Saya pasTi eK0t kamo0 kembali..=) terima kasihh..

Saturday, December 21, 2013

Trip To Beijing ! :)


Dengan nama ALLAH.

Trip to Beijing ,China

Aai di Beijing.

:)





Summer Palace
Angin kat sini super punya kuat. sampai yang berat dram macam patik nih pun mampu terhoyong hayang. Permandangan kat sini sangat luas dan indah.  Sangat sesuai kalau pasangan suami isteri atau keluarga datang jalan-jalan di sekitar kawasan ni. Kawasan jalan kakinya sangat luas sehinggakan suku hektar ja dapat dijelajah sebab masa tak cukup..
Walaupun nampak matahari yang panas litlit tapi suhu ketika ini  14 darjah celcius. sejuk kau jemah !



Fuh ! Berada di salah satu pintu keluar selepas 2 jam berjalan mengelilingi Kota Larangan.
Sangat besar. Sangat teruja melihat senibina Dinasti Ming. Cerita di sebalik pembinaan Kota Larangan serta sejarah kawasan ini sangat membuatkan tempat ini dikunjungi ramai. Nak tahu cerita disebaliknya??
Haaa kena datang dan dengar sendiri dari tourist guide hampa!  ehhe



 Dapat jugak bergambar di bawah pohon dau 3 bucu ni !!

*Dibelakang adalah salah satu bangunan yang unik yang berada di Beijing. Disini banyak bangunan yang pelik-pelik yang xdak kat negara lain. Only in Beijing uuolss!


 Di luar  Bird Nest Stadium. Unik@ Unik!






Dihadapan pintu masuk Forbiden City !



Eh terjumpa dengan Ustat Juz Tok Guru pulak selepas keluar dinner di salah sebuah Restaurant di Ji An Street











Hasil tinggalan kereta api Bristish 




 Did u see what i see?? <3 p="">




Okay dah tiba malam terakhir di Beijing setelah 5 hari disini..


:)

Subhanallah . Allah.. Allah

Related Posts with Thumbnails