Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Sunday, March 27, 2011

cuti weekend yang takBOLEH NAK santai dalam bilik!!..

Dengan nama Allah

setelah 2 hari di Putrajaya bagi membuat pameran di Laman Seni PutRa..
8 pagi - 7.00malam..
balik bilik badan terus rasa mcam ada orang letak batu bata atas kepala ,
tidak mampu menaikkan kelopak mata yang macam stim kena ganja,
dan ...

L . E. T . I.H..


iu saja yang mampu patik tulis..=(
*apaapapon..seronok dapat membuat pameran diluar ipg*
babai~

Thursday, March 24, 2011

UnTuK apA???

Dengan nama Allah..






"Untuk apa satu perhubungan jika hanya merasakan kesakitan berbanding keseronokan yang sebentar cuma????"












note: thankx jih0n. daqin n naju~
patik akan cuba lawan guna pedang super saiya lepas nih!!
iyahhhh!! n guys out there! watch out!! roowrrrr~


AKU MARAH hanq nih!!!!

Dengan nama Allah..


itu ibu jari patik! ukeh tipu!


hmm..sebelum tulis apa-apa sila tarik nafas dahulu....Alhamdullilah..masih menyedut udara daripada-NYA... sudah-sudah!..Kemarahan adalah sesuatu yang tidak baik kan! ya..patik setuju itu... orang kata kemarahan akan diakhiri dengan kemusnahan diri sendiri..yaka??..hmm...*teringat lak cerita Matahari yang Lisdawati belakon tuh..haa betul la kot kan*.....tetapi...kadang- kadang KEMARAHAN juga mampu menaikkan SEMANGAT..percaya tak??..kalau takpercaya....sekarang penulis ini sedang merasakanya!!...*tarik nafas lagi*.. dan patik cuba untuk senyum sorang-sorang sekarang...=))

ukeh..babai!!

hmm....


note: jika tidak tahu sila bertanya dan sungguh x bermasyarakat kau kalau membuat andaian sendiri!!~erk! Tidak luak pon lah krim pencerah hanq kalau bertanya dan untuk mendapat sesuatu hasil yang baik kan??....hehe..

Sunday, March 20, 2011

Trolak!





Dengan nama Allah
sepanjang berada di Felda Trolak Utara Perak




spegetti carbonara! sedap baq ang!!
dibuat oleh nurjihan me!!!
=)






mood :malas !
ukeh babai!
nak pi beijing..
hehe

"Sayangi lah sahabat anda!"


Thursday, March 17, 2011

Saya dapat Anak Baru!!!!


Dengan nama Allahh


"selamat datang ke dunia untuk Nang Arisya Sofea bt Nik Mohd Suhairy"!!!!
cuya sayang kamuu!!..












*live at hospital Sultanah Bahiyah Alor Star*


note: beshnya dapat baby...
tapi sakitnya ketika melahirkan..
hargailah ibu yang telah mempetaruhkan nyawa untuk anda..

Wednesday, March 16, 2011

2hAri 1 malam di Cameron!!


Dengan nama Allah...







banyak lagi gambaq..tapi..akibat tenet dirumah yang macam siput..so jawapannya adalah
"mALAS!!"..

HEHE..

ukeh..babai!
Cuti-cuti jgk ..kerja rumah jangan dilupa ukeh??
=)

Friday, March 11, 2011

Cameron Diaz!! hoh0

Dengan nama ALLAH..

Alhamdullillah dah selesai PBS 3 di S.K.Felda Trolak utara ,Perak...pengalaman yang sudah cukup membuatkan hati ini riang..kenapa??? kerana murid-muridnya sangat dan sangat dan sangat syokk!!!" terima kasih 6b yang telah buat jamuan untuk cikgu-cikgu ni.." ..sirius bagi pendapat patik.. pada tahap umor yang macamtuh dapat membuat jamuan sebegituh adalah pencapain yang sangat mengagumkan...yah... "kamu bijak"!!.. =)

InsyaAllah gmbar akan diupload kemudian jikalau encik internet menjelma..ukeh2.. sekarang mahu cerita mengenai apa yang akan berlaku hari ini.. akibat daripada tragedi kehilangan wallet patik...jadi..Mama dan abahku yang kesian akan anaknya ini maka telah datang kat sini..hehe...yay! hey! bukan manja ukeh!!..tapi tayah dah balik naik bas!..huhu...jadi satgi sebelum balik kedah nak singgah Cameron ..woah!!..
ra ,Perak...pengalaman yang sudah cukup membuatkan hati ini riang..kenapa??? kerana murid-muridnya sangat dan sangat dan sangat syokk!!!" terima kasih 6b yang telah buat jamuan untuk cikgu-cikgu ni.." ..sirius bagi pendapat patik.. pada tahap umor yang macamtuh dapat membuat jamuan sebegituh adalah pencapain yang sangat mengagumkan...yah... "kamu bijak"!!.. =)

InsyaAllah gmbar akan diupload kemudian jikalau encik internet menjelma..ukeh2.. sekarang mahu cerita mengenai apa yang akan berlaku hari ini.. akibat daripada tragedi kehilangan wallet patik...jadi..Mama dan abahku yang kesian akan anaknya ini maka telah datang kat sini..hehe...yay! hey! bukan manja ukeh!!..tapi tayah dah balik naik bas!..huhu...jadi satgi sebelum balik kedah nak singgah Cameron ..woah!!..

TRAGEDI Trolak!!

Dengan nama Allah...

entry cam nak buat tajuk novel suspen...huhu..yah..saya sangat careless,cuai,pelupa dan semua...*sigh* nak tahu tak apa jadi sepanjang berada disini??..

Tajuk: Encik dompet merah saya hilang..=(

BILA: sewaktu ingin mengambil sepupu patik dari kelas agama..

BAGAIMANA : Sirius sangat rushing geela caceng time ini..sebab sudah terlamabat dan tidak mahu seppu yang tahun 1 tuh menunggu lama..kemudian sebelah tangan pegang kunci keta ,sebelah tangan pegang enfon dan wallet merah..selepas start kan enjin kereta terus kelu0 sat dan taktahu kenapa tangan yang pegang enfon dan wallet tuh rasa cam penuh..padahal ada ja satu tangan lagi kan..lepas tuh terus ambik wallet dan letakkan "SEBENTAR" kat atas bumbung kereta...dan enfon terus dimasukkan ke dalam poket..kenapa tak letak enfon je atas bumbung?? KERANA...tyme tuh patik pikir..enfon lincin dan akan calar ..wallet kasar dan takmudah jatuh...dan dengan bangganya terus naek kereta dan drive kereta dengan riang gumbiranya sambil goyang-goyang ibu jari kaki...setelah selesai,pegi ke kedai fototat dan terus nak amek duit dalam wallet merah..dan..baru tersedaq...terus p tgk kat bumbung dan.."wallet aku xdak!"..Tuhan saja yang tahu bagaimana perasaan patik time itu..dahla semua ada ..

*terus pegi carik berulang kali dijalan yang ditempuh dan takcukup ngn itu pegi jalan kiki..tapi. masih .tiada.."

=,(

MASALAH: pegi sekolah cuak-cuak sebab tadak lesen dan rasa cam warga nepal dan yang tragis tadak duit!! nasib baik ada maklang sebab sedekahkan duit kat patik..hu..

Cara Penyelesaian: pegi buat laporan polis kat Balai slim river..
*woah 1st time masuk balai buat report* dulu asyik buat laporan PBS ja..


PENGAKHIRAN: setelah 2 hari berlalu...mendapat makluman dari pihak sekolah yang mengatakan ada orang call dan mengatakan ic patik dah jumpa!! Alhamdullilah..yang tuh saja yang terungkai ketika itu..'

Menurut si baik hati ini..::

" saya tengah ronda-ronda kat resort pastu ada sorang india datang kat saya dan bagi kadi pengenalan kamu,dia cakap dia terjumpak,,pastu orang India tuh terus pergi .dan saya pegang jela.. tapi ic jela yang lain tade.. lepastuh harini sebelum nak hantar ic awak ke JPN saya saje-saje google kan nama awak kat internet kemudian keluo BLOG AWAK dan dari situh saya tahu awak ngajo kat trolak utara lepastuh saya call la sekolah"...
*mata patik dah bling2 bukan apa cuma merasakan "nasib baik ada blog tuh..padahal tyme tuh tulis 5 minit ja sebab rushing untuk keluo*..
Ya Allah....kau maha besar...

jadi kesimpulannya ..tolong jangan cuai dengan barang yang bernilai camnih.lepas hilang dompet baru lau kau tahu rindu kat dompet kau yah!!


begituhlah tragedinya...



NOTE: Terima kasih si Cik baek hati dan ..terima ksih Ya Allah...,....

Cameron Diaz!! hoh0

Dengan nama ALLAH..

Alhamdullillah dah selesai PBS 3 di S.K.Felda Trolak utara ,Perak...pengalaman yang sudah cukup membuatkan hati ini riang..kenapa??? kerana murid-muridnya sangat dan sangat dan sangat syokk!!!" terima kasih 6b yang telah buat jamuan untuk cikgu-cikgu ni.." ..sirius bagi pendapat patik.. pada tahap umor yang macamtuh dapat membuat jamuan sebegituh adalah pencapain yang sangat mengagumkan...yah... "kamu bijak"!!.. =)

InsyaAllah gmbar akan diupload kemudian jikalau encik internet menjelma..ukeh2.. sekarang mahu cerita mengenai apa yang akan berlaku hari ini.. akibat daripada tragedi kehilangan wallet patik...jadi..Mama dan abahku yang kesian akan anaknya ini maka telah datang kat sini..hehe...yay! hey! bukan manja ukeh!!..tapi tayah dah balik naik bas!..huhu...jadi satgi sebelum balik kedah nak singgah Cameron ..woah!!..



Friday, March 4, 2011

Pejam celikpejam celik sudah mahu PBS lagi??

Dengan nama Allah..

Baru slesai kemaskan barang masuk stor..penatnya..tuhan saja yang tahu..ukeh tak mahu cerita mengenai kosongkan bilik semua dengan assaimen segala ..sebab sangat TAKMENYENANGKAN ukeh!..

tapi ingin cerita mengenai PBS or SBE ..sat ja dah sampai PBS3 dah..lagi sekali pastu praktikum ..wo0ah..kena mnghayati saat2 berPBS sebelum masuk ke fasa praktikum nanti..yah.. kali ini patik akan menjalani PBS kat Felda Trolak Utara..tahu dak kat mana?..kat Perak la!..huhu...sengaja ingin merasai persekitaran sekolah yang bergred B dan yang agak pendalaman..tapi pendalaman ke??huhu..patik pon tak penah pi lagi..just wait and see ukeh....*agak2 ada cikgu lelaki yang single tak kat situh?*..haha..

Destinasi:
Maktab--> KL Sentral--> Slim River-->Felda Trolak-->Pendang Kedah--->Duta--->Kl-->Maktab

babai..
=)

note: diucapkan selamat berPBS or SBE lah bagi semua IPGrian PISMP semester 3 disekolah pilihan masing-masing..dan SEMOGA MENDAPAT PENGALAMAN yang besh2!! untuk kawan2 yang buat kat ganu ,melaka,johor tuh..sila bawak balik ole-ole yah..hehe..
Related Posts with Thumbnails