Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Friday, October 29, 2010

Hati peLlis la kuat untuk 3 mnggu ini..


Dengan Nama ALLAH..


sila la serius sekarang..
study2!!!! walaupun sukar pasti akan ku ukir senyuman...yah! sedang cuba sekaarang!!..jangan salah sangka ini bukan mengenai kisah itu..ya..bukan itu..pasti..tetapi banyak lagi perihal lain yang perlu aku kuatiri selain daripada perihal itu...betul..sebolehnya blog ini bukan tempat untuk kuceritakan segalanya..nak nak perihal itu ..sebab sememangnya aku tidak gemar menceritakkan kepada umum....dan aku yakin pasti bosan untuk membacanya.. ya..mungkin satu masa nani tapi bukan sekarang.....dan apa yang pasti aku juga tidak mengharapkan itu semua..aku takSANGGAP kan simpati dan kesian orang ..semata-mata disebabkan hati yang takkuat ini...cukuplah sekadar INGATKAN DIKALA AKU LUPA....terima kasih buat kalian yang bertanya..masih ada lagi yang perhatian..aku sangat menghargaai....SANGAT ...

yang penting sekarang adalah "study",,yah!!..PRIORITY!!! i do realize it...tak guna ini dan itu sekiranya diakhirya pointer exam macam result orang tak study...aku tanak macam tuh..yah..sudah3!!.. to all IPGrianz in Malaysia..guwd luck buddy!...
Uke2..jom bukak buku sekarang!!..


*mula tersenyum*

nak sengih nonstop macam teddy bear ini..
buleh kah!!!


note: bermukamuka,bertalamtalam muka, adalah perkara biasa dalam kehidupan.. keseronokan atas kesedihan orang lain adalah perkara yang tidak mungkin akan kekal..*sedang mempraktikkan subjek Kompentesi Kecerdasan Emosi sekarang*..

esok akan meriangkan hati dengan anak-anak yatim....=))


Thursday, October 21, 2010

Dinner oh dinner h0oii!!!


Dengan Nama Allah..



harta yang terindah...


"sepetang bersama makngah meqah okayh!!"


Reflex ur self!!!




"melindung dilindungi"





mission done!



clasmate2 kuh yang menawan belaka!!
tak cukup kuota nih..
tudeaaa la meqayau mana tah hak lein..




byep..byep..byep...
nampak tangan macam nak angkat tangan untuk jawab soalan..
=)



end up this entry wif this pic!..
auuuww3!!




note: 'enjoyed myself that nite!! gambaq yang lain akan menyusul kemudian apabila kerajinan kelak..sekian..

Saturday, October 16, 2010

Perhimpunan Guru 1 Malaysia ngn PM..



Dengan Nama Allah..


Diatas kemalasan untuk menulis panjang berjela jala mengenai acara ini,lebih moleklah jikanya hanya menyelitkan gambar sepanjang sambutan itu berlangsung ya...*cik mek Molek*



view from my balkoni..amek hanq! 6.30am..
berduyunnn tiba!*macam iklan kat radio*


me:"weh takan xdak oqang mai?"


haaaa!!..
tudeaa...
sangat tidak ramai u!



tetttetett..slingan muka budak hingusan sebentar..
sekian

hampir 14 ribu guru diseluruh Malaysia datang untuk perhimpunan ini
shabashh bete!!


alahai cinonit nya kamu perdana menteri..
* maaf kualiti kamera tidak memuaskan*



haa...besaq sikit
PM:" ..Guru adalah cerucuk negara yang amat penting
bagi memangkin kearah merealisasikan 1Malaysia"..


selesai sudah..
dah2 jom balik "cikgu!!"..


memang tak complete la merantau jika tiada gambar bersama ..
=)


bas berderet deret derau..nih baru satu side..kanan kiri bawah atas tatengok laei..
huu~

yang beshnya:
90 hari cuti bersalin dan yang paling menarik..PTK dimansuhkan..
auw3~
so lepas nih ibu-ibu yang melahirkan anak boleh tengok perkembangan anak anda dengan lebih terperinci yah..sekian..
*tapi sian lak kat cikgu-cikgu laki kena wat qeja yang tertinggal oleh guru-guru wanita yang bercuti*..
grrr~

1 PROFESION
1 HALA TUJU,
1 MATLAMAT
1 NEGARA..



NOTE: suka pergi sambUtan seumpama ini at least dapat pendedahan dan rasa suasana macam ini..beshnya bila keluar stadium nampak semua orang di belakang kanan kiri depan berjalan dalam satu profesion yang sama dan tujuan yang sama ...ya..sunguh..


Friday, October 15, 2010

BIASA KAH??

Dengan nama Allah..




ya.... akan belajar supaya membiasakan diri dengan perkara yang biasa lalui...bukan akan! tapi MESTI!!! ya mesti..tanak jadi lembik lagi!!...n Tanak jadi budak yang selalu cengeng ....nak jadi macam BESI kat atas nih..walaupun tercalar akibat sesuatu,dia masih kukuh dan masih memberi keuntungan kepada orang lain...ya....InsyaAllah....


orang yang empunya nametag diatas sila terus mencuba Untuk mencapai keMESTIAN tersebut!!!
yaa...
=)




NOTE: esok ada ceremonial kat Bukit Jalil..Perhimpunan Guru Semalaysia..w0ahh!! cam besh saja..alhamdullilah terisi gak weekend aku......grr~


Wednesday, October 13, 2010

ohh RPH(RANcangAn Pengajaran Harian)

Dengan nama Allah..


0OH RPH!! Tidak kusangka kau di"reject" lagi,..tapi tidak apa2 hanya perlu mengedit dibahagian induksi sahaja ..*itupun nak kena tukar ka hencik?,halal saja tidak bolehkah....huuu"..okay2.. Minggu ini dak2 kelas aku kena bentang RPH mereka..yaiyalah seperti mengajar pelajar didalam kelas ..w0ahh! sangat seronok!!..

SEBAB? grup yang belum bentang kena duduk dan perlu berperilaku seperti murid-murid sekolah rendah.... yewla sesi P&P kan..padahal semua dah bangka2..rasanya bila "belakon" menjadi budak sekolah rendah,mak aihh..memang soqang-soqang peqangai terbaik ah... merengek macam budak-budak takdapat penampaq..haha!!...upz!! *tipo*...includin me la kan!...sangat beshhh weh!!! ini sirius!!....he..patik repeated,siriuss!!....buat balik cam dajah 3 dulu punya aktiviti..memang auw..auw la kan...*roling eyes*adewhh..susah sebenaqnya buat RPH nih..tapi bila lama2 buat sure senang macam kelip mata kanan.. sila percaya uke?huhuh..~


okay,sebagai selingan selit nyelitkan pasal benda alah kad ucapan yang telah dibuat dalam salah satu sesi P&P tadi..


yay! nah singgit sebab berjaya buat benda alah kat atas ni!!
*big grin*..=))

ucapan kad didalam:
" cantik sungguh si bunga raya,
semoga saya akan berjaya ,
dan kawin dengan orang kaya!!"

- nik nur suhaira(2 harmoni)

ngehngehngeh~

thankxz to cikguAminwiwiu!
*ampa memang pemurah!!*


*tengah imagine if guru betul-betul dan selalu mempratikkan ganjaran duit kepada murid..hoewshhh!! geela memang sangat lah kaya guru tersebut kan.. kalau patik rasanya memang makan meegi ngn kicap la hari-hari"
yayaya





note: Al-Fatihah kepada Sharifah NorAsmira Bt Syed Sallehuddin kerana telah kembali ke rahmatullah pada 12.37 am 15 oktover 2010. setelah koma hampir 5 hari...beliau adalah salah seorang mangsa yang ada didalam bas yang terlibat didalam kemalangan negeri di Tol Simpang Ampat,Alor gaja pada 10.10.10.....Tidak dapat mendengar suaranya lagi didalam bilik air tinkat 5 wing A....=(
*muhasabah*



Tuesday, October 12, 2010

HikpoKriT KonKrit !!!

Dengan nama Allah..

surrounded by people who are hypocritical hypocrit hypo !! and bertalam talam muka nya!!! huh..sob3... walaupun aku sedar memang hidup ni kadang memerlukan kedua-dua ni..tapi ... aku rasa..hang memang da tahap max weh!!...Ya Allah..jauhkan diriku dari penyakit tersebut..



note: mendoakan mangsa-mangsa yang terlibat dalam kejadian ngeri 10.10.10 di Tol Alor gajah...Al.Fatihah untuk mangsa yang tidak dapat diselamatkan..senior patik ada sorang yang terlibat..dan kini sedang koma dan terlantar dihospital...sama-sama kita mendoakan mereka dan sentiasa dalam rahmat-NYA ...amin..

Friday, October 8, 2010

sejuk?

Dengan nama Allah..

woahh..awat jarijemariku malam ini menjadi sejuk...??hmm.........

past is past nik nur suhaira!!!!..memang boleh padam tetapi sukar untuk buanq........

sudah3!!...tidoq2~

Thursday, October 7, 2010

*hari ini saya tak laqo!!*..

Dengan nama Allah..

fuhh... bangga dengan diri hari ini sebab dapat mengawal nafsu fesbuk ,u tube ,ym dan muvie korea ..ceihh!!..hari ini hari yang tak melaqokan bagi patik..mengapa??yala..dari pagi non stop menggunakan tubuh ini untuk sesuap markah yang digelar assignment.. memang menghambakan diri habes...sometime patik pon tak faham ... berlumba-lumba untuk menebalkan jumlah bilangan muka surat yang katanya markah untuk pointer.....tapi..sedar tak sedar..at the end.. jadi cikgu jugak kau!.... dan yang pastinya jumlah elaun hang takkkan didebit mahupun dikreditkan....

Mungkin ada la kat belakang tuh kata-kata pujian..tetapi..bagi yang pointer rendah..masih jugak dapat posting...betul dak?.. hah nak tambah ,mungkin takot repeat sebab dapat below dari 3.00.. pastu sesak dada tahan malu dengan mulut-mulut orang... peringatan untuk diri..hmm..malam nih malam last buat assaimen untuk sem nih...like before..macam-macam dah tahu..mungkin tidak semua..tetapi cukuplah sekadar tahu , "kenal" mahupun faham diri sendiri..next week da start UAK..pastu setup portfolio subjek dan kemudian...finall..... dan the best part is..coti sekolah!!!...buleh humahuma sama orangorang!..ya..huma!humaye!!

kemudian dihujung post..cuci mata ngn snap sikit ya..



haa!! feveret!!!
tako tao..
*tapi kawan yg kat Jepun sana panggil Takoyaki,menang aa weh!!hu..*..
hmm..
papapon u tetap lam mulut ai!!




bila la saya akan macamni..
auw3~
*haii ue..%&^^$&()((?? "
which mean=akak!beli katna jeket kuning tersebut hah??"
grr~

-sekian-


note: * tengah buat muka makan chipsmore dekat sawah yang banyak angin*..grrrr~


Friday, October 1, 2010

BERpelesiran again???*macam pelik ja ejaan*




Dengan Nama Allah...


Tempat:Steak House,Kampung Baru
Masa:7-9ptg
Niat: teman cik Ukhti Hana nak puaskan nasfu nak makan makan Gordon..upxz!! n
teman saya bukak posa juga!!
hee~..


dua kepala?
benar....



nah Dura anq cakap nak wat profile fb kan..
amek3..
hik3~


takcukup?nah lagi anq..*ini jari telunjuk yer*
hhaa

hanakimi..
dulu kita penah gaduh2 kecil..da maap2 suda..
tapi skang i nak cakap i sayang u larh!!
hee~


maafla..
memang tanak bagi muka hampa masuk..
yeshh!!
mission done!haha


baca ini..
" i love this one much2"..
=0


kini sudah terlambat..
*tiba2*..

huuuu~




note: hencik assignmen,tunggu eh nati saya sentuh kamo0o uke?


Related Posts with Thumbnails