Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Monday, September 26, 2011

pi camping sat na ;))

Dengan nama Allah

 will  be offline  and missing for 4 days..

h0pe everything g0nna be okay.

Ya Allah selamatkanlah perjalanan kami ..

sayonara KL n hai2 ip0h..! ;)

oh ya! dibawah ini cover novel yang patik reka untuk salah seorang budak BM.
hehe 


sampai bertemu 
assalamualaikom..;)

darah tinggi hari ini!

Dengn nama Allah


kalau kau penat  dengan assaiment yang berjela-jela aku pun sama sebab aku bukan belajar di sekolah persendirian ke hapa.
Kalau kau rasa kau pening kepala ,aku lagi pening kepala
Kalau kau rasa kau sibuk , aku pon alami benda yang sama
Kalau kau tak cukup tdor aku pulak mengalami imsonia

 Mungkin begini cara kau bekerja  kan..
bila panggilan datang kau offkan dan apabila orang datang kebilik kau kunci rapat2 dan buat macam tiada sesiapa sedangkan sedang dengar suara kau  beriang-riang tadi..
Hailah manusia..BAIKLAH!

aku akan berhenti merungut kerana aku nak iklaskan hati ini..ya Harap-harap aku mampu.

Tadi kau kata kau mintak maaf.. Demi Allah aku dah maafkan.tapi satu saja aku ingatkan..
TAPI sila Jangan Tanya mengapa jiKa aku akan layan kau sebegitu kelak !



note: mahu camping selama 4 hari.. harap-harap semuanya berjalan lancar..InsyaAl

Sunday, September 25, 2011

Buat muka sekolah menengah! ;)

Dengan nama Allah..
lusa dah nak pi camping..
makanya haruslah snap gambaq sebagai "Sebelum"
hehe..


nohai muka berlemoih lepaih keluaq ..
=.~

sampai bertemu..
Assalamualaikum..
-

Wednesday, September 21, 2011

PUAS!!!!

Dengan nama Allah

baiklah akan tulis entry nih secepat yang mungkin..

PERTAMA ..Alhamdulllilah sangat  selepas selesai perhimpunan Unit berunifom tadi petang..lega gilllaaaaa baq anq weh!.

KEDUA  walaupun akibat dari desakkan dari pesyarah-pensyarah yang  tetttTTTTt sebab semua nak kesempurnaan sampai 2 minggu nih patik dan yang lain macam TADAK LIFE! ya.*maksud nya tiada masa lagi untuk ke mid atau Jamek atau pergi date beriang-riang lah.. ya tadak life..mana taknya..setiap malam ada ja benda nak kena setel semata-mata nak nampak hebat dimata orang..tapi sebenarnya TAKPUN!  

KETIGA walaupun mata kau akan rasa pedih  dan badan rasa macam kena tumbuk dengan  kayu sebab nak siapkan benda yang remeh temeh,assaiment  yang semua orang ada,dan gajet-gajet ,dan lakonan,dan praktis berulang-ulang semata -mata nak cari kesempurnaan pada mata pensyarah. MAKA  tahulah ianya SANGAT SESAK kan dada kau!. YA..! 

KEEMPAT. apabila tiba hari kejadian dan semua apa yang dirancang ikot haluan yang diinginkan maka percayalah ianya sangat PUAS!! ya!!  itu yang patik dan ahli-ahli yang lain rasa SEKARANG.. sumpah PUAS! tak kesahlah orang nak kutuk ka apa kan yang pasti itu sehabis baik  dari PANDU PUTERI KADET IPG KBM.  ;)

Sekian . Sampai bertemu


note: masih teringat tepukkan  dari warga dewan dan Pegakap..dan sesungguhnya tepukkan itu MAMPU MENAIKKAN SEMANGAT! takpercaya?cubalah!.. ;)



Monday, September 19, 2011

Patah Seribu~


Dengan nama ALLAH..

 lagu ini takbermaksud apa apa cuma sangat suka tone suara beliau ini!
*eh eh..kita sebaya kan shila kan?.. 
sudah sudah!
comel! merdu ! sedap macam gula-gula kapas semua kat kaulah!
heheh


;)

 baiklah ! 
nak pegi kedai nak buat hair cut camni boley dak?



Patah seribu

malam tadi sebelum tidor kena dengar lagu nih dulu..

tapi kalau nak wat alarm memey TAKLAH!


('',)

sampai bertemu




Monday, September 12, 2011

Baju kotak-kotak berkembar!!;)

Dengan nama Allah

Makanya  sudah deal bersama Qodhirah hari ini untuk sedondon Berkotak!..yay!
Disebabkan kami berjalan seiring jadi ramailah orang bertanyakan tentang ini..
Bajet show off ja kan..
lantak lah! kau ado??huhu..
begini..kami hanya tertarik dengan warna dan harga baju kurung ini yang sangatlah fish n chipchip!
 dan membelinya bersama
sebelum raya hari tu dan itu sahaja. Titik
hehe
^_^




Nama: Cikgu Humairah dan Cikgu Qodhirah!
Bibit-bibit perkenalan: Sewaktu masuk satu forum di satu laman sesawang yaitu "friendster pada pertengahan Jun 2008.Sekian!
;)



Makanya bila ada orang nak menerima watikah JPP wajiblah snap gambar  bersama kan!


KaAin! AKU SUKA EKSPRESI MUKA  kau yang ini!
haha..Moga menjadi barisan perubahan yang ungul yah! 


Oh ya!

Harini Cikgu Wong dan Cikgu Nik nak ajar mengenai MESTAMU
apakah mestamu??
Mestamu adalah puisi  yang dilagukan
Makanya puisi yang dipilih tuh perlulah dilagukan mengikut rentak dan lagu yang tersendiri.
Ikut Kreativiti Individu tersebut.
;)



"Unggu Bersih" Karya A.Samad Said

 
Apabila selesai mengalunkan suara katak panggil ribut mulalah perut taktahan nak ketawa sebab tengok orang lain ketawakan kita..
haha!
dan apabila Pensyarah pun turut bernayanyi "Andai kau pergi".
aum3~



Ketawa sampai tutup muka
sebab  terlampau BERANI!
grrrr..


 Kemudian setelah mendapat tepukkan bolehlah berpelukkan sesama sendiri tanda  bersyukur kerana orang dapat kesan itu lagu apa kan..

hahahaha..

Hari  yang  best!!! (",)


Sekian!
sampai bertemu..

Saturday, September 10, 2011

Dulu dan sekarang~

Dengan nama Allah

Dulu aku tengok kau aku sayang,
Dulu aku tengok kau aku rindu,
Dulu aku tengok kau aku tak suka
Dulu aku tengok kau aku benci
Sekarang aku tengok kau aku meluat!

Aku susah untuk membenci orang
Meluat itu ditahap yang atas
Tetapi jika ianya  perlu
Maaf kerana aku sudah tidak dapat mengawalnya

Jangan ditanya mengapa,
Walaupun itu orang katakan tidak baik
Tetapi tahukan mereka?
Tidak! Makanya..jangan tunjuk diri kau dihadapanku.
kerana aku meluat!

TITIK!


Wednesday, September 7, 2011

Jahit~

Dengan nama ALLAH




Telah aku jatuh jiwa ini,
ku koyakkan ku jahitkan terus ke hati

.



Bilamana ada orang ajak keluar,jawablah okeh!



" Keluar bersuka-suka adalah terapi untuk mengurangkan stress
Walupun hanya mampu melihat lampu jalan dan trafic light sahaja" 

cubalah..

BETUL!

;)


Tips apabila kali pertama melakukan Makro Teaching!!

Dengan nama Allah..


Pengalaman di sebuah sekolah sekitar Kuala Lumpur. 6.00pm-6.30pm. Hari Ini.
. memang boleh naik darah tinggi kalau hari-hari dapat kelas macamtuh walaupun pada azalinya darah rendah .
. memang kalau record muka kita time marah  memang mak mertua tanak jadikan menantu lah!..huhu
. memang nasiblah dapat dapat tahap 2 dan kelas nombor 9 dari depan  untuk penilaian kan.. -.-''
. memang  rasa macam setengah jam macam 2 minit apabila murid terkinja-kinja  asyik nak main bola saja.
. memang  kau rasa macam nak  buat satu pusat kurungan khas bila murid-murid asyik nak berlari saja keliling padang..
. memang boleh hati kau nak menjerit bila arah  murid  beratur lepastuh dia kata tanak sebab kawan sebelah dia busuk. kemudian masa tamat. oke! fine..
. memang  aura panas naik  kat kepala bila  suara gajah ,singa yang kau buat tak dapat mengalahkan keluasan padang hampir 4o meter luasnya dan bunyi lori,kereta,moto besar segala  disebelah.. hmm...
. memang kau rasa macam nak tumbuk-tumbuk tangan kau bila bagi arahan kat murid suruh diam apabila dia asyik nak bernyanyi nyanyi riang raya aidilfitri.. grr~  
. memang . memang.. ya.. memang..
memang semua ini perlukan kesabaran yang tinggi... SABAR,,

baiklah..ini tipsnya:

Arahan kena jelas!
Berdiri tegak!
Jangan selalu senyum !
Confident!
Pandang depan!
Suara kuat, jelas. 
Gunakan wisel. arahan tangan itu penting!
Cakap biar ayatnya putus .maksudnya?yela biar habis ayat bila cakap tuh..
Demo ?jika perlu..tapi perlu la!
Jangan gunakan kawasan yang luas bagi kelas yang akhir dan nakal. takut kau masuk hospital nanti.

Semoga berjaya ukeh?! ;)

*aik awat semua ada TANDA SERU nih? bukan apa cuma nak "highlight"kan ianya penting dan PERLU!..

-sekian refleksi untuk hari ini..

*grrr ..dah boleh pengsan sekarang!  ..

note:  Bukanlah menjadi yang  terbaik tetapi harini adalah yang terbaik pernah dillakukan oleh insan ini....Bukankah belajar dari pengalaman itu wajib?YA.. ('',)



Tuesday, September 6, 2011

Rabu! taksuka lah!! grr

Dengan nama Allah


Esok pagi bangun awal dari biasa  hantar "sayap".
Kemudian  ada prezentation TPP .
Tengahari pergi padang buat 'Solar Cooking!"
Petang pula naik cab bersama alatan-alatan ke S.K.Bangsar untuk makro teaching..ya penilaian bagi pengajaran amali PJ semester ini. tskkk~puhh..

-pengsan!

Baiklah! Doakan patik! moga dipermudahkan segalanya..

(",)

Monday, September 5, 2011

.Memapah aku .

 Dengan nama ALLAH






Kalian-kalian yang memapah aku
Terima Kasih
Kau semua tempat bergantungan aku sampai mati,
Sumpah sampai mati .
.

-Adiwafi

Paling mudah~

Dengan nama Allah




" Paling mudah untuk kau ingat,senyum aku yang kau curikan"
-AdiWafi




Sunday, September 4, 2011

Selamat Hari ReRayer~

Dengan Nama Allah

Sebelum pulang ke kampung!
he..


cermin Diri





Thursday, September 1, 2011

Berubah!~

Dengana nama Allah



Paling susah untuk berubah
.cuba.
dan terus mencuba
ganbatte ne!!
Selamat hari Raya Merdeka,
Maaz Zahir Batin!
;)
Related Posts with Thumbnails