Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Monday, December 26, 2011

love my girlfriends !

Dengan nama Allah

Hari ini

Menjerit sampai nampak anak tekak
Senyum
Ketawa sampai sepet kelopak mata.

heaven nya kalau hari -hari sebegini.

Untuk itu terima kasih schoolmates sekalian !

(",)



Darulaman Lake !


Semata bangun awal untuk buat corn caramel ini !
demi sayangsayangku sekalian !
<3

euwh belemoihhhhhhnya anak-anak dara nih makan !



okey!
ini untukkk awak
;)

 ehem .



 last slice tapau untuk mak masing-masing
;)

 comel kan  kawan saya ni??
hey hey!
berita baik untuk jejaka tampan diluaq sana!
beliau kata bahawa beliau masih single ! but not AVAILABLE.
sekian.

hey  angun !
i love u i love u i love u !

;)


"Zatiaq !
walaupun jikalau seribu orang menghina dusta anq,
i'll always be beside u sayangku ! "




kata lagutuhhhhh teruihhhhhhhhhhhh kena bagi sedekahhhhhhhhhh ciuman tangggggg pipi..

okey!

 sampai bertemu .
;)

note: next week sudah balik maktab..grrr! fine ! itu seronok ..... tapi harini super duper seronok!
hmmm oh ya! thanx  cintaku sebab belanja i kepc tadi !


Sunday, December 18, 2011

One step closer

Dengan nama ALLAH






Subhanallah..
masih wujud lagi cerita sebeginihh didunia nih kan..
Patik fikir hanya didalam cerita .
hmm..
its such a sweetttt  proposed okey!

dan cik gadis yang  terpilih ini pasti merupakan gadis yang sangat bertuah dan baik orangnya
Walaupun tidak mengenalinya tetapi patik pasti  ada sesuatu tentang dirinya yang boleh buat si jejaka tersebut terpikat . ya .
hmm
bahagia sungguh rasanya! :)
Baikklah bagi si gadis-gadis yang seperti patik ini perlulah stop untuk dreaming  menjadi sebegini kerana rasanya diri ini tiada apa-apa berbanding si gadis.

Makanya haruslah jadi terbaik dahulu sebelum mendapatkan yang terbaik

HARUS!

Nasib dan jalan cerita seseorang anak adam itu tidak sama.
Dont worry.. it will comes soon my dear..
InsyaAllah.. (",)


Sampai bertemu

 " Forever untill Jannah.. InsyaAllah.."..

One step closer .



Colour .


Thanks Allah



Tolonglah

Dengan nama Allah


 Oh bangsaku MELAYU .
Peluang sudah diberi  dengan tujuan untuk menolong bangsaku MELAYU
makanya tolonglahhh tolonglah dan tolonglah  gunakannya dengan baik
Jangan semata menghebuskan angin yang seterusnya hilang entah kemana

 Dok qeja malu alah kat hampa dipijaknya lagi kepala.

oh BANGSAKU MELAYU

:'(

Tuesday, December 13, 2011

Mukatt !

Dengan nama ALLAH

Baiklah harini berpeluang pulang ke Kampung kat Felda Sg.Tiang
Kebetulan bro gagah perkasa balik  rumah  maka haruslah pergi memukat pastu tebang semak pastu ambik ayaq nyoq segala.
:)




aha! ni Talapia
perut dia kembung kan?
lepas snap terus lepaskan blik dalam kolam.
sumpah comel!
he

Macam ular,belut. tapi macam saja
Keli sebenarnya.


ahah nih la kolam sebelah rumah tokwan patik.!
besaq dak?
dulu kecik-kecik selalu kuak lentang beregu ngan abang-abang patik.
Pastu cekau selut kat kaki terus calit kat muka..
eeeeuhggghhhh!*okey aku tahu itu jijik..tapi itulah hakikat yang pernah kami buat.
air kolam nih pada dulu warna hijau.
bila la nk tukar jadi biru. ek.
hurrr..


haaa itu pokok nyoq yang bro patik panjat nak amek buah nyoq tadi!
takdan ambik gambaq sebab tangan penuh sisik hanyaq perut segala  sebab dipaksa bersiangg ikan
huhu..
Kat sebelah kanan pulak ada pokok durian,mangis asam jawa,Sukun dan lain-lain.
*craving for Manggis!
"_'


Ahah nih antara hasil tangkapan yang dapat.
Jelawat,keli dan Talapia.
Talapia!
feveret okey!
nyum2
Tadi mula-mula dapat Patin pastu sebab bro gagah  tergelincir skali ikan tuh masuk kolam balik.
hmm..tadak rezeki..

Makanya kalau nak rasa ikan fresh-fresh  siap dapat hadiah bersiang lagi silalah berkunjung ke Kampung saya!!
*errrrr??
:)


ahah !
yang nih ikan Jelawat
Tulang banyak
macam terubok.
tapi takmanis sangat
Talapia lagi sedap menyelerakan.
betul!


Pastu bila sampai ja rumah terus ada seseorang bangi benda  nih!
hehe

Rezeki!

*iNI terbaik okey!!

sampai bertemu
:)

Note: .. sumpah puas bila bukak nyok guna parang lepastuh hasilnya macam kat kedai... Alhamdullilah untuk hari ini.

Sunday, December 11, 2011

Meluat

Dengan nama Allah..

 Tiba-tiba terasa MELUAT

Meluat nih sebenarnya perasaan elok ka takelok?
 woh! mesti la takelok.

Hati-hati dengan gula yang ada ditepi mulut kau.



 oke itu saja.  byep..

Tuesday, December 6, 2011

Thanx mama!

 Dengan nama ALLAHH



*dah pakai dulu  baru teringat nak snap
he

Baiklah!
ini bukan  kasut biasa
walaupun tidak la semahai mana,
tapi cukup  buat patik tersenyum
yang part bestnya dia ada number-number kat tapak tuh.. 
woh! boleh belajar mengira nihhh!
heh..
Ni  first time mama hadiahkan patik kasut..
Agak dramatik cerita disebaliknya
Will remember that moment forever!
thanx again mama!
<3

^____^



Monday, December 5, 2011

Bila pelajar tadika menyanyi ...


Dengan nama Allah








Ni salah satu comment kat youtube.

"aku doakan dia jadi qariah negara nanti...jgn laa masuk dlm dunia hiburan...amin."

patik SETUJU benar.

Haruslah diingat bahawa setiap individu  kanak-kanak dilahirkan ada kecerdasan pelbagai sendiri.
9 kesemuanya.
Makanya, kita  yang dewasa inilah mempunyai tanggungjawab besar untuk membentuknya.

;)

Baiklahh
Akan  cari ,gali ,cungkil bakat-bakt sebegini disekolah semasa menjalani praktikum  bulan 2 nanti.
haha


Sampai bertemu sekalian
salam

Sunday, December 4, 2011

Got To Go by Najwa .

Dengan nama ALLAH




So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy


Why (why why why)
You always makin’ me
Cry (cry cry cry)
No I can’t stand it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are,
Even if you were a star,
You’ve got to go
(Go go go go go go)


Read my lips I’m leavin’,
and no no I ain’t teasin’,
This time it’s for real,
Gotta find you another girl,
Coz this one sure ain’t stayin’,
By the time you finish what you’re sayin’
I’ll be gone

^___^




note:
esok mahu suattu tempat.
will update sonn.


gudnite cinta ;)

Mari puasa sempena Asyura esok!

Dengan nama Allah


Barang siapa yang berpuasa esok 9 dan 10 Muharram (isnin dan selasa) maka pahalanya sama dengan 2 tahun ibadah.
 Sedangkan bagi yang mengingatkan dapat pahala 80 tahun ibadah. InsyaAllah....




Maka apalagi??
 Mari !

STRESS !! :(

Dengan nama Allahh




Dulu aku nak turunkan berat sebab   dengan niat nak bagi muka aku tak tembam.
  tapi setelah turun berat pon muka aku sama jaaa!.. ITS STILL THE SAME la gilaa weh!

takkan nak tunggu berat badan turun sampai  40kg baru muka aku nak turun kot?
*Dengan ketinggian 166 berat 40 kg?? mau mayat hidup dah berjalan..


hurrrr.. *sigh..
Sabarrr  nik  sabaq!..

Mungkin kurangkan tidur akan membawa kepada kekurusan  bentuk muka!  Baiklah aku cuba yang itu!
nak pi layan stress sorang-sorang depan tv. okey bye! :(




Note: Ya allah.. Alhamdullilah masih punya pipi. .... 


CINTA NOMBOR 3 !

Dengan nama ALLAHH

 Girls Day Out! 
Tujuan pi tengok Ombak Rindu. ;)
Baiklah ada marka ka tiada marka ka ada suami ka  ada anak ka wajib keluaq  dengan hampa !
Deal dah!
hehe









Pemakaian tudung seperti ini buat aku nampak lebih tembam!
okeh aku sedarrr itu
huh!


yay!!



    


 Untuk kalian kalian yang memapah aku terima kasih
 Akan ku kenang sampai mati
SUMPAH SAMPAI MATI !

^___^

note: "Tuhan tolong lembutkan hati dia untuk berikan hartanya kepadaku,kerna aku taksanggup hidup tanpa harta disisiku ".. hahaha.. penangan Ombak rindu.


Thursday, December 1, 2011

Rasa ini :)

Dengan nama ALLAH


Alhamdullilah dengan rasa ini ya Allah
Thanx Allah
Thanx Allah
Thanx Allah



:)

Untuk kau COWARD .;)



Dengan nama ALLAH


 Sekiranya kau ada, ini  khas aku buat Untuk kau


Orang yang paling pengecut pernah aku jumpa  didunia
adalah KAU. :) Terima kasih


 Aku meluattttttt kat hang.

itu saja.


OKEY Bye..Sekian.


note: Next week mahu  ke somewhere.. taksabau ^__^












Tuesday, November 29, 2011

Berikan aku .....

Dengan nama Allah




"Aku pasti punya masalah tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau telah menjadi isteriku.
Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar, Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit, Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.
Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri, Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana. Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu. Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam, Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik. Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan dan memohon pada Tuhan agar kau, bukan sahaja menjadi isteriku tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala.
Isteriku, Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku, Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak,
Selamat menjadi menantu ibu bapaku, Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku, Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku."









-ZAHIRIL ADZIM






*Berikan aku puisi indah untuk  peneman dikala cuti smester ini... sekian.. anybody can give me?? ^_______^



Sunday, November 27, 2011

KIMIA !

Dengan nama Allah






^_^

Feringgi !!

Dengan nama ALLAH

  datok ikan !!






 sesiapa yang nak dok sebelah patik?
silakan!

..


Sorang lagi



mama!
terima kasiaq sbb buatkan kek hat paling sedap diduniaaa!!




 Jangan tanya mengapa aku suka tulis diatas pasir.
Jawapannya mudah
Kerana ..
Aku Suka !

^__^

kan bahagia kalau hari-hari  bithday kan
boleh ada orang belanja macam hari ini..
untunglah
eh.. 
Alhamdullilah!

;)



Saturday, November 26, 2011

Tiba-tiba aku rindu .

Dengan nama ALLAH








Tiba- tiba ku rindu ketika berada dikelas.
Sekian 
okeh babai !

Tiada yang menyedihkan BANGSAKU MELAYU .

Dengan nama Allahh



Wahai bangsaku Melayu
plz watch video.



nampak??
*hmmm...

Perjuangan yang belum selesai
Sesunggunya tidak ada yang lebih mengayat dari melihat bangsaku dijajah,
Tidak ada yang lebih  menyedihkan dari membiarkan bangsaku dihina ,

Air mata tiada ertinya ,
Sejarah silam tiada maknanya
Sekiranya bangsa tercinta terpinggir dipersedakan
dilupakan !

Bukan kecil  langkah wira bangsa
Para pejuang kemerdekaan
bagi menegakkan kemuliaan
dan darjat bangsa.

Selangkah bererti mara ,
Mengharung sejuta dugaan
Biarkan bertatih  asalkan langkah itu yakin dan cermat .
Bagi memastikan negara merdeka !

*Renungkan-renungkan lah wahai bangsaku Melayu.

;)


Wednesday, November 23, 2011

Memang perempuan nak kena lembut ka?

Dengan nama Allah


"Lelaki selalu ditiindas"..
Kau pernah dengar ?
hah!


Aku susun hidup nih dengan pecahan elok-elok
Baik-baik dan tak baik.
Memang perempuan fitrahnya lembut.
Tapi perlu ka  sehinggakan semuanya mahu sentiasa berlapik
Semuanya
Aku rasa takperlu
Sehingga lupa untuk jadi diri sendiri

Teruk sangat  kah  bahasa itu .?
Sehingga ada yang menegur. .
Ya ALLAH..
Aku hanya jadi seperti mana aku dengan yang lain..
Tiada topeng , Mahupun plastik .
Ya mungkin salah ..
Kerana  aku bakal pendidik .
Itu yang utama.
.
 Memang itu kasar.
aku  tahu, aku  sedar.
Tapi  sekiranya ada yang lembut berlapik bicara
Sedangkan hatinya berbau bak telur yang dah bertahun
Aku rasa kau yang salah bermain minda.

Gelas yang diluarnya agak kotor dan hilang kilatnya
Jangan kau lupa, yang air didalamnya masih kilat bak belian di laut.

Kerana kau belum cukup lihat airnya ..



Untuk kau..terima kasih.. ;)







Monday, November 21, 2011

SELAMANYA HARIMAU MALAYA!

Dengan nama ALLAH

glory HARIMAU MUDA!!
baru selesai download lagu Selamanya Harimau Malaya
dah boleh nak baut lagu alarm bangun pagi dah.!
;)





eh ..eh EHHH!


Sian encik  Izzaq Faris nih  sebab  time final dia tak dapat perform..


to Badrol Bakhtiar! memang hebat aihh depa! Proud to be Kedahan.. ;)

 TAHNIAH HARIMAU MUDA MALAYSIA!
 ^___^



Related Posts with Thumbnails