Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Wednesday, September 29, 2010

perlukah ?

Dengan nama ALLAH..


mo0d: nik nur suhaira is trying to make her life busy....=x

hormon takstabil malam ni...hmm..*sigh*...

...

malam jangan biar siang..
okay malam nih..aku nak sangat siang..SIANG!!....jumpa ramai orang..boleh ketawaketawa..tanak dok dalam bilik ja..aku nak bahagia2 lah!!!!
^*()*(&(^$~


note: kenapa perlu terjebak dalam ni..takseronok mana pon..kalau hanya selalu merasa hirisan yang sakit buatapa kita nak main dengan pisau tuh lagi kan???hmm..

perlukah ?

Saturday, September 25, 2010

Yang dicari bukan putera raja...

Dengan nama ALLAH


Yang dicari bukanlah putera raja,tetapi seorang putera agama...

Yang diimpi, biarlah tak punya rupa,asal sedap dipandang mata...

Yang dinilai, bukan sempurna sifat jasmani,asalkan sihat rohani, sempurna hati...

Yang diharap, bukan jihad pada semangat,asal perjuangannya ada matlamat...

Yang datang, tak perlu rijal yang gemilang,kerana ku sedar diri ini hanyalah serikandi dengan silam yang kelam...

Yang dinanti, bukan lamaran dengan permata,cukuplah akad dan janji setia...Dan yang akan terjadi,andai tak sama kehendak hati,tetap akan ku redha dengan ketetapan Ilahi…




Friday, September 24, 2010

Gambar PBS /SBE telah dimuaturun~



Dengan nama ALLAH~




*rakan sgosip*

spekky guy!!
gorgez!
hahaha

inilah kaedahnya menggunakan tangan dengan betul ya
sekian..


tangkap gambaq cikgu eak?
=p


haii awok yang baju biru muda..
bila kita boleh keluaq jejalan kat padang permainan???
lalala~


cara bagaimana mengelakkan jongang...

*sian ampa..tuhla cakap bnyak lagi*...





*tiba2 engat zaman sekolah rendah dulu...
oh...n**m y..*..upxz!
cinta monyet*bisik slow2*
bwekkk!!



nik nur suhaira likes this muchmuchmallow!!!
cepat setuju!!
saya CHENTA budak-budak!!




UV light untuk kesihatan kulit muka berpanjangan..
huuu~
*thankx 2 u makeup camera*



yaey!.. selepas berpengalaman di sekolah..
pastu pegi buat fish spa pulok..
besh3~
hee


-end-

Malam INI ~



Dengan nama ALLAH..


Proudly to say..saya suka harINI!!...y? sebab dapat maen hujan!!!..ada apa dengan hujan? hujan ada asid pH6....*sangat suka bau hujan*..weeee~...sia -sialah cakap kalau takdak gambaq kan..okay.....er..akan diupl0ad kemudian yah..hee~...yang pastinya saya sangat gumbira .nampak ni patik tengah buat muka macam...


INI..
*cik nih gosok gigi dengan apa agaknya yer..clorox?ouh!*


..sebenarnya lama dah tak main hujan,last pun time lepas dapat result spm dulu..wo0ah dah 2 tahun uuu!!!...oakay2..

perjalanan hari INI.. prezentation ELP kurang memuaskan~ pastu pegi padang futsal dengan heel dan berbaju kurung kuning dengan bawak beg berat gantung banner pastu balik makan kena 5 ringgit*sayur kankong dan tel0r ja,ada ka patot hangg!!*...tapa...."takde masalah"...hu~ nasib baik leh cover dengan keseronokan kehujanan..semua muka pakat-pakat excited macam dapat hadiah BMW free dalam hujan tadi..hoesh! sakan ampa naa!..hhaha..

uke2..malam nih untuk En Assignment..maaflah malam INI saya takmau dok dekat-dekat dengan awak..Tak nak tengok awak ,jeling pon apatah lagi..nak duduk sejauh mungkin..shuh2!!..saya nak rehat...ya rehat...*rehat kejadahnya bila asyik depan benda lah INI ja*..grrr~


-end-

note: hujan atau awan??????????...*hmmmmm*


Monday, September 20, 2010

Bukan la!!..??

Dengan nama ALLAH..

apa yang bukan??..ha..itu yang kita nak tahu!!..huu...*patik in progrez nak merungkai satu persoalan..tungguu...*

sekarang musim maraton asaimen.... rasanya semua student2 yang tekun amat tekun menyiapkan tuntutan wajib tersebut kan?kan?....yayaja kau....padahal malam-malam still bergayut kat balkoni..he.....tapi aku ??er..boleh lak buat muka macam baru lepas makan aiskrim kat tepi pantai an..APAKAH!...*sudah2!!*


"MALAM jangan biar SIANG..."..
sebab bila siang kena pi kelas pastu buat muka macam nak jatuh gaung sebab taksiap asaimen..huh!...

dear saqo: tgk aa nanti aku balaih balik aih..* style nak demdam 0oh*..haha!

sekian untuk kali ini..


note: takziah buat Roza amira sekeluarga iaitu jiran depan bilik patik yang bondanya telah kembali ke rahmatullah raya harituh..Al-Fatihah..roza..walaupun aku tak dapat rasa camna anq rasa and tak berada kat tempat anq tapi.. cyez..aku cakap.."anq tabah!!"...even sampai sekarang aku takleh tengok muka anq sbb ayaq mata aku cam nak menurun ja sebab imagine if aku berada kat tempat anq..h bila imangine bonda kita dah takdak..mm...SAKITNYA...tp..percayalah..kami ramai2 kat sini masih ada dengan anq....yang hidup pasti mati.. dan setiap sesuatu ada JANGKA HAYAT dia..*muhasabah*.....



Monday, September 13, 2010

raya..RAYA.qaya la...


Dengan nama Allah..

Tempat: Umah abg sulung kat Yan
In my head: uihh lajuu la pul0p botben tang nih..yay!!!
mo0d: nak caqi bahan..nak caqi bahan...* saimen nih spoil mo0d geela la musim qhaya2 nih*..sob3~




TUDEA ,ya saya cucu peneroka felda!!awatnya??
haha~
women in black kowt !


penyeri qhumah..
hari ini genap umoq beliau..setahun!!
shabashh Dhia!! teruskan usaha!.
huhu




note:sekian buat masa ini ..eit makcik jangan nak melaqo..nak kena caqi bahan 4 asaimen lak niwh..adewhh!! killing me!auw..auw..grrrr~

Thursday, September 2, 2010

PBS bukan Pi Benikah Siam OKAY....=)

dengan nama Allah..

Tempat:bilik guru SMK Cyberjaya..
In my head: TUDEA aih behabuk da ini blog~
Tujuan : salam perantauan..


er..ar..hak mana nak cerita dulu nih..banyak kejadian sebenaqnya since patik kat sini..hmm..sekarang ngah lepak kat blik guru kak Da..sekolah PBS patik bersebelahan dengan sekolah kak si sara tuh...so lepas balik sekolah mai la tang ni..tapi harini baru berkesempatan online sebab yala..guru pelatih yang komited kan..sibukhabuk sikit..*memang tak ah*..perasaan kat sini.."okayla".... pengalaman tak dapat dijual beli kan..macam last sem patik buat kat Pendang permai damai,memang murid2 superb billion la kan....nak pulak perjalanan taksampai 10 minit..dok umah sendiri lagi senang la...takla en perasaan ini rasa macam menyusahkan sesapa...nak adaptasi dengan sekeliling lagi..hurm....

Hari ini ada majlis khatam Al-Quran kat sini..tapi malangnya taksempat nak tengok sampai abis sebab kena relief klas moraL... kena bawak depa pi bilik tv..tgk TVIQ..pastu patik da menguap 80 kali pastu gesel2 mata pastu buat muka macam baru lepas hidu gam..auww..auwwww...GEELA!! sekolah diakhiri dengan majlis salam menyalam sambil dendangan lagu rock..eh..lagu raya...time patik ngn saqa buat PBS kat sini..ada lagi 2 olang budak maktab lein..mereka kumbang dan kami lah bunga..*weekkk!! muntah hijau dah patik *...To saqa terima kaseh la noh kerana menumpangkan aku yang nomad ni kan...yewla..mak abah jauh...tinggal pulok merata..hahaa...

Mengikut penilaian individu aku sekolah Gred B dan sekolah Gred A yang macam sekarang aku buat nih ada kontranya..yaala..takmungkin benda yang kita nak akan menjadi perfect kan..kan?...kat sini infrastruktur okay tapi muridnya pulak..hah ada cita sikit..2nd day kat sini puas patik "qenyih " kat sorang student nih tau...last2 muka dia boleh wat muka macam dok dalam keta aircond...leh bayang x.?..rilek bagai..buat macam kitorang tak wujud..if kat sekolah kg..rasa hormat murid kat guru lagi superb la..SERIUSweh!..if nak rasa macamana... ha.. sila ah buat praktikal kat sekolah-sekolah Gred B or C D ..yer...huhu..tapi..kat sini patik nak terima kasih gak kepada pihak sekolah SK Cyberjaya kerana menerima kami dengan karpet yang terbuka luas..he...guru-guru memang banyak bagi kerjasama..yala sebab semua cikgu-cikgu kat sekolah nih baru keluar lagi... guru besar memang TERBAEK!..so agak banyak la input yang dapat..Alhamdullilah..

Walaupun dipertengahanya aku rasa macam *^*(*@$#!!..tapi bila patik fikir. balik...dan SWOT kan diri..pengalaman tak akan berulang..so lebih baik enjoy this moment kann...kan...walaupun hujan menimpa...huhu.. nak-nak pulak buat sorang sbb lain kos dengan sara...memang survive habeh la kan...pastu dok dalam bilik air sorang-sorang pastu nyanyi
" i will survive..wo0o..wo0o!!"...*cukup2*..


sekarang nih patik ngah girang sebab taksabaq nak tunggu balik qaya esok..o0o..balik kampung..lalala~ *sudah la hang!*..so esok bukak posa lam bas la kan...tapa ..tuh pon dah cukup nikmat da....uih..rindu mama,abah,Dhia,Bb,wan,cik,bilik,tilam,pinggan mangkuk,curtain...*hak belakang tuh jangan caya okay*....mengenangkan nafsu memang nak letak gambar skema kami BERSEKOLAH since kat sini..tapi apakan daya..cable camera kak Da dok kat ghumah..bad..=(




note: dah macam LAPORAN REFLEKSI dah aku qasa ha..huhu..nanti leh copy sajala..untuk semua guru pelatih yang pulang ke kampung..Selamat Haqhi Qaya na...bukak sekolah bwak mai kueh ,send kat bilik saya na...hehe..salam perantau...*erk!*


Related Posts with Thumbnails