Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Saturday, July 30, 2011

kalau hari-hari SERONOK macam nih kan syiok!!

Dengan nama Allah..


hari ini ..ke Ulu Yam bersama tutor kesayangan Encik Fauzi a.k.a apok..rasanya ini pertama kali buat BBQ dan berjimba-jimba di air terjun serta segala macam diluarrmaktab..yaka?hmm..oh! jiwa girang..bahagia..oh indahnya persabahabatan jika disulami kasih sayang bersama tepung..mak aih! ayat kau!..hehe..

Gambar? InsyaAllah akan diupload kemudian..

oh ya!

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK KEPADA ADAM DAN HAWA SEKALIAN..
moga Ramadhan ini akan me"topup" kan lagi pahala didalam kitab di bahu kanan kita.
jom kita rebut kelebihannya bersama!!
('',)


note: sambil menikmati keindahan ciptaan-NYA,terdetik dihati betapa bersyukurnya orang yang tidak mengunakan kacamata sebagai perantara untuk melihat..tiada batasan..ouh! dan baru aku sedar bahawa mata aku telah rosak.. ;(..tapi Alhamdullilah kerana DIA masih memberi nikmat inih..dan comel apa pakai kacamata bukan?? ;)

Thursday, July 28, 2011

Akibat KAMBING ,kepala dan KEMARAHAN..

Dengan nama Allah..

Dengan kepala yang sakit nyut nyut akibat makan lamb chop banyak sangat dan apabila mendengar apa yang kau perkatakan sudah cukup buat aku rasa macam tetttttttt....nah! if i could..hailah manusia...
oh ya! terima kasih buat pahala patik meningkat apabila patik perlu bersabar dengan kau hari ini..
sekian..tapi Tidak apa..aku sudah lupakannya kerana diriku masih sayang padamu berbanding kambing tersebut..haha

"Ya Allah..kau kuatkanlah hati dan diri ini dari perasaan yang sebegitu"... amin..

Saturday, July 23, 2011

Floria Putrajaya 2011!

Dengan nama Allah..
here are some pictures at the festival..
('',)










Cupcake!!
dap err!





















ada sesiapa yang boleh jawab,kenapa perempuan lebih menyukai bunga ah??
hmmmm...

credit to Ady Adnin!
;)

"BUNGA CANTIK BILA DIPANDANG TAPI SAKIT BILA DISENTUH DURINYA."..





Monday, July 18, 2011

Terkoyak!!

Dengan nama Allah..


Malam inih .. laju menapak ke dewan untuk penyokong para pemidato..
Sembang punya sembang..aku terjatuh di tar..argh! masih boleh ketawa -ketawa diatas kelalaian diri..
Tiba-tiba..Kepalaku jadi goyang...
Pitam..hanya mampu melangkah beberapa tapak..kemudian hitam..
Suara orang-orang mula tidak kedengaran....lemah..

"nik! nik! ang okay dak?":.tanya naju smbil memapahku ..Encik fauzi dan Pn sarimah juga ada..
"okay okay..Tapi aku pening laa weh"... :(
bagiku hanyalah luka biasa,tetapi mereka menyuruhku membesihnya..aku nampak darah..arghh! *dahla ini seluaq pandu! " nak kena beli yang lain pula....

SAKIT?....sampai terkoyak itu seluar....YA...sumpah PEDIH...! tapi takapa.SAYA KAN KUAT!! he..
dah boleh dah lepas nih gamak tiada gunting atau pisau nak potong sesuatu sila gunakan jalan yang bertar ukeh!


note: Tq nine a.k.a abah! sebab bagi aku dadih free..hehe..kalau macamnih nak luka lagi lah!..hu..tq untuk kau dan kau juga! Tanpa teman kau tiada siapa! percayalah...!

Saturday, July 16, 2011

Jangan ajak aku ke MJ lagi!!!

Dengan nama Allah..



*sigh* letihnya .....seharian berjalan merentasi Jalan Tar ..Buat -buat pulak harini malam sabtu..ada apa? Pasar malam Masjid India lah! ..heaven baq anq!..bagi kaum hawa la kan..yang si golongan adam nampak mengendong beg platsik atau tas tangan si awek/isteri/mak/untie/maid/nenek saja..huhu...sayang punya pasal kan... Tapi patik? er...kalau takmahu tercicir barang tuh sila bawak sendiri sampai senget bahu-bahu time jalan. yer cik SUhaira!!.. ...hmmm..Heaven la sangat sampai duit beratusratus habeh kan..haish!!!..

Kebetulan harini ada match bola antara kolam hati dan Malaysia..okeoke...Liverpool!... ramainya baju merah kat LRT Masjid jamek ! Sila jangan tanya lah berapa ramai orang!..sesak..padat..sampai balik dalam train pon semua red warrior..*Warrior kah?*..hehe..Ada yang pakai baju skuad Malaysia tapi pakai topi liverpool..*"weh hang sokong mana nih hah?kecelaruan ka pa?"*..hehe...



sudah-sudah..sampai disini bebelan harinin...... dan untuk anda sahabat2..kalau tamau tengok patik makan meggi dengan kicap mudim sila jangan ajak patik lagi ke tempat ini untuk bulan ini dan bulan-bulan seterusnya yah..grrr~

oh yah! "seronok keluaq ngn hampa! "*kembangkempis hidungku*..haha .Assalamualaikom..


note: Puas sebab dapat belikan mama jubah baru untuk ke Mekah bulan hadapan.. ('',) Mari puasa esok!! nifsu Syaaban.. ;) Mari bukak kitab yang baru dengan segala amalan yang baik ukeh?

Thursday, July 14, 2011

Dan ini untuk kau





Dengan nama Allah..


Aku lelah dengan sikap kau
aku ingin kau jadi pagar
tapi kau tunjuk aku ketakutanmu..
Kau tunjuk aku gusar

Terima kasih untuk 4 bulan itu..
ya..
aku tahu itu salah
Tersesat dek jiwa muda yang kosong lagi lohong.

Pelangi di kilaun air jadi saksi sama,
ternyata bukan akal tapi dipayung rasa,
Maaf jika desakan yang jadi senjata
Kerana bukan itu niat aku pinta,
Kerana terlalu cepat bertaut rasa..

Dan kerana aku bukan sempurna.....


-niknursuhaira

note: maaf untuk kau...

Wednesday, July 13, 2011

Puisi buat Mama...

Dengan nama Allah..

Mama..
Kau harus kuat!
Untuk kami! dan ya! untuk aku juga...
Ya Allah..papahkan dirinya untuk berjumpa kekuatan-Mu..
Arhgg!! Mahu saja aku gantikan tempatnya!
Tapi bagaimana?


Mama..
Ya aku tahu aku tidak seharusnya begini,
Kerana kau pernah berkata yang kamilah kekuatanmu..
Semangatmu.....
ahh..aku tunduk..
tiada kata selain mutiara..

Mama..
Pedih! Perit! bagaikan bara api ditusuk ke tulang

Aku tahu itu..
betapa pedihnya bila setia dibalas air berduri..
Bila percaya dibalas kata bohongan..
tapi..maafkan ku mama...
kerana kini,aku hanya mampu mengapai dihujung talian..
dan berdoa agar kau memperoleh kekuatan
itu aku janji!!!!

Aku mohon Ya Allah..
kau tekalkan hati itu..
ku mohon........



:'(


-suhaira

ku Pinta...

Dengan nama Allah


Oh nafsu manusia
kau rakus membuat ombak
kemudian kau mencacainya dilantai..
tegarnya kau!!

Jangan!
Jangan musnahkan masjid itu..
kerana disitu tempat ku bahagia
tempat ku bersuka..
tolong..aku pinta.......

Thursday, July 7, 2011

Wednesday, July 6, 2011

Result??



Dengan nama Allah...


-kaku sekejap-

Esok kemungkinan akan keluar keputusan exam sem lepas..walaupun maktab-maktab lain banyak yang sudah tahu result mereka kan..hmm..untuk result nih..aku tak expect aku akan dapat result seperti semester-semester lepas..Jika menurun....aku hanya mampu tersenyum..Bukan kerana gembira tetapi tidak semua kekecewaan perlu ditangisi bukan??Kerana hakikattnya ia berpunca dariku.....ya...

MENGAPA? hmm.. konflik?..mengenai apa?? Hmm..BiAr aku sahaja yang mengetahuinya.....

Oh ya! Esok ada pertandingan Sahibba..doakan aku yah! ;)
Related Posts with Thumbnails