus...
  • Jika terpaut kepada seseorang bagaimana kita nak kawal?
- perlukan suasana halaqah..cari rakan-rakan yang soleh dan solehah..


okay..susahya nak mengejar cinta ALLAH nih kan..tapi bagi orang yang benar-benar kuat imanya pasti mudah..tapi patik akui..patik taklayak lagi untuk itu..sememangnya iman ini ibarat tipisnya kulit bawang..*sigh*.........

manis kan beliau?
moga salaman ini memberikan secebis
daya untuk menjadikan diri ini lebih baik sebagaimana dirimu..
*memang ketara la kan ketinggian saya*
hee~



lepas balik surau..pi teman dayah pi MPH sat..sian lak tengok beliau nak pi soqang-soqang. kan...so.."dayah, jom aku ekot anq!"...beliau *big grin*..



saya amat suka membaca
*oakay tipu!,memang tengok gambar ja la kan*



nur hidayah..haaa..beliau nih barulah betul2
amat suka membaca buku..
*aku nak jadi cam anq weh!*
=p


uikk ado laei??
ngee...
memang bersila macam nak bukak posa la kan..


hari ini saya dapat ini..
dengan diskaun 10% sebab guna member card hidayah
hehe~




dan ini!..
choclate strawberry..


serta mendapat ilmu yang sarat ,semua ini sudah cukup membuatkan hari saya completed..
sekian..

(",)



note: tadak note untuk entry kali ini yah..harap maklum...=0

Saturday, August 14, 2010

saya send kat mereka..kamu?

Dengan nama Allah..

wahh..seperti keselaluan..weekend tiba..flo0r sunyi..nak balik jugak!...semalam patik rasa cam nak send msg bersayang-sayang cinta ngn suma hadirin dan hadirat..huhu..so sesiapa yang telah mendapat msg syg2 keramat saya semalam??..anda orang terpilih....betol saya hargai kamu...he~.. tapi mengapa patik berbuat sedemikian rupa uh? tah...tiba2...mungkin rasa kesal ngn seetengah orang yang digelar kawan...*sudah2!!*..tanpa kamu saya tetap boleh beli carrot susu la!!....tapi pada yang memberi feedback positiv kepada saya semalam..terima kasih...ada lagi orang yang sayang saya..*big grin*



kemurungan akan menjejaskan kestabilan emosi..



ini feedback yang paling besh...dari puan Darin...he..terima kaseh .
nak promote sikit la..saya suka lagu kat sini..
lupbiouh!


note: oh..clasmate..susah sangat ka nak beritahu saya apa-apa yang terjadi pasal kelas?...even jz send me" sory nik aku tak tahu"..dah ckup buat saya stop rasa bodoh bila tunggu msg relply dari kalian..saya bukan nak tujukan kepada seesiapa tapi cuma saya rasa kesal ngn beberapa orang yang digelar kawan..taklayak ka saya nak tahu?okay..saya terima....tp reply ngn marka-marka kamu boleh lak kan...takpa2 saya redho..terima kasih..


Thursday, August 12, 2010

Bila Tiba nya Sambutan Merdeka!!


Dengan nama Allah ...




gabungan junior dan senior..
tengah-tengah haqi mencacak..
plz jangan tanya mengapa saya semakin gelap ya nanti..
erk!!


Alat Bantu Mengajar kot..
benda alah yang wajib kena kat tudung..
pastu buat muka "#%#@^!!!"
huhuhu~


memang haus tahap gaban la kan
dan kehausan yang kena kawal diri untuk ke kantin kemudian amek ayaq sejuk dan minum..
huishh!sob3~



bila menelaah benda nih..
takperlu masuk kelas..
yay!..itu paling kami suka!!
=)



"cat nih dah nampak macam chocolate cair yang banyak -banyak dalam bekas cantek€"..
bling3~
okay cukup! *imiginasi nak tinggi kan makcik nih*


bila bulan puasa tiba dan perlu membuat sesuatu kerja mulalah merasakan air sabun yang warna merah seolah-olah seperti air sirap selasih yang sejuk..

okay sekian untuk hari ini,nak pi lena
('',)


note: taknak menjadikan iman seperti tipisnya kulit bawang~


Wednesday, August 11, 2010

suka!!!!

Dengan nama Allah..

hari ini saya dalam mo0d kesukaan..nak klik button like bnyak2 boleh tak?
hoahh.. today is my 1st speech infront otherz in ELP class..qenyih sakan la kan...yang tuh pon nak habaq makcik nih..cukup-cukup!!!..the reason why im so excited becouse since im being in ELP class after 2 years im never give a talk infront other ALONE...alone..ya..kamu berani nik!!.. many of them keep asking me and asume whether the story that i've telling them are the real story or not..*hokay cepat buat muka innocent*...huhu..

"what can i say..it is God destiny and out from my expectation dear...i dont want to be like this either....for the last word from me is....Sorry..."..


note: apa masalah tah dikau....silence does not mean losing...yah..fight for men? oh..sorry its not me lohh..tanak otak cam kamu la *&((%$%)!!!



Tuesday, August 10, 2010

Indah nya Ramadhan..



Dengan nama Allah..


Sabda Rasulullah saw.:

"Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan."

"Berjihadlah kamu dengan lapar dan dahaga kerana pahalanya seperti pahala mujahid di jalan Allah (fi sabilillah) dan sesungguhnya tiada amalan yang lebih diperkenankan oleh Allah selain menahan lapar dan dahaga"

"Barangsiapa yang mendirikan Ramadhan dengan penuh keimanan nescaya diampunkan segala dosa-dosanya yang lalu."


note: moga bulan berganda ini medatangkan kegandaan bagi diri kita..=) InsyaALLAH.. waa!.. tadapat p0sa di awal Ramadhan kat rumah.. selepas abeh PBS baru balik..sob3!!

Sunday, August 8, 2010

waa! saya dah tak fokus?? ya...

Dengan nama Allah..

w0ahh hari yang cukup padat..lagi mengecewakan patik apabila tahap kofokusan patik berkurang..!!!..&a&%(*!! la...as a shutter aku terlepas 2 peluang tyme game tadi..sory to my team...=(..kena terima hakikat *dalam hati* "nik kamu dah hilang fokus"..."kamu tak bertsamina macam dulu"...ya..okay fine...hmm..dah tua mungkin....dah pencen mungkin...asyik fikir pasal benda lain mungkin..oh..tiada mungkin..tapi..sedeyh2 pon still boleh buat muka excited macam dapat jongkong emas macam kat bawah nih kan.....hee~...



bakal guru yang berlemoihh.
*sila abaikan baju di balkoni belakang*



gaya ex-GK yang sangat2 belemoihh lagi..
*terengat pula zaman sekolah menengah *



note: 1st luv will never be forget..tapi sekiranya ia jadi racun, sebijaknya buang kan saja...mo0d: packnya this week..macam sardin bawah tayar!!*cukup2..hiperbola*..



Friday, August 6, 2010

CUTI hujung minggu yang tak perlu nak rehat-rehat dalam bilik

DEngan nama Allah..

Hari sabtu dan ahad merupakan hari terbaik bagi orang yang bergelar pelajar untuk qadho tidur....lepas bangun subuh wajib tidoq semula..walaupun jauh dihati ini tahu ketidakwajaran tindakan tersebut..tapi apakan daya...tak remaja laaa kan if hari minggu pon nak bangun awal-awal gosok baju.,sapu sampah,nak nak pulak study apa semua...tapi malangnya saya tidak akan menikmati hari tersebut dibilik..semua ini oleh kerana.....Bengkel Kejurulatihan Bola Jaring ..adewhlaaa......kejurulatihan bukan kejururawatan okay....banyak kena siapkan kot..poster merdeka pon takbuat apa agi.. me:"tak hantaq boleh dak encik???"... Encik S: "kamu buat maktab sendiri la nik..haha"...geela taching ayat lecturer patik..

jadi..i wish tomorrow will goin clear..pastu leh tapau makanan bawak balik bilik..sekian..hehe..



note: my study is my main goal now...

Thursday, August 5, 2010

Weh plizz aa senyum!!!

Dengan Nama Allah..



sedar tak sedar next wik dah Ramadhan ..Ramadhan..0oh..Ramadhan..kita akan bertemu lagi....hmm..Terasa sunyi bunyi lak flo0r patik malam nih...pakat pi probag abeh....okay2..back to the main..Senyuman adalah penawar Penyakit hati..betol..tak tipu nih...tak percaya try praktikkan..walaupun sukar dan perit untuk mengukir sebuah senyuman tapi percayalah sedikit lebih kurang pasti akan mengubat hati ....kan..kan..kan.....okay sila abaikan gambar kat bawah nih yah..



*teringat lak lagu M.Daun Kilau bersama lagunya,
Senyumlah..senyumlah wahai cek Mek Molekk..lalala*
dah cukup-cukup!!!



sekian..
note:Ya saya baru nak memulakannya..betol..i wish i can handle it..his start smile again..=)...guwd fer u!! ...yihaa! esok kas start 11 sengah..bahagianya bahagia..humahuma!!


Monday, August 2, 2010

balik K E d A h lagi??yay!

Dengan nama Allah..

this tyme im back h0me with sem0ne..ho0ho! siapakah?? bawak bakal menantu mai qhumah la...!!..syokk o0o..okay tipu.....big appreciation to mrs.SarasU becouse to retiring the willingness to c0me to my house yang tak seberapa nih kan..walaupun kena dera masak kan sara kan..0ilaike! even though just only 2 days for being here dah cukup buat hati yang hampir 2 bulan sekali nih blik umah.....


dapat tengok muka yang tersayang depan-depan tanpa tengok gambar2 macam selalu, 3 jam sekali dijamukan pelbagai jenis masakan dan takperlu pakai tudung amek tapawey pakai kasut dan turun ke cafe semata -mata untuk mencari sesuap makanan, dapat lepak kat beranda dengan angin yang free dari sawah, dapat lepak kat depan tv walaupun takpasang tv,dapat tidur kat katil yang sejak umur 2 tahun dah wujud, dapat ronda2 pastu bukak tingkap luas-luas..perghh..dah cukup buat hati patik berbunga..cecehhh!!..okay sebab kesemua diatas inilah saya suka balik rumah yaaa..*bling2 mata*



sepanjang hari kejadian..


mara liner "Teman Destinasi anda"
*sara teruja nek bas jauh3*
isk3..


sat aa wehh!


rumah saya banyak bunga
*cam takperlu ja statement berikut kan*


piwittt!


buah labu dok atas nih..
style ak


pantai Merdeka..punya depan
hee..


tudea anq weh..dok buat muka teruja pa tah ha..


h0eshh!..
kena bagi c0misyen kat pengsnap nih..
ayaq dutch lady sedozen cukup ah weh..
leh laaa..*bling..*


urusniaga adalah sesuatu yang penting
terima kasih


info:bot untuk kawin lari ada terdapat disini yah..


complete me= tatawkat anq !
haha~


si penjaga bendang..
tepat!

tudung "pele0t" pon qenyihh lagi..hee=)
muka nak teruja..
belakang tuh gunung jerai nampak tak?..



tengah azan nih..
okay tipu..



suka sungguh buat macamni kan kamu..
luv kamu memei
*ehem3*


tasik vs k0lam??





ini dia 4 gambar pilihan:

dua jari itu ada empat kesemuanya..


subhanaallah......



::beliau dan dia::





change will coming??
hmmmm...


::sekian::


note: *sigh* ramainya orang yang bermuka-muka...deskriminasi dimana-mana...ya..







Related Posts with Thumbnails