Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Sunday, May 29, 2011

sedang berHOLIDAY!!

Dengan nama Allah..


isi seperti tajuk diatas yah..

hahaha..
kemana?hmm Pahang,Terangganu,Kelantan dan dot..dotdot...
ukeh mahu tidur..
sekian..
hah!untuk orang yang berada di HK tuh..
do take care yah..
=))

i hate u lah PEROSAK!!

Dengan nama Allah...

I HATE U!!
yes..i hate u!
SANGAT!!

weh perempuan! anq takrasa malu ka hahhh ambil hak orang?
stay away from family akula bodoh!
dan.. untuk kau yang suka mengedix
tolong la weh!
cuba letakkan diri kat tempat orang tuh
and what do you fell?
tayah nak megedix sangatla..
ASET DUNIA semua tuh
haish..

sabo jela..
"Ingatlah wahai manusia..
sesungguhnya dunia ini adalah ladang akhirat"..


Thursday, May 26, 2011

...

Dengan nama Allah




IF U WANT TO..
yah..
and I'LL BE THE ONE WHO
WILL MAKE IT STOP

..



Sunday, May 22, 2011

U L A R??

Dengan nama Allah~


hari ni dapat jemputan ke S.K.Bangsar untuk jamuan makan-makan..
Alhamdullilah ~
memang jalan kaki pon sampai la..
tapi ada CERITA disebaliknya..
CERITA apa??
haaa..itu yang kita taktahu!!..
huhu..

thanx apok sebab sudi bawak kami ronda-ronda tengok tempat Encik buat master dulu
sambil tuh memang menyelam sambil minum air la kan..





.bila warga veteran duduk atas permainan bergas.huhu..
bayangkan kesemua ini dapat muat dalam 1 kereta VIVA??
haa..SILA jangan tanya macamna b0leh muat ukeh!
haishh~^_^


ha tudea!.
meoww mewow~...
meh sinih kat akak meh!..akak la sangat kan...!!
euwhh! geli geleman di jiwa siapa yang tahu..
grrrr~
ular ni jinak sebenarnya..nama dia ular Sawa Batik
tapi sejinak-jinak dia masih ada bisanya
macam tuh jugak lah manusia kan..
upsz! nak jugak kait dengan hidup kau kan...sudah2!!

secara keseluruhan untuk hari ini
"best!!!"..^_^

ukeh babai!
nak study..g0od luck untuk all IPGrianz!
=)
4 hari sahaja lagi..
pastu semua boleh tarik beg beroda ke stesen bas berdekatan yah!


Sunday, May 15, 2011

G U R U!! dikau adalah permulaan..

(Gambar hiasan)
hee~

Dengan nama Allah~

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum manjadi dewasa.
Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.

Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulang ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat ..

Hasil nukilan Sasterawan Negara : Usman Awang

Thursday, May 12, 2011

Jangan berleter wahai guru!!!


Dengan nama Allah~



Berkemungkinan mereka (murid-murid)
akan lupakan apa yang anda (guru) katakan
TETAPI amat sukar untuk
mereka lupakan bagaimana anda melayan PERASAAN mereka..


-Carol Bucher

"Teknik pengurusan yang paling biasa digunakan oleh guru dalam bilik darjah ialah BERLETER,berleter dan terus BerLETER

-Fred Jones


maka secara logiknya patik bersetuju dengan kenyataan diatas!
dan memang betulpun guru disekolah lebih memberikan pendekatan verbal linguistik dalam pengajaran berbanding praktikal..
jadi? bersabarlah wahai anak murid apabila mendengar guru kamo terus berleter ukeh!!

tapi bila difikirkan bukan disekolah shaja kita dengar bebelan tetapi dirumah,ditoilet,di dalam lif dan disegala macam tempat lah
sebab itu perkara NORMAL!!
yang takNORMAL nya apabila berleter sampai baut orang jadi..
GILA..
huu..*tamotamotamo*

=)




note: kant0i sebab baru bukak buku PBDT muka surat 1 kan....hehe... dan untuk orang tersebut selamat memulakan qeja noh!!! h0pe u'll be fine there!!=)


Tuesday, May 10, 2011

Analogi mata kail~

Dengan nama ALLAH



jika kamu memancing ikan.... Setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu.... Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semula ke dalam air begitu saja.... Karana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

.

.memory?.

..Stop dreaming jika peluang yang diberi bagaikan sampah..

..maka? sila jangan persoalkan MENGAPA keputusan itu dibuat..



note: untuk bebengku..Maaf kerana tidak lembut menyampaikannya.. tapi aku terpaksa berlaku keras untuk perubahan yg penting...=)

Entry khas untuk hampa yang digelar sahabat!=)


Dengan nama ALLAH...

dulu hampa pernah tanya aku bila aku nak bat entry khas untuk hampa an..haa..now setelah berapa abad dah..*sure da xengat kan weh?"
walaupun sekarang nih hampa busy dengan sub PBK hampa tuh..
dan bila aku masuk bilik korang dan terus rasa terabai bila dok kuis2 cadar dan tengok korang xdak respon ..ohh..how sad..haha..dan itu membuat aku rindu hampa!!SANGAT!!!auwmmm!
tapa2..sebab tuh la terpanggil nak yang wat entry macam budak dajah 5 nih..
nahhh! sila baca diam2 kat bilik hampa naa!

Pada hari Isnin 14 Julai 2008
detik pekenalan ngn hampa..
tapi dengan sara aku dah kenal dalam sesawang friendster before masuk maktab..bila engat balik kejadian potong line bilik tuh lawak gak..
haha..sudah2 nik! jangan melalut banyak2..


comel?euwhh..




Januari 2009
inilah suraya!auw..
ini gambar 1st time aku nak pi umah anq kan sara!
memang muka busuk soqang-soqang..
dialah cikgu English aku merangkap teman secerita merangkap teman sebantal dan merangkap segala macam lagi la ..huhu
engat lagi dak camana aku kenal anq weh?
friendster?HOT?haha..
ya kami berkonsi tarikh jadi jadi yang sama..27th!!
=)

haish!


ini tahun 2008 gak
itu dia! RAKSASA bergigi kentang!!
haha~
kat Burger King..
mukasuci baru nak kenal Kuala Lumpur time nih..

ha ini lah nazurah..beliau lahir 1989..
aku dah anggap dia macam kakak dah..
dah boleyh dah kalau ada adik lagi tinggi kan zura?haha
DAN mungkin disebabkan aku dengan sara anak bongsu so kami lebih mendengar kata si "KAKAK" nih..hehe..
engat lagi dak time kita dok pill0w talk bagai2 tuh?
memang pasal "itu a.k.a. exRum" kena ada orang buat reseach..
HAHA

HA ! tudeaa.!
pUan Suraya masih ingat gmbar ini?
nih gambar yang aku snap time mula2 cinta ko baru nak berputik kembang ngn si syusyukRi..
huhu..
dan bila ko start kapel..aku asa kehilangan gilar..
mana xnya hampir setiap hari kuar je...time nih aku asa aku ada ngn kakak ja..pastu sisyuksyukri nih rampas anq dari kitorang..haha..kejam kan..dan sangat annoying!
*woah! aku tahu, itu aku yang punyai minda yang cetek!*
everyone change,everyone need someone kan..=)

tapi masuk tahun pertama kitorang dah okay balik..
dah boleh tidoq sekatil kembali..rindu!
=p

nampak dak?
ada gmbaq kita bertiga kat tengah2 tuh?
auww!

a friend is not just someone to whom you say "HELLO!"
but a friend is a tender shoulder
on which to softly cry...

ini wajah-wajah cantik yang since hari pertama masuk maktab bersama dengan patikk..
terima patik seadanya..
thankx weh..sebab:
sanggup bukak pintu sambil terhoyong hayang dan rapatkan katil
dikala aku xleyh tdoq sebab teringat cerita mona fandi tengah-tengah pagi buta...
sanggup teman aku pegi t0ilet dikala semua orang tengah sedap tidoq..
sanggup dengar bebelan aku pasal masalah yang takputus2
sanggup tenangkan aku kalau aku ada marah orang
sanggup naikkan semangat aku kalau aku ada terasa
sanggup dengar masalah cinta bodoh aku
sanggup dengar masalah family aku..
tq sangat weh..
dan macam yang penah aku janji ,aku akan stay dekat ngn bilik korang even macamanapun..
dan itu janji aku..

to SURAYA n NAZURAH:
!! please don leave me!!

BEWARE cik Nazurah dan Puan Sara kerana patik akan membelengu hidup hampa lagi!
haha..


cukup la tuh kan..
*aku try cari gambar kita bertiga dalam lif tapi tak tau ceqok mana dok 26 minit kot caqi..
*sigh*!*


last but not least..
"aku sayang hampa"!!!

Entry untuk Larian Guru 2011!!

Dengan nama ALLAH


Acara: Larian Guru 2011
Tempat: Padang IB dan jiran sebelah iaitu UM
Bilangan: 250o plusplus..eh..250 ++

haaa..bila dapat makanan free memang wajib
kena buat penghargaan macam nih ukeh!

ha !
ini akibat jika orang rabun yang tanak pakai spek
pastu mulalah nak pening pening muntah segala..
huu..man..man...

lepas dah makan satu wajib kena pi ambil lagi satu kat abg Nestle sebab nak bg semangat
untuk kurus!!


haaa..nampak dak?
tuh bukti patik sihat..
haha


ha.. itu pulak Malik NOR..hmm dijemput khas..memang bermuscle2 la kan..
sumpah xtipu..beliau datang..maaf kamera patik bukan DSLR ya..
ini ja mampu..huhu



~Gambar terpilih ~
credit to adik junior yang baik hati..=)

moga persahabatan kita tetap kukuh ya kawan-kawan..
sayang hampa!
dan pedulikan sama itu jelatang!!!
huhu

babai!
(''.)

"Islam menyuruh kita berusaha"
Sama-sama perbaiki diri..
betulkan yang biasa, biasakan yang betul..baru betul~


Sunday, May 1, 2011

syoknya ada kat rumah!!

Dengan nama ALLAH..



sedang menikmati masa ketika berada dirumah dengan keriangan anak sedara..
esok dah kena balik maktab..*sigh*..


"Ya ALLAH kau selamatkanlah rumahtangga itu ya ALLAH"..
=(
Related Posts with Thumbnails