Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Saturday, January 29, 2011

Gong Xi Fai Chai!! wa men shauren!!

Dengan nama Allah



cuba zo0m misai brother sebelah patik ini..
apa yang takbetul?
hehe..



upz!
gambaq sesat mana lak nih!!!
ukeh sila ab



siapa pandai baca ini tulisan sila laung kuat-kuat!!




itu diaaa..dah macam double date da nih..
tapi maaf ..tanggapan anda salah ya..mereka-mereka ini sudah berpunya..kecuali si inner biru..sekian..

apakah maksudnya??
ha itu yang kita nak tahu


note: ukeh tidak sabar rasanya ingin pulang ke rumah..sabar yah wahai hati... pastu boleh jumpa itu Mr.Hati...hoh0! selamat bercuti yah buat semua..jumpa di bulan hadapan!!!! wa men shauren!!

Thursday, January 27, 2011

Dengan nama Allah

sesi bersiar-siar menghabeskan wang~
m00d: happy!!





note: mulakan note dengan "i wanna save by maria elana": buat suara sengau khas buat engkau yah jihan!.. ukeh semalam ngedate ngn beliau..hari ini ngedate dengan rojak buah dan johan kaya.. pastu wang kertas pon terbang terbangan menghilang jauh..adewh..ukehla..taksihat..mahu berehat sekarang..byep2..

Tuesday, January 25, 2011

Layanan KAU..dan terus berkata"oh camni perangai hang nohh"..



Dengan nama Allah

eh mana ada patik marah..hehe.. nampak tak tengah buat muka "lekkkluuu!!".nih....=)
Alhamdulillah dah boleh mengawal emosi... tidak lagi buat muka seperti kucing mati apabila menulis entry yang seumpama ini dan akan sedaya tulis entry ini sependek yang boleh..go!



"saya akan MELAYAN anda sebagaimana anda MELAYAN saya.."
..okeh?..






note:walaupun dulu cikgu kelas patik slalu cakap walaupun orang bagi kita kaca keras ,kita balas dengan kek lembut..hah! tapi..maaf..aku rasa adakalanya ia tidak perlu apabila berhadapan dengan kaca yang terlalu keras..ukeh! mahu pergi meeting sekarang..byep!
=)

Saturday, January 22, 2011

Date dengan ...?Err..

Dengan nama Allah




awok awok..cantek x warna choclate nih??
ke warna lain??pilih kan la....




aik sorang saja kah makcik???
ha....itu yang kita taktahu!!...

.

.
.
.
.

hah pakai lawo2 nak pegi date ngn mereka-mereka inilah..
*percaya x kalau patik cakap patik TIDAK penah keluar dengan lelaki bukan muhrim berdua atau bertiga atau berberapapunlah kat kl ini?
eh!ada..tapi hanya 2 kali saja sepanjang hidup disini..tuh pon dengan klasmate dan Zulno sebab emegency nak pegi beli laptop..takcaya tanya Kak ina!!
"
he..

MOTIF??
: er.. rama-rama dibalang kaca..heH




ukeh dah dapat jaket merah terus buat muka macam jatuh cinta



oilaike!!!
*hah shawl purple nih ada orang kasik tyme bufday..toce2!!hee*




note: currently suka kaler merah lah..mungkin sebab nak bagi machin dengan kaler henfone kot..grrr!!..hm.....22 haribulan datang lagi...tapi...kenapa kali nih taksama macam dulu..hmm..*sigh*



Friday, January 21, 2011

Agak-agak aku sayang kau tak hah???!!!!!

Dengan nama Allah

sebelum cerita apa- apa lebih baik betulkan tempat duduk tuh dulu yah..hu...tajuk post nak gempak an.. of couse aku sayang kau DUIT!!!! hah itu saja...

sidia:"elaun dah masuk weh!"..
me: "oh yaka!!"..Joli-joli raya la lepas nih..boleh beli chiongsam sama limau lekirlah!"..hehe..

hari ini pintu-pintu hostel suma terkunci rapat..sebab semua pegi menggunakan duit kerajaan tersebut...tapi patik?? er.. tadi jiran patik ada ajak pegi Times Square..adewh..setelah dipujuk rayu pergilah semangat mandi segala ...pastu baru egosentrik dah datang ..

" NIK JANGAN NIK"......
...adewh....lepas tuh.. me:" weh sory la xjadi la ekot hampa"....=(

beringat-ringat dahulu..berdasarkan pengalaman 2 tahun setengah nih sudah cukup buat patik rasa pentingnya saving tuh..eleh makcik,cakap ja saving2 bagai ..sekejap lagi pergi jugak berfoya-foya..sebagai contah jam 3 nanti ada date...hehe..dengan siapa? haaa itu yang kita taktahu...hee.....

in my mind " i wanna save!!!!"


note: apa ingat aku heran sangat ke ngn kau hah budak kecik!!..*suda meroyan* sekian..pegi dulu yah nak siap2 pastu pakai wongie2 bagai..eh takboleh haram! =)


Monday, January 17, 2011

ALaa jangan la sakitkan...

Dengan nama Allah..

okey tak mahu mulakan entry dengan kisah yang maki-maki tarik rambut atau buat body contact yang sangat euuuwwh dan meluat!!! suhaira sila sabar.... hari ini dapat result ..yah result untuk sem lepas..memang adat Institut Pendidikan Guru la kan apabila result akan diberi setelah bermulanya sem baru..yah *akur*...Tahniah untuk semua...patiK?Alhamdullilah tercapai target !..hehe...terima kasih untuk sesiapa yang sudi grup or study bersama denganku untuk semester lepas...toce!!

" sila jangan SAKITKAN hati orang lain..sebab itu satu perkara yang tak baek ukeh dear???..

* ingatan untuk semua dan untuk diri ini juga*



note: what we give we get back!!!..do remember it !!!.hmmm sedang menunggu hasil karya cik Darin..taksabo kawe deh!!!



HaPpy Birthday akak!!!



Dengan nama Allah..

ukeh mula-mula buat muka kenyang lepas tuh menyesal sebab malam-malam buta pon topup lemak dan kalori lagi..haihhh!!..*sigh* ...hari ini pergi merewang ke Kg.Baru lagi..ke Stick House..untuk kali keberapa pon tak tahu lah..rasanya restoran ini agak "familiar" dikalangan student kat area ini...tapi hari ini yang lain nya adalah kerana hari ini pergi kesana akibat.. ingin menyambut bithday Kak.Taza!!!..rumate i!!..haahhh !!! * ukeh admit bahawa bahasa melayu saya memang teruk!!!hah bapa banyak taip hari ini dahh!!!*




Happy bithday akak!!!...
sila dapatkan hadiah berhampiran dengan anda nanti ukeh??
hehehe~


note: subjek major patik sem ini tidak membosankan lagi dan tidak perlu mengadap kuliah dengan teori semata-mata!! yah ! suka!!

Wednesday, January 12, 2011

Ikhlas adalah PERASAAN bukan PERKATAAN...



Dengan nama Allah..

ukeh hari ni hari pertama meeting kokurikulum eh silap kokorikulum...
okeyhla..takla teruk sangat...tapi...admit lagu dia kurang TETTt.. ..1st dengar dalam hati dah kata " weiih lagu APAKAH??!!!"..."masing-masing sudah buat muka seribu persoalan pastu semua tangan dah getaq-getaq tahan gelak dah....takleh kata lebih-lebih sebab sian lak kat mereka yang pangkat-pangkat atas tuh penat-penat reka lagu tuh sekali patik cakap kurang _____ kan..*maaf yah...

SUDAH sudah!! akan cuba untuk ikhlaskan hati untuk benda ini..dan akan seaktif mungkin.. aktif? yala aktif...muzik interaktif??huhu..walaupun hati patik ada kat benda lain kan..*sigh*....

hopefully can adapt this fact as so0n as possible !! yah!!!




"Iblis menjawab, Demi kekuasaan Engkau, aku akan menyesatkan mereka semuanya, kecuali hamba-hamba-Mu yang ikhlas di antara mereka. (Sad 82-83?)


hah tanak sesat kan?..kan?..kan?..so peringatan untuk patik dan geng-geng PP..sila ikhlaskan hati kamu ya ..sekian..=)..

note: agak2 la??



Saturday, January 8, 2011

Hari Sabtu yang berpeluh~

Dengan nama Allah..

ukeh gambar-gambar dibawah ini tidak dijamah atau disentuh oleh mana-mana sofware editor...m0bile upload terus ya..sekian..



okeh yang nih signature dari mentor2kuh!
*mentor terus hah!*
pagi-pagi dah kena turun cafe sebab semangat sayang laptop punya pasal
toce2 kepada mereka ini kerana telah mengajar patik untuk mengformat laptop ini walaupun ketika mengajar masing2 dok sakan membuka mulut seluas mungkin untuk menguap ya..huhu
*nanti belanja ayaq kopi segelaih cukup kot noh weh?*
he

hah lepastuh pegi mengatalGatal kat tasik Taman Jaya alaa yang sebelah Amcorp Mall uh
0.70 sen saja tambang lrt dari stensen U ya

*sambil berjoggin tuh leh gak senaman mata pastu terus nyanyi lagu "boleh pandang pandang..jangan pegang-pegang....duduk regang regang bertambah sayang....lalala kita sambung cerita kalau kamu bedua..ahh sudah2!!!"*



hah memang gaya hidup SEIMBANG ya!!



congkang jongkit
*ahhh itu versi aku,takesah aa korang kate hape*





hah nampak x patik ngah cium kengeruu tuh??
ngee~*sila sayangi haiwan*



hah sapa cakap kat ict ja ada pokok lampu-lampu??!!!





"selipar tersebut beliau pakai untuk beriadah katanya"
hee~



kawan punya pasal~hu



terasa cam zaman P.Ramlee lak dok twist2 camnih


note:fuhhhh! hari yang berpeluh!! nak otak yang cerdas kan?? haa sayangi diri anda dan kesihatan anda!! bersenamlah sekurang-kurangnya 3 kali seminggu...Kerana dirimu begitu berharga ukehhhh?




Thursday, January 6, 2011

KENAPA ASYIK KERAP KENA ULSER MULUT??

Dengan nama ALLAH..

Kenapa kerap kena ulser mulut?

..Ulser mulut adalah luka di dalam kawasan lembut mulut anda. Ulser ini nampak seperti tompokan warna putih. Ulser mulut boleh terjadi berulang kali,ia mungkin dalam satu tompok atau berkumpulan,2 hingga 5 tompok. Ulser akan sembuh tanpa meninggalkan parut. Penyakit ulser ini kerap berlaku di bahagian pipi dan ada kalanya di bahagian lidah dan gusi.

*sekarang nih ada sepasang ulser yang wujud kat gusi dan pipi patik*..sob3..


Simptom-simptom ulser mulut?

Tompokan warna putih dan terasa sakit apabila bersentuhan dengan makanan. Tompokan ini boleh berlarutan 7 hingga 14 hari. Ulser mulut menyebabkan anda hilang selera untuk makan dan minum kerana sakit mulut. Kadangkala anda berasa malas untuk bertutur.


*ha kalau terjumpa patik pastu patik tengok dan teliti je muka kamu tanpa mengeluarkan sebarang suara,sila paham mengapa ya*... he


Mengapa ulser mulut boleh terjadi?

  • Jangkitan bakteria, virus atau fungus.
  • Kesemua golongan umur boleh terkena penyakit mulut ulser.
  • Ulser boleh dialami oleh sesiapa sahaja tanpa mengenal umur.
  • Ulser juga boleh disebabkan kerana kecederaan fizikal seperti tergigit bibir atau lidah dan terkena dawai alat ortodontik.*terkena dawai ko!*..camna tu ah?
  • Pengambilan zat besi, asid folik dan vitamin B 12 yang tidak mencukupi.
  • Sistem imuniti badan yang lemah
  • Alahan
  • Radioterapi
  • Kimioterapi
  • Sebab-sebab yang tidak diketahui.*haaaa*

Kaedah menangani ulser mulut

Jika anak atau anda kerap mengalami ulser,amalkan, Penjagaan kesihatan mulut yang baik seperti:

  • Pemeriksaan gigi berkala
  • Gigi yang bersih
  • Amalkan makan secara sihat
  • Elakkan pengambilan jus yang masam dan makanan pedas.

*tapi tomyam dengan cili melaka 18 biji memang besh..hmmm camno nih nak elak nih??*


Petua merawat ulser di mulut

  • Gunakan pencuci antiseptik mulut
  • Sapu ubat ulser mulut seperti gel atau krim penahan sakit
  • Makan makanan lembut
  • Elakkan makan makanan panas dan pedas
  • Banyakkan minum air*PENTING!!*

Dipetik dari :http://www.cybermedik.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=75


note:So lepasnih silalah KETANGKI AIR berhampiran dan sedut sebanyak mungkin ya untuk transfer air ke dalam badan sekian....

Wednesday, January 5, 2011

mengapa harus ada oRANG keTIGA????!





Dengan nama ALLAH..

Mengapa harus ada orang ketiga?keempat?kelima mahupun keberapaponlah....hmmm sedangkan berkasih sebulan dua pun jika tahu pasangannya curang pon dah meroyan abeh jiwa raga ini kan pula pasangan yang telah diikat atas ikatan yang sah dan lebih 30 tahun bersama....laut manakah yang tak jamah ombak??...*sigh*..

NAFSU dan WANG mengapa kau memporakperadakan mahligai yang telah kukuh dengan deruan kasih??? suNgguh kau sungguh KEJAM!! ya kejam!!

Perempuan dikurniakan hati yang lembut tetapi bukan rapuh ...mengapa?ouh..jangan tanya kepada mereka.. kerana Maha Esa lebih mengetahui mengapa.. Mugkin aku hanya anak gadis remaja biasa yang tidak tahu apa -apa mengenai rumahtangga..tapi..aku percaya rasanya sanggat PEDIH...ya...hmm....

DIBOHONGI..Dikhianati..Perit! SAKIT! Pedih!!...seperti benaman pisau ke daging mentah berdarah...hmm..SETIA?? masih wujudkah kau dibumi yang beroda ini??...Kau selamatkanlah masjid yang telah dibina itu Ya Allah..aku mohon padaMu.......







*mode: sebak,BENCI,kesal*...



Saturday, January 1, 2011

Ho0o ho h0 li day!!

Dengan nama Allah...

Tempat: Teluk Bayu,Malaysia..
Tarikh : 27-29 Disember 2010..
Tujuan: suka-suka seFamily



nun kau jauh disanaaaa..

syokk o0o naek bot nihh!!



pegang tali macam tunggang k u d a



"assalamualaikum nih rumah sapa?? kami nak naik nih.."
hu..yay da sampai!..



iklan the hulk tunjuk ketiak..



jangan berdiri sila bersila



fuhhhh!!
*sedang tolak angin *


mana nihhh??

tengah mengira untuk terjun !!!
sila jgn percaya
beshh o0 atas nih..ayaq memercik-mercik ke muka yang gelap ini..



tengok dalam poket ada bunga cina..
lalala~



anak menantu ipar cucu..
nak balik dahh...




tudeaaa makcik!
maaf ini bukan tarian melayu ya..sekian..
*nampak tak moto kat sebelah tuh,agak2 kalau kawin pastu pakai gaun bagai naik moto nih dengan mekap tebal2 ronda pendang sesuai x??*huu


-------------------------------------
GAMBAR TERPILIH
------------------------------------

bersila silalah....




Air yang tenang jangan sangka tiada anaconda..
.


dimana kanku cari damai..



memancing anak ikan???
*buat muka bahagia*..
ngee


....




Tuhan mencipta segalanya untuk kita..
Hargailah...

-1.1.11-
(have a great year than before yah!)


note: baru sampai maktab..selesai suda mengangkut barang-barang terpakai..memang dah macam pindah rumah la..haa!! maka bermulalah semester BARU...semangat BARU..beg BARU..Encik R BARU....he... kawan BARU....jerawat BARU .. perasaan BARU..ha apa lagi BARU? tahun BARU!!!...azam BARU? yaaaa..cuba!!! Apa yang cuba? cuba jaya!!

Related Posts with Thumbnails